Lăsat în paragină, Municipalul din Bacău ar putea să nu mai găzduiască niciodată o competiție sportivă. „Vor să facă mall acolo”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2018, 11:07 Diverse
Lăsat în paragină, Municipalul din Bacău ar putea să nu mai găzduiască niciodată o competiție sportivă.**

Arena pe care au debutat fotbaliști importanți ai României a ajuns într-o stare deplorabilă. În locul unde se adunau mii de fani să-i vadă pe jucătorii echipei FCM Bacău, pe unii ca Lovin, Ciocoiu, Vlad Munteanu sau Andrei Cristea, acum se va ridica un mall.

„Stadionul e dărâmat, în paragină. Vor să facă mall”, a spus Eugen Baciu, jucător ce a evoluat și la FCSB, pentru Telekom Sport. Totuși, din câte se pare, fotbalul băcăuan ar putea renaște cu ajutorul a doi oameni de afaceri, ce dețin o rețea de magazine de bricolaj. Aceștia vor ridica un stadion de 25 de milioane de euro și-l vor dona primăriei, dar amplasamentul nu va fi pe locul unde fosta echipă a lui Sechelariu evolua, ci pe un teren unde ar fi trebuit să fie o sală polivalentă.

Bătrânul „Municipal” băcăuan, care avea 17.500 de locuri și care a fost renovat parțial în anul 2010 este în prezent doar o ruină: gazonul nu mai există, în locul său fiind acum o mare de nisip, completată de buruieni. Tribunele au început să crape, scaunele arse de soare sunt deja degradate, iar tribuna oficială unde Dumitru Sechelariu se umfla în piept când își ducea echipa în cupele europene este și ea acoperită de praf.

Recent, Vlad Munteanu a povestit la ProSport LIVE un episod șocant. Și-a dus copiii la stadionul unde a început fotbalul, dar a făcut cale întoarsă, șocat de starea în care a ajuns. „N-am putut să le arăt așa ceva. Doare foarte mult”

Orașul Bacău a fost readus în prim-planul fotbalistic de Aerostar. Echipa a promovat în acest an în Liga 2, este antrenată de Florin Bratu, iar la finalul primei părți a sezonului se află pe locul 15, primul deasupra locurilor retrogradabile. Aerostar își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul cu același nume, situat lângă aeroport.

 

Marius ANGHEL 20 Dec. 2018, 11:07 Diverse
Pe aceeași temă