Vlad Iacob a vorbit despre viitorul jucătorilor greviști de la Dinamo: ”Nu putem să rupem contractele.” Reacția președintelui AFAN

Andrei PREOTU, Robert JUGRAVU 17 Jan. 2023, 22:44 Liga 2
Vlad Iacob a vorbit despre viitorul jucătorilor greviști de la Dinamo: ”Nu putem să rupem contractele.” Reacția președintelui AFAN

Vlad Iacob, administratorul special al clubului Dinamo, a anunțat că jucătorii care au inițiat greva de la Dinamo nu vor fi dați afară, dar a spus că se vor purta discuții cu fiecare dintre ei.

Dinamo a început săptămâna cum nu se putea mai agitat. Jucătorii au refuzat să se antreneze luni dimineață, din cauza restanțelor salariale, apoi apele s-au liniștit parțial în cursul aceleiași zile, după ce conducerea a discutat cu fotbaliștii și a virat o parte din bani. Marți a avut loc o ședință la care au participat toate persoanele cu putere de decizie din club, dar nu s-a ajuns la concluzii ferme, potrivit antrenorului Ovidiu Burcă.

Acesta a ieșit nemulțumit de la întâlnire și a anunțat că nu urmează să participe la antrenament, apoi în presă a apărut informația potrivit căreia a fost întors din drum de hotărârea prin care contractele a cinci jucători urmează să fie reziliate.

Vlad Iacob susține că cei cinci ”rebeli” de la Dinamo nu vor fi dați afară!

Informația publicată de Sport.ro a fost comentată de administratorul special Vlad Iacob la ProSport LIVE, oficialul anunțând că Marius Tomozei, Vasile Buhăescu, Ștefan Fara, Bogdan Gavrilă și Alin Dudea nu vor fi dați afară, însă vor fi băgați în ședință.

”Nu aș spune că este haosul cât casa! S-au achitat chiar ieri salarii, iar întârzierile sunt foarte mici, sub perioada care le permite să depună memorii. S-au plătit bani către toți jucătorii. Ar fi trebuit ca azi să fi primit banii în jurul orei 11:00-12:00, indiferent de bancă.

Situația de ieri (n.r. – de luni, cu greva) a fost nedorită, dar sunt cluburi unde situația este mult mai gravă. La noi nu există finanțatori care blochează banii pentru jucători. Le-am explicat că asemenea atitudini nu vor ajuta pe nimeni.

Nu-i dăm afară pe cei care au făcut grevă. Vom discuta cu fiecare în parte. Nu putem să rupem contractele, există niște regulamente”, a spus Vlad Iacob, la ProSport LIVE.

”Fanii să creadă că vom găsi cele mai bune soluții pentru Dinamo”

Iacob a vorbit despre situația financiară de la Dinamo și a spus că deja a discutat cu cei din programul Doar Dinamo București (DDB).

”Am discutat cu suporterii! Sunt informați mereu cu privire la situația financiară a clubului. Ei fac toate eforturile! Facem tot ce ține de noi pentru a strânge bani. Le transmit fanilor să fie alături de club și să aibă încredere în management, să creadă că vom găsi cele mai bune soluții pentru Dinamo”, a afirmat Vlad Iacob, la ProSport LIVE.

Emilian Hulubei, despre greviștii de la Dinamo: ”Au fost convocați pentru a rezilia pe cale amiabilă sau să li se impună sancțiuni. Jucătorii nu riscă nimic”

Și Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori din România (AFAN), a comentat la ProSport LIVE situația de la Dinamo.

Acesta are informații că cei cinci jucători care au inițiat greva de luni au fost convocați la o ședință, în care fie reziliază amiabil, fie vor continua și vor primi o sancțiune.

”Sunt neplătiți de câteva luni și n-au vrut să se antreneze, până nu vine cineva din conducere să le explice situația. Domnul Burcă a zis că le explică el, că știe el, dar jucătorii au cerut o părere avizată. Sunt cinci jucători care au fost convocați mâine la ora 12:00 pentru a rezilia pe cale amiabilă sau să li se impună sancțiuni pentru ce au făcut referitor la refuzul de a se antrena. Jucătorii sunt neplătiți de foarte mult timp și vor să știe despre ce e vorba, se întâmplă. Putea să vină și Zăvăleanu, care administrează partea financiară, are și putere de decizie. Jucătorii nu riscă nimic”, a spus Emilian Hulubei, la ProSport LIVE.

Liderul Peluzei Cătălin Hîldan, Elyass Bucurică, e cel care a stopat greva și le-a transmis jucătorilor că-și vor primi restanțele financiare.

Foto: Radio Dinamo1948

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/cine-sare-in-ajutorul-lui-dinamo-stiu-din-surse-sigure-video-exclusiv-prosport-live-19582434

https://www.prosport.ro/video-exclusiv/ce-se-va-intampla-cu-grevistii-de-la-dinamo-sedinta-de-miercuri-de-la-pranz-e-decisiva-video-exclusiv-prosport-live-19582448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cei-5-jucatori-care-au-initiat-greva-de-la-dinamo-sunt-dati-afara-iar-soarta-lui-ovidiu-burca-s-a-decis-19258107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-absent-de-la-ultimele-antrenamente-ale-lui-dinamo-19258083

https://liga2.prosport.ro/seria-1/greva-la-dinamo-19258009

Andrei PREOTU, Robert JUGRAVU 17 Jan. 2023, 22:44 Liga 2
Pe aceeași temă