VIDEO | Vlad Iacob, apel disperat către suporterii ”câinilor roșii”: ”Dacă Dinamo nu achită niște datorii esențiale nu va obține licența pentru Liga 1 sau nici măcar pentru Liga 2.” Termenul limită și suma de care are nevoie

Marius ANGHEL 07 Jan. 2023, 19:38 Liga 2
VIDEO | Vlad Iacob, apel disperat către suporterii ”câinilor roșii”: ”Dacă Dinamo nu achită niște datorii esențiale nu va obține licența pentru Liga 1 sau nici măcar pentru Liga 2.” Termenul limită și suma de care are nevoie

Dinamo nu traversează o perioadă deloc bună din punct de vedere al organizării sale și din punct de vedere financiar. Retrogradarea în Liga 2 i-a redus drastic veniturile din drepturile TV, poate principala sursă de venit în ultimii ani, iar la finalul anului trecut sentința de refuz a aprobării planului de reorganizare a stricat planurile conducerii de atragere a unui investitor.

Într-o intervenție avută sâmbătă, 7 ianuarie, la Radio Dinamo1948, în care a dorit să prezinte public ”un bilanț al activității după prima parte a sezonului” și să prezinte unele ”aspecte absolut esențiale pentru club în aceste momente”, administratorul special al clubului Dinamo, Vlad Iacob, a vorbit despre situația financiară a echipei, cât și despre riscul de a nu obține licența nici măcar pentru noul sezon de Liga 2.

Vlad Iacob, despre contribuția DDB la Dinamo în acest sezon: ”Este absolut esențială pentru club, dar nu a fost nicidecum suficientă pentru funcționarea normală sau aproape normală”

Vlad Iacob i-a făcut din cuvinte o stratuie programului Doar Dinamo București, al cărui membru este și el, despre care a spus că are o contribuiție esențială în continuarea activității clubului, însă, cu toate acestea, ajutorul financiar primit din parte suporterilor nu este suficient pentru o funcționare ”normală sau aproape normală”.

”Până în acest moment, DDB, căruia îi mulțumesc încă o dată, a contribuit până acum cu 1.170.000 de lei, aproximativ 240.000 de euro. În acest sezon. E doar o parte din suma cu care contribuise DDB în sezoanele precedente. Să nu fiu înțeles greșit: contribuția DDB este absolut esențială pentru club, dar nu a fost nicidecum suficientă pentru funcționarea normală sau aproape normală a clubului până în acest moment.

E evident că retrogradarea a avut un impact negativ asupra programului DDB și în niciun caz nu vreau să se înțeleagă că blamez pe cineva din conducerea DDB sau pe membri programului din care și eu fac parte. DDB a făcut eforturi fantastice și e un program unic în România, conducerea și membri își dedică timpul și o foarte bună parte din banii personali pentru a susține clubul”, a spus Vlad Iacob.

1,5 milioane de euro până la 30 aprilie pentru a funcționa și a obține licența

Ulterior, administratorul special a făcut un apel aproape disperat către suporteri. Vrea ca aceștia să continue să sprijine financiar clubul, chiar mai mult decât au făcut-o până acum, în acest sezon, altfel există riscul ca Dinamo să nu obțină nici măcar certificarea pentru noua ediție de Liga 2. Iacob vorbește în primul rând despre licența de prima ligă, însă clubul nici măcar nu este sigur că va ajunge în play-off-ul care determină promovatele.

Vlad Iacob a înaintat o sumă minimă de care clubul are nevoie până la data de 30 aprilie pentru a putea obține licența și a supraviețui. Campionatul Ligii 2 nu va ține însă până la finalul lunii aprilie, ci va mai dura încă cel puțin o lună, dacă se ajunge la barajele de promovare, astfel că Dinamo are nevoie și de mai mulți bani pentru a termina sezonul.

”Consider că transparența e esențială și vreau ca oamenii să știe care e realitatea cu care clubul se confruntă acum și să înțeleagă că e nevoie de susținerea fanilor mai mult ca oricând. E nevoie de contribuții constante și semnificative dacă vrem să salvăm Dinamo.

Cu toate astea, dacă Dinamo nu achită niște datorii esențiale nu va obține licența pentru Liga 1 sau nici măcar pentru Liga 2. Termenul limită este de 30 aprilie 2023. Până atunci vorbim de o sumă de aproximativ 1 milion de euro, care va trebui plătită pentru obținerea licenței. Pe lângă asta, e nevoie de bani și pentru activitatea curentă. Dacă facem un calcul, avem nevoie, din momentul ăsta și până la 30 aprilie, de aproximativ 1,5 milioane de euro ca să putem funcționa și ca să obținem licența pentru sezonul viitor. Este termenul limită pentru licențiere: 30.04.2023”, a transmis, citind de pe foaie, administratorul special al clubului Dinamo.

Vlad Iacob: ”Singura soluție sigură pentru supraviețuirea clubului este cooptarea unui nou investitor”

Vlad Iacob nu crede că suma de care are nevoie Dinamo pentru cheltuielile urgente poate veni din partea DDB, soluția salvatoare fiind de părere că este atragerea unui investitor. Conducătorul ”câinilor” nu a ratat șansa să trimită săgeți către ”Cortacero și gașca spaniolă”.

Iacob a ținut să răspunsă și celor care i-au reproșat că din cauza declarațiilor sale suporterii nu au mai avut aceeași contribuție în programul DDB.

”Din păcate, în ritmul în care funcționează programul DDB, nu știu dacă vom putea strânge asemenea sume, dar fac tot ce pot și voi face tot ce pot pentru a sprijini programul. Dar, cred că singura soluție sigură pentru supraviețuirea clubului este cooptarea unui nou investitor. În privința investitorilor, de la Negoiță și până la începutul acestui sezon, nu a existat unul clar și cert, care să preia Dinamo. În afară, bineînțeles, de Cortacero și de gașca spaniolă, care știm foarte bine ce a făcut la Dinamo. Chiar dacă toată lumea din trecut a căutat investitori pentru Dinamo, nu a existat un asemenea investitor. Eu și echipa mea am reușit să identificăm investitori, să-i aducem la discuții pentru Dinamo. Discuțiile au fost, există în continuare. Mi s-a reproșat că suporterii și-au redus contribuția la programul DDB pentru că am anunțat că există investitori. Eu am afirmat mereu foarte clar că există investitori pregătiți să vină la Dinamo doar după aprobarea planului de reorganizare cu tăierea datoriilor. Am spus și am repetat și mai repet încă o dată. Până după aprobarea planului de reorganizare clubul are nevoie de susținerea financiară masivă a fanilor, și prin programul DDB, și direct către club. Niciodată nu am afirmat că investitorii vor veni cât timp nu există un plan de reorganizare aprobat și cu tăierea datoriilor”, a mai spus Vlad Iacob.

Emisiunea integrală cu Ovidiu Burcă și Vlad Iacob:

Foto și video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-poate-ramane-fara-cativa-jucatori-19257352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-renovat-baza-de-la-saftica-19257230

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-primeste-mai-putini-bani-din-ultima-transa-a-transferului-lui-deian-sorescu-sa-existe-transparenta-pentru-a-cunoaste-cu-adevarat-ce-avem-de-infruntat-19257221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

 

Marius ANGHEL 07 Jan. 2023, 19:38 Liga 2
Pe aceeași temă