„Vreau să mă bat la promovare și mă voi bate, dar nu va fi nicio tragedie dacă nu vom reuși”

05 Jan. 2012, 13:04 Liga 2

După încheierea turului, CF Brăila se află pe locul al 5-lea, la doar 3 puncte distanță de locurile care duc în primul eșalon. Inițial, formația de la Dunăre avea drept obiectiv doar menținerea în Liga a II-a, însă cu câteva implanturi vara trecută și sub bagheta unui nou antrenor, Viorel Ion, brăilenii au avut o iarnă fără griji. Într-un interviu acordat, la începutul acestei săptămâni, antrenorul CF-ului a făcut o scurtă analiză a primei părți a campionatului, dar vorbit și despre ceea ce-și dorește să realizeze în orașul de la Dunăre.

– Cum caracterizați prima parte a campionatului?
– A fost un sezon bun, ținând cont de faptul că noi ne-am făcut o echipă în pripă și am omogenizat-o pe parcursul campionatului, dar era loc și de mai bine. Mulțumim lui Dumnezeu pentru locul pe care suntem, unul care ne dă speranțe pentru ceea ce va urma în această primăvară.

– Ați avut și dezamăgiri?
– Dacă ar fi să le spunem așa, vizavi de acest aspect pot menționa faptul că am pierdut cu mare ușurință și cu nonșalanță unele puncte din deplasare. Dacă dăm filmul înapoi, la Galați am condus cu 1-0 și am pierdut în minutul 94, la Viitorul Constanța am jucat în 10 oameni și am luat gol în minutul 92, acolo am pierdut un punct, la Botoșani și la Otopeni gazdele nu au trecut de multe ori de mijlocul terenului și am pierdut cu 1-0, deci au fost puncte pe care, dacă le punem în economia campionatului, fără modestie o spun, eram pe primul loc.

– Au fost jucători care nu au corespuns pretențiilor acestui eșalon?
– Eu sunt mulțumit de tot lotul pe care l-am avut la dispoziție, știm cu toții cum au venit, erau jucători care nu au avut niciun contract în ultimul timp și cu toate acestea, mare parte dintre ei au contribuit la această clasare bună la finalul turului. Am avut și dezamăgiri, dar sunt jucători care la o echipă confirmă și la alta nu, aici mă refer la Borbelly. De la el așteptam cu toții altceva decât ceea ce a arătat la Brăila.

Vor mai veni cinci jucători

– Ați început să structurați lotul pentru retur?
– În tur am avut la dispoziție un lot de 26-27 de jucători, am renunțat la cinci și vom mai renunța la câțiva, dar nu vom aduce mulți, cred că vom aduce cinci. Nici mulți nu e bine să aduci și nici de umplutură, eu vreau să transfer jucători care să se integreze direct în echipă. Pentru că nici nu vreau să schimb total structura echipei.

– Care ar fi argumentele unei campanii de transferuri de mici proporții?
– Dacă ne uitam puțin în urmă, vedem că în ultimele trei etape nu am luat gol, am bătut Dinamo am făcut 0-0 acasă cu Tulcea, cu gol anulat, am câștigat la Astra II, am bătut Buzăul cu 3-0. Scheletul echipei brăilene este deja format, mai trebuie doar să dublăm câteva posturi.

– Care ar fi acestea?
– Eu ca antrenor am stabilit posturile pe care vreau să le dublez. Avem nevoie de un portar, 2 mijlocași și 2 atacanți pentru că în defensivă stăm bine.

– CF Brăila poate să-și propună un obiectiv ceva mai pretențios în retur?
– Nu ascund faptul că dacă începem bine sezonul de primăvară, adică să câștigăm acasă în prima etapă cu FC Botoșani și apoi în următoarele 2-3 etape dacă scoatem rezultate pozitive ne vom gândi și la lucruri foarte frumoase. Toată lumea știe ce fel de antrenor sunt și ce ambiții am. În sinea mea îmi doresc performanță și la mine locurile 3-4 sunt bune, dar nu este ceea ce-mi doresc eu.

Promovarea poate fi realizată chiar la finalul acestui campionat

– CF Brăila se va bate la promovare, asta vreți să spuneți?
– Vă spun clar că eu, ca antrenor, vreau să mă bat la promovare și mă voi bate la promovare, dar nu va fi nicio tragedie dacă nu vom reuși, pentru că nu vreau să pun presiune în plus pe jucători. Pe mine, la capitolul motivație nu mă ia nimeni. Noi vrem să promovăm din acest an, dar dacă nu se va putea, nu este nimic, de la vară fără ezitări obiectivul va fi promovarea echipei și nu visez decât să umplem stadionul, pentru că dacă vom promova pe Municipal vor veni 10-15 mii de spectatori.

– Veți avea sprijinul specatorilor brăileni ?
– Întotdeauna am câștigat publicul pe unde am antrenat prin felul meu de a fi, prin dăruirea mea, prin profesionalism și prin rezultate, numai așa câștigi un public și îl atragi de partea ta. Împreună cu jucătorii, cu conducerea, cu președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, am reușit să producem această ascensiune a echipei CF Brăila și aș vrea ca în retur numărul spectatorilor care vin la Stadionul Municipal să se dubleze.

Brăila – orașul cu cea mai mare medie de spectatori din seria Est a Ligii a II-a

– Pe ce loc s-a situat toamna trecută Brăila la numărul de spectatori pe meci?
– La Brăila a fost cea mai mare medie de spectatori, au fost etape în care la Municipal au fost în jur de 5 000 de spectatori, altele la care au asistat 2000, dar media a fost de 2500 – 3000 de spectatori, cam câți se adunau într-o etapă pe toate celelalte stadioane din seria Est a Ligii a II-a. Dacă ne vom bate la promovare, adică dacă vom obține rezultate bune în primele 3-4 etape numărul spectatorilor se va dubla sau chiar se va tripla. Eu am fost atent la acest aspect și îmi doresc ca publicul din Brăila, bun cunoscător de fotbal și dornic de performanță, să fie al 12-lea jucător al echipei CF Brăila și în retur.
Eu doresc tuturor brăilenilor un sincer „La mulți ani!”, sănătate și le spun că acum unica mea dorință este de a promova Brăila în prima Ligă.

Sursa: Obiectiv Brăila

05 Jan. 2012, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă