Vor amânarea ultimelor două etape din 2016! Mai multe cluburi din Liga 2 cer federației să-și schimbe planurile pe acest final de an

Marius ANGHEL 15 Nov. 2016, 11:17 Liga 2
Vor amânarea ultimelor două etape din 2016!** Mai multe cluburi din Liga 2 cer federației să-și schimbe planurile pe acest final de an

Terenurile proaste din această perioadă a anului au făcut ca meciurile etapei a 16-a din Liga a 2-a să se dispute în condiții greu de imaginat. Lupte în noroi au fost la meciul UTA – ASU Poli, iar partida de la Sfântu Gheorghe, dintre Sepsi și Foresta (foto principal), s-a jucat pe un teren acoperit de zăpadă.

FRF a decis încă din vară ca în acest sezon, în campionatul Ligii a 2-a să se dispute și două etape din retur în luna decembrie. Cum vremea este total neprielnică, mai multe cluburi de liga secundă au solicitat federației amânarea pentru primăvara anului viitor a celor două etape din retur. „Ar fi bine să se amâne cele două etape din retur, jucăm pe terenuri grele, iar în aceste condiții doar de fotbal nu poți vorbi. Să vedem ce decid cei de la FRF”, spune Cornel Țălnar.

Demersul cluburilor este însă sortit eșecului, pentru că șefii de la Casa Fotbalului nici nu vor să audă de această variantă.

Mai sunt trei etape din turul campionatului

Din acest tur de campionat, mai sunt de disputat trei etape, din care FC Brașov va juca doar două pentru că în etapa a 17-a, programată la sfârșitul acestei săptămâni, „stegarii” ar fi trebuit să joace cu Șoimii Pâncota, echipă care însă a fost exclusă din campionat. „Am spus că acest campionat a fost stricat de cei de la Pâncota și, iată, că problemele nu se opresc aici. Berceniul se retrage, probleme ar fi și la Unirea Tărlungeni Ștefănești, dar și la Balotești… Cel mai bine era ca de la început să avem un campionat cu 14 sau 16 echipe…”, a mai spus, pentru Monitorul Expres, antrenorul Brașovului.

Dacă în etapa a 17-a, „stegarii” vor sta, în ultimele două etape din acest tur de campionat vor juca în deplasare la Luceafărul Oradea și acasă cu CS Afumați. În primele două etape din retur, FC Brașov are de jucat acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe și în deplasare cu Juventus București.

„Stegarii” revin pe sticlă la Oradea

Pentru brașoveni, faptul că nu vor juca în etapa a 17-a vine cum nu se poate mai bine, pentru că săptămâna viitoare va fi etapă intermediară. Astfel, în cadrul etapei a 18-a, FC Brașov va juca marți, 22 noiembrie, de la ora 14:00, în deplasare cu Luceafărul Oradea. Meciul Luceafărul Oradea – FC Brașov va fi transmis în direct de Digi Sport și Dolce Sport. După meciul de la Oradea, la sfârșitul săptămânii viitoare, „stegarii” vor juca pe teren propriu cu CS Afumați.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Nov. 2016, 11:17 Liga 2
Pe aceeași temă