„Voi face tot ce îmi stă în putință să ajut FC Botoșani. Nu voi pune nicio condiție”

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 15:10 Liga 2

 După mai bine de opt ani în care Consiliul Județean nu s-a implicat în susținerea sportului, această instituție se va implica cu resurse financiare. Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean este decis să ajute clubul FC Botoșani deoarece este conștient de capitalul de imagine pe care îl crează județului această echipă.

Florin Țurcanu a mai fost implicat în fotbal, în calitate de om de afaceri. Timp de patru ani a sprijit financiar echipa din Lacul Sulița. El spune că îi apreciază pe Valeriu Iftime și Cornel Șfaițer pentru faptul că investesc în fotbal în condițiile în care nu sunt mulți oameni cu bani care fac acest lucru.

„Sunt un tip care nu îmi bag nasul unde nu îmi fierbe oala. M-am implicat în fotbal prin 2000-2004, mi-am făcut mofturile, am băgat echipa din Sulița în C. Din postura mea de om politic am susținut moral finanțatorii de la FC Botoșani. I-am încurajat mereu pentru că știu că este un efort destul de mare depus de ei. Nu știu cine își permite să ia bani din pușculița familiei și să-i ducă undeva se vor întoarce vreodată înapoi sau nu„, a spus Florin Țurcanu.

Președintele CJ susține că nu va fi ușor la liga I deoarece costurile sunt foarte mari dar promite sprijin financiar de Consiliul Județean. Mai mult, Florin Țurcanu spune că nu va pune niciun fel de condiții conducătorilor clubului FC Botoșani ci va fi un ajutor financiar pentru susținerea unei echipe ajunsă în elita fotbalului românesc.

„Pentru performanță ai nevoie de jucători buni care costă. Nu îi ușor. În calitatea mea de președinte al Consiliului Județean voi face tot ce îmi stă mie în puțință și îmi permite legislația, să ajut această echipă. Nu voi pune nicio condiție, să fac parte din nu știu ce consilii de administrație. Nu mă interesează. Am văzut că domnul Iftime a ieșit un pic nemulțumit și îl cred. Dumnealui împreună cu domnul Șfaițer, ei au meritul. Ei s-au implicat, chiar dacă a contribuit și primăria. Au fost mai multe condiții cumulate ca să se ajungă aici. Nu e atât de simplu. Merită o apreciere deosebită și trebuie să le mulțumim pentru că s-au implicat și să-i ajutăm cât putem”, a mai spus Florin Țurcanu.

Cât privește investițiile în stadionul Municipal, Florin Țurcanu spune că o variantă mai sigură ar fi fost să se realizeze cu bani privați. El susține că procedurile sunt de lungă durată și implică riscul ca pe 20 iulie, când este programată prima etapă, FC Botoșani să nu poată evolua pe teren propriu.

„Dacă s-ar face pe bani privați, se poate face în cel mai scurt timp. Când discutăm de bani publici, sunt niște termene. Îmi doresc să se termine. Eu nu am înțeles cum lucrăm să terminăm o investiție când nu avem alocat decât trei miliarde de lei vechi și investim 30 de miliarde. Așa cum e scris bugetul acum, e foarte greu”, a conchis Florin Țurcanu.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă