Dinamo termină anul în genunchi: planul de reorganizare a fost respins! Ce urmează

Andrei PASCU 13 Dec. 2022, 17:29 Liga 2
Dinamo termină anul în genunchi: planul de reorganizare a fost respins! Ce urmează

Dinamo a primit o adevărată lovitură în acest final de an, în urma judecării planului de reorganizare.

După amânări ale deciziei, marți, 13 decembrie, judecătorul sindic a hotărât să nu accepte noul plan de reorganizare solicitat de club, care ar fi facilitat și aducerea investitorilor.

Planul de reorganizare modificat propus de Dinamo, respins!

Tribunalul București a anunțat că formația din Liga 2 nu a primit acordul pentru un nou plan de reorganizare al insolvenței, astfel că se va merge în continuare după planul inițial decis de instanță.

Problema e că Dinamo a cerut un nou plan din cauza greutăților pe care le întâmpina cu privire la situația financiară, iar aprobarea demersului ar fi fost o gură de oxigen pentru club. Însă, conducătorii se văd nevoiți să caute soluții în contextul dat, pentru că deja se făceau strategii cu privire la un răspuns favorabil pe care Dinamo îl putea primi.

O parte bună în hotărârea de marți este aceea că nu a fost aprobată nici contestația lui Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar, care nu sunt de acord ca suporterii să poată prelua pachetul majoritar de acțiuni.

Dinamo, situație foarte complicată după ce i-a fost respins planul de reorganizare

Solicitarea unui nou plan de reorganizare a fost propusă de Dinamo ca urmare a faptului că îi este greu să respecte anumite cerințe, însă judecătorul sindic pune formația din ”Ștefan cel Mare” într-o situație foarte, foarte dificilă, care poate aduce noi probleme pentru Dinamo, care oricum nu găsea surse de finanțare importante.

Greul era și va fi în continuare pe suporteri, care cotizează în conturile clubului și țin, deocamdată, Dinamo în viață.

”Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată. 

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București. 

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022, se arată în decizia Tribunalului București, o lovitură pentru Dinamo chiar în finalul de an.

Dinamo poate propune un nou plan de reorganizare în 2023

Dinamo are dreptul de a face apel, dar e greu de crezut că va fi schimbată decizia de marți. În acest moment, clubul trebuie să funcționeze în urma planului de reorganizare stabilit în urmă cu ceva mai mult de un an, iar din 2023, cel mai probabil, Dinamo va propune un alt plan de reorganizare.

Acum, pe final de an, Dinamo trebuie să caute resurse pentru a începe să achite din datorii, care se ridică la aproximativ 8 milioane de euro!

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-o-noua-amanare-a-planului-de-reorganizare-verdictul-final-a-primit-un-nou-termen-dar-vlad-iacob-are-speranta-n-avem-motiv-sa-credem-ca-judecatorul-are-ceva-cu-noi-19256326

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-reprezentante-ale-ligii-2-si-ligii-3-in-cupa-romaniei-au-fost-eliminate-in-faza-grupelor-au-fost-stabilite-meciurile-din-sferturile-de-finala-19256258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-de-cine-trebuie-sa-treaca-pentru-calificarea-la-euro-19256190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costinel-gugu-si-steaua-au-reziliat-contractul-19256417

Andrei PASCU 13 Dec. 2022, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă