„Vor fi două jocuri, unul pe teren și celălalt în tribună”. Brîndescu vrea să bată UTA și să o țină în Liga 2: „Ne dorim să jucăm și anul viitor cu ei”

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 20:16 Liga 2

ASU Poli a obținut în turul campionatului un punct pe terenul marii rivale UTA, chiar dacă diferența dintre cele două echipe în acel moment era un extrem de mare. Timișorenii s-au luptat ca gladiatorii în noroiul de pe Motorul și au reușită un rezultat neașteptat în fața arădenilor. Cel puțin la fel își doresc și acum, în meciul retur, unul în care parcă diferența de valoare dintre cele două loturi s-a mai echilibrat, însă tot utiștii pornesc ca favoriți și au nevoie disperată de victorie pentru a se menține pe locul 2 promovabil direct.

Așa cum arădenii au doi absenți, în aceeași situație se regăsesc și timișorenii. Ioan Mera va fi suspendat, iar Denis Neamțu e accidentat. În ciuda acestui lucru, antrenorul Sorin Brîndescu e convins că jucătorii săi vor face un meci bun. „Duminică vor fi două jocuri, unul pe teren și celălalt în tribună. Amândouă ne dorim să se desfășoare în spiritul fair-play-ului și al corectidudinii, și bineînțeles, al sportivități și cei mai buni să câștige pe teren. Ne dorim ca printr-o victorie dă deblocăm puțin atmosfera din jurul fotbalului, să arătăm că se poate și altceva, să reclădim spiritul respectului și să facem ca oamenii să își dorească din nou să vină la stadion, sperăm în număr cât mai mare, și să își îndrepte din nou fața spre acest fenomen. Ne dorim să fie spectacol în tribune, dar să nu se ajungă la incidente. Sperăm să ducem presiunea pe umerii lor, ei să își dorească foarte mult să câștige și noi să îi învingem. Aceste meciuri sunt frumoase, ne dorim să jucăm și anul viitor cu ei”, a declarat, citat de TMsport.ro, antrenorul Sorin Brîndescu la conferința de presă.

Pentru acest meci, până acum, timișorenii au cumpărat 5000 de bilete, în timp ce arădenii sunt aproape de 1000.

Managerul clubului Poli, Marius Cociu, nu își face probleme despre posibilie incidente violente. „E un joc al orgolilor, de trei puncte, până la urmă. E foarte important  de știut că a fost tratat cu aceeași seriozitate, ca orice joc al acestei competiții. Cunoaștem cu toții ce înseamnă un joc Poli – UTA. Sperăm la o victorie, și ca organizarea să fie ireproșabilă, să nu avem evenimente nedorite, cunoscând relațiile dintre cele două galeriii. Cred că organizarea nu va avea de suferit. Vom preîntâmpina scurt-circuitele, cu comportarea celor două galerii. Dacă nu reușim la momentul respectiv, suntem siguri că intervenția va fi una mai mult decât promptă”, a declarat și Cociu.

Partida dintre ASU Poli și UTA Bătrâna Doamnă, ce contează pentru etapa a 35-a a Ligii 2, se va desfășura duminică, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Un bilet la acest meci costă 10 lei.

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă