Vlad Tudorache a lăsat Ripensia și Liga 2 pentru a se întoarce la CS Afumați, acum în Liga 3: ”Îmi dor doresc promovarea”

Loredana JUGLEA 03 Aug. 2021, 12:28 Liga 2
Vlad Tudorache a lăsat Ripensia și Liga 2 pentru a se întoarce la CS Afumați, acum în Liga 3: ”Îmi dor doresc promovarea”

După cinci sezoane petrecute în Liga 2, mijlocașul Vlad Tudorache (26 de ani) a decis în această vară să coboare un eșalon, în Liga 3, unde va juca pentru o fostă echipă din cariera sa, la care a activat pentru prima dată în liga secundă. Jucătorul originar din Petroșani s-a întors la CS Afumați, după ce între timp a mai activat la Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Ripensia Timișoara.

Vlad Tudorache s-a despărțit de Ripensia și s-a întors la CS Afumați

Vlad Tudorache a lăsat Liga a 2-a pentru Liga 3. Surprinzător, poate, pentru unii, nu și pentru mijlocașul din Petroșani, fiul antrenorului Marin Tudorache, care știe foarte bine ce are de făcut.

”Am ales să mă întorc la CS Afumați pentru că știam că este o echipă foarte bună, chiar dacă este în liga a treia, cu un stil de joc combinativ. Oamenii de la echipă sunt serioși și dornici de performanță. Aici m-am simțit apreciat și randamentul meu a fost și sper că va fi în continuare unul bun prin care să ajut echipa să-și atingă obiectivele”, spune Vlad Tudorache.

Acesta a mai evoluat la CS Afumați între 2016 și 2018, în două sezoane de Liga 2, echipă unde a fost titular și a prins 62 de meciuri (32+30) și a marcat 10 goluri (7+3).

Ulterior, după ce trupa ilfoveană s-a retras din Liga 2, Tudorache s-a despărțit de echipă și a continuat la același nivel, mai întâi la Energeticianul, unde a prins 27 de meciuri și a marcat 4 goluri, iar ulterior a ajuns la Ripensia, pentru care a prins 41 de meciuri în două sezoane și unde a înscris un singur gol.

Tudorache vrea să joace acolo unde se simte cel mai bine

Fotbalistul spune că își dorește o promovare cu noua sa echipă, obiectiv pe care CS Afumați îl are de când a revenit în Liga 3, însă a ratat accederea în Liga 2 în fața celor de la Rapid, Unirea Slobozia și, în această vară, Steaua.

”Prin experiența acumulată la diferite echipe, consider că cea mai bună decizie este să mergi la o echipă unde te simți tu bine în plan atât personal cât și profesional. Momentan mă axez pe fotbal, facultate și să evoluez din toate punctele de vedere. Îmi doresc să ajung la un nivel cât mai ridicat astfel încât să fiu mulțumit de mine, atât eu, cât și familia mea, dar și cei apropiați mie”, spune mijlocașul ajuns la 26 de ani.

  • 130 de meciuri la Liga 2 și 15 goluri are Vlad Marian Tudorache, jucător care a evoluat în ultimii cinci ani pentru CS Afumați, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii) și Ripensia Timișoara.

Jucătorul a trecut cu bine peste perioada de pandemie: ”Mi-am făcut vaccinul și îmi văd de viață în continuare.”

CS Afumați va debuta în noul sezon de Liga 3 în ultimul weekend din luna august, atunci când e stabilit startul noii ediții de campionat. Până atunci, echipa ilfoveană are programat, pentru început, un meci eliminatoriu în Faza a II-a a Cupei României, cu SC Popești Leordeni, la data de 11 august, de la ora 17:30.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-reusit-doar-o-remiza-cu-dunarea-calarasi-la-startul-noului-sezon-de-liga-2-cosmin-petruescu-vizibil-suparat-dupa-meci-am-facut-niste-greseli-mai-mult-decat-copilaresti-19193763

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-fazei-a-ii-a-a-cupei-romaniei-editia-2021-2022-printre-cele-76-de-echipe-care-intra-la-joc-sunt-si-cele-cinci-nou-promovate-in-liga-2-steaua-are-meci-in-capitala-19194236

Loredana JUGLEA 03 Aug. 2021, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă