Zile decisive pentru FCM

18 Jun. 2012, 14:54 Liga 2
Zile decisive** pentru FCM

FCM Bacau asteapta raspunsul autoritatilor locale in privinta unei eventuale preluari

Vara torida pentru FCM Bacau. Iar zilele urmatoare se anunta cele mai fierbinti din istoria de peste 62 de ani a clubului bacauan. La mijlocul saptamânii trecute, finantatorul „galben-albastrilor”, Dumitru Sechelariu a anuntat ca intentioneaza sa cedeze echipa fanion a Bacaului autoritatilor locale.

„20 de ani din cei 62 ai clubului sunt legati de numele meu; cât am putut, atât am facut pentru fotbalul bacauan. Eu nu mai pot sustine aceasta echipa. Vreau sa ma retrag cu eleganta si demnitate si, in consecinta, adresez propunerea Consiliului Local si Consiliului Judetean de a prelua echipa. E pacat sa se piarda culorile si traditia acestui club”, a declarat Sechelariu.

Ofertă

Pretul cerut de Dumitru Sechelariu in schimbul FCM Bacau este de un milion de euro. O suma care ar urma sa fie platita in rate, in decurs de un an de zile, tocmai pentru ca eventualul cumparator sa aiba timpul necesar efectuarii unor rectificari de buget. In acest pret intra intreg lotul de jucatori, antrenorii, grupele de copii si juniori, palmaresul si, bineinteles, dreptul de a evolua in liga secunda. De altfel, oferta de cedare a echipei fanion a Bacaului a capatat un cadru oficial odata cu adresele scrise pe care conducerea FCM Bacau le-a inaintat pe data de 14 iunie Consiliului Local si Consiliului Judetean. Termenul limita pâna la care conducerea clubului asteapta un raspuns este 20 iunie.

Răscruce

Prin urmare, mingea este in terenul autoritatilor locale. Si in special in cel al Consiliului Local, care numai in ultimii doi ani a rispit aproximativ doua milioane de euro pe proiecte fotbalistice falimentare. Dupa ce a retrogradat-o pe FCM Bacau in C, in premiera, la masa verde in 2010, municipalitatea bacauana a aruncat alti bani pe Apa Sâmbetei, batând pasul pe loc in Liga a III-a cu Sport Club, formatie infiintata in 2006, sub titulatura Mesagerul. In 2010-2011, Sport Club a ratat accederea in esalonul secund in fata FCM Bacau, pentru ca in sezonul recent incheiat, gruparea prezidata de Liviu Goian sa ramâna repetenta in C, dupa ce a pierdut duelul pentru promovare cu „matricola” Rapid CFR Suceava.

Tradiție

In cazul in care oferta de preluare a FCM Bacau va fi declinata de catre factorii de decizie locali, echipa fanion a Bacaului va fi desfiintata, iar jucatorii vor lua drumul altor echipe. „Consider ca ar fi un mare pacat si o mare greseala ca autoritatile sa nu preia aceasta echipa si sa asiste, impasibile, la desfiintarea sa. Vorbim despre o grupare de traditie, care se bazeaza pe un lot de jucatori de mare perspectiva, creditat cu sanse mari la promovarea in prima liga”, a precizat Dumitru Sechelariu, cel care, in urma cu exact 20 de ani, a preluat-o pe FCM Bacau intr-o situatie similara cu cea de azi, formatia bacauana aflându-se si atunci in pragul desfiintarii.

Sursa: Deșteptarea

18 Jun. 2012, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă