Vlad Iacob lămurește divergențele cu Răzvan Zăvăleanu și anunță ce poate salva Dinamo: ”Poate să treacă, și va trece.” Termenul limită, 6 februarie | VIDEO

Vlad Iacob a vorbit despre diferența de opinii dintre el și Răzvan Zăvăleanu privind planul de reorganizare al clubului Dinamo.

Planul de reorganizare modificat depus de Dinamo a fost respins de instanță, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a ales să facă apel. Administratorul special Vlad Iacob este, însă, de părere că elaborarea unui nou plan – care să nu includă și convertirea în acțiuni a banilor băgați de DDB în club – ar avea șanse mult mai mari de reușită.

Oficialul dinamovist a intrat în direct la ProSport LIVE și a explicat că are încredere că varianta pe care el o susține ar urma să fie aprobată de judecătorul sindic, astfel încât până pe 30 aprilie să poată veni în club și investitorii care așteaptă tăierea datoriilor. Termenul limită până la care se poate întocmi și depune un nou plan de reorganizare este 6 februarie.

Vlad Iacob lămurește divergențele cu Răzvan Zăvăleanu

Vlad Iacob consideră că varianta propusă de Răzvan Zăvăleanu, care dorește să facă apel după ce planul de reorganizare modificat al lui Dinamo a fost respins de instanță, are șanse mai mici de reușită decât dacă s-ar întocmi un nou plan.

”Am avut o prima rundă de discuții în privința strategiei de viitor, în privința planului de reorganizare, cum să procedăm pentru a avea un nou plan de reorganizare. A fost o rundă de discuții foarte bună, nu avem un set de concluzii în acest moment, sperăm ca mâine (n.r. – marți, 10 ianuarie) să fim pe aceiași lungime de undă și să tragem în aceeași direcție.

Nu este un război în interiorul lui Dinamo, sunt opinii divergente între mine și administratorul judiciar referitor la modul în care trebuie continuat. Nu spun că s-a greșit, nu judecăm în alb și negru, trebuie să luăm deciziile pentru a maximiza șansele lui Dinamo. Trebuie să achităm anumite datorii până la 30 aprilie, este o sumă foarte mare în dreptul lui Dinamo, trebuie să ne gândim ca până pe 30 aprilie să avem un plan de reorganizare aprobat.

Ca să ajungem într-o asemenea situație, ca să fim siguri că doamna judecător va lua în calcul un nou plan depus, trebuie să îl depunem în instanța până la 6 februarie. Un apel ne va duce dincolo de această dată. Eu nu am spus că apelul nu are nicio șansă, consider că un nou plan depus are șanse mai mari, prin prisma obținerii licenței și data de 30 aprilie.

Am toată încrederea că un plan solid și care are foarte puține riscuri poate să treacă, și va trece, am încredere.

Eu reprezint clubul, RTZ este administrator judiciar, este un supervizor. RTZ are atribuții cu privire la supervizarea clubului, la urmărirea implementării planului de reorganizare și la protejarea intereselor creditorilor”, a declarat Vlad Iacob, la ProSport LIVE.

Ce spune Vlad Iacob despre interdicția la transferuri și relația cu Dorin Șerdean

Vlad Iacob a spus că a vorbit recent cu Dorin Șerdean, principalul acționar al clubului, căruia i-a prezentat în detaliu situația de la Dinamo. Administratorul special i-a cerut patronului din acte să fie realist ”și să se adapteze la situația economică a clubului”.

Oficialul formației din ”Ștefan cel Mare” a recunoscut că Ovidiu Burcă și-ar fi dorit întăriri pe unele poziții, dar a menționat că interdicția la transferuri impusă de FIFA nu minimizează speranțele de calificare în play-off.

(n.r. – Cât de mult vă afectează că aveți interdicție la transferuri?) Vă dați seama că în orice perioadă de transferuri orice echipă are anumite poziții pentru care caută soluții, ne afectează, nu pot să spun cât de mult, dar avem încredere că putem accede în play-off cu lotul actual. Bineînțeles, dacă am fi putut să facem transferuri, sigur am fi avut șanse în plus.

Relația clubului cu domnul Șerdean este una complicată, el a primit toate informațiile de la mine cu privire la situația clubului. Am încercat să îl conving să fie realist și trebuie să se adapteze și dumnealui la realitatea economică a clubului”, a mai spus Vlad Iacob, la ProSport LIVE.

Pe aceeași temă