„Vor fi și alte condamnări”

14 Apr. 2009, 11:44 Liga 2

In urma cu cinci ani Pro Sport a scris in premiera dorinta lui Gheorghe Stefan ca fotbalul romanesc sa aiba o structura care sa urmareasca miscarile presedintilor de cluburi si ale arbitrilor. Presedintele de onoare al Ceahlaului isi manifesta atunci dorinta ca pina si telefoanele sa le fie ascultate, pentru a se asigura ca toti presedintii de cluburi respecta "Momentul zero" al fotbalului romanesc.

 

"Ar fi bine sa se infiinteze un fel de politie a fotbalului romanesc, care sa aiba competente sportite. Sa asculte si telefoanele presedintilor de cluburi, dar si ale arbitrilor, pentru a ne asigura ca avem un fotbal curat si se va respecta in fotbalul romanesc", declara atunci Gheorghe Stefan.

 

Acum, dorinta a devenit realitate. In editia trecuta a campionatului Ligii I, cand pietrenii au retrogradat, Ceahlaul a avut cele mai multe memorii adresate FRF cu privire la arbitrajele potrivnice. Viorel Mestecaneanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ceahlaului spune ca n-ar fi exclus ca DNA-ul sa fi verificat si acele plingeri ale oficialilor pietreni.

 

"N-ar fi exclus ca ancheta DNA de acum, la nivel înalt în fotbalul românesc, să fi început și ca urmare a numeroaselor plângeri făcute de Ceahlăul la adresa arbitrajului, din perioada când activam ultima dată în Liga 1. Cu siguranță au fost prea multe meciuri în care am fost nedreptățiți atunci, chiar și în fața granzilor campionatului. Puțin câte puțin, frustrați de arbitraj în meciurile importante, am ajuns să retrogradăm. Nu meritam asta! Fiți siguri că discuții, ipoteze și anchete or să mai apară, referitoare la acest subiect. Deocamdată, fără să știu ceva concret, real, ar însemna să vorbesc aiurea. Dar dacă au fost încălcate regulile corectitudinii în fotbalul românesc, este posibil să se ajungă la alte condamnări", a declarat Viorel Mestecaneanu.

 

Acesta mai spune ca isi sutine cauza pe probe, pe care le are inregistrate. "Am oricând curaj să scot casetele și CD-urile cu imaginile tv ce surprind penalty-urile clare, dictate în favoarea noastră, dar care au deranjat teribil pe alții. Nu mai spun că în multe alte faze, similare, am fost nedreptățiți de arbitraj, în sensul că reproșurile din ce în ce mai multe la adresa faptului că avem arbitraje favorabile, i-au făcut pe unii dintre arbitrii să , atunci când trebuia să fie sancționați adversarii. Eu, unul, n-am de ce să mă tem ori să acuz pe unul sau pe altul", a mai precizat seful CA al Ceahlaului.

 

articol scris de Cristian SOROCEANU

14 Apr. 2009, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă