„Vom face față”

17 Jun. 2009, 14:25 Liga 2

Căpitanul Ceahlăului Alexandru Forminte este, de departe, cel mai experimentat jucător al formației de sub Pietricica și pionul de bază, în jurul căruia, tehnicianul Florin Marin, a construit echipa ce a promovat în prima ligă. La 27 de ani, câți va împlini în septembrie, Forminte este unul dintre cei mai vechi și fideli jucători ai Ceahlăului. A adunat deja nouă campionate sub culorile clubului pie­trean, la care și-a petrecut și junioratul. A jucat șase ani în Liga I și trei în divizia secundă. Stopperul Ceahlăului a fost unul dintre cei mai siguri și constanți jucători în acest campionat, în care echipa sa a primit cele mai puține goluri. Aflat in cea mai scurta vacanță din carieră, Forminte așteaptă ora când va da piept din nou cu echipele din prima ligă.

 

"Mă gîndesc, bineînțeles, la ce ne așteaptă în Liga I, dar încerc să mă bucur cît pot de mult de această vacanță. Este cea mai scurtă, sînt numai două săptămîni. Încercăm să le petrecem cum putem. Cred că vom face față cu bine meciurilor din prima ligă . Spre exemplu, la începutul campionatului, nimeni nu ne dădea nici o șansă și am promovat. Eu spun că vom face față cu brio", a declarat Alexandru Forminte.

 

Altfel, diriguitorii Ceahlăului s-au decis să nu mai înregimenteze jucători cu pretenții financiare exagerate. Viorel Mestecăneanu, președintele Consiliului de Administrație, a dat deja un semnal în acest sens refuzând două propuneri de transfer în aceasta săptămână.


"Nu mai contează numele lor, că doar nu numele lor joacă în teren. Important este faptul că noi am fost deschiși negocierilor. Dar când am aflat ce fel de pretenții financiare au la sumele de contract, am renunțat rapid la ideea de a-i aduce. Aveau pretenții ceva în genul contractelor pe care le-au avut la noi Schumacher și Iordache ultima dată. La banii ceruți de ei, vă dați seama că asigurăm bugetul echipei pentru mult timp în campionat", a precizat Viorel Mestecăneanu. Acesta a mai precizat că formația pietreană necesită întăriri pe toate compartimentele: portar, fundași, mijlocași și atacanți.

 

Articol scris de Cristi Soroceanu

17 Jun. 2009, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă