Viitorul sună tot mai rău la CSMS Iași

14 Mar. 2012, 09:10 Liga 2
Viitorul sună tot mai rău la CSMS Iași

Primele meciuri de verificare susținute anul acesta de divizionara secundă din Copou au oferit unele speranțe că lucrurile merg în direcția dorită de către jucătorii lui Ionuț Popa, adică spre al doilea loc ce asigură promovarea la sfârșitul actualului sezon. Dacă, însă, semnalele de început au fost încurajatoare, în a doua parte a pregătirii din iarnă ceva s-a rupt în cadrul clubului, deoarece continuarea ascensiunii nu a mai apărut. Dimpotrivă, tot ce se făcuse bun până atunci năruindu-se încet, dar sigur.

Ce s-a petrecut se știe foarte bine, dar, din păcate, nimeni nu a făcut ceva pentru ca relația dintre șeful executivului CSMS, Florin Prunea, și cel al băncii tehnice, Ionuț Popa, să revină la o oarecare normalitate, dacă cumva aceasta a existat vreodată. Limitarea atribuțiilor antrenorului principal exclusiv asupra vestiarului și a terenului de antrenament, deși destule aspecte colaterale ale activității influențează într-un fel sau altul mersul lucrurilor la o echipă de fotbal, a fost prima dovadă că președintele nu are încredere totală în tehnician. Motiv pentru care Prunea abia a așteptat momentul să-l aducă în conducerea tehnică pe bunul său prieten Gheorghe Mihali, ca antrenor secund, imediat după ce Narcis Ciocârlan s-a internat în spital, spre a fi supus unei intervenții chirurgicale. Iar fostul stoper, coleg cu președintele în Generația de Aur, nu a fost primit cu prea multă simpatie, nici de către jucători și nici de microbiști, motiv pentru care prezența sa mai mult dăunează decât ajută. Iar colaborarea dintre cei implicați în bunul mers al formației ieșene a avut tot mai mult de suferit, iar atmosfera s-a deteriorat odată cu trecerea timpului, aspect care s-a reflectat atât în prestațiile CSMS, cât și în rezultatele înregistrate în ultimele teste susținute.

S-a ajuns în situația jenantă ca o candidată certă la promovare, cum se dorește a fi echipa din Copou, să nu mai poată învinge nici măcar grupări din Liga a III-a, iar când, totuși, a reușit asta, victoria a venit cu destule emoții, jucătorii fiind certați serios la ieșirea de pe teren. Totul a culminat, însă, zilele trecute, când președintele Florin Prunea a rupt practic orice punte de legătură dintre echipa lui Ionuț Popa și suporteri, interzicându-le atât jucătorilor și antrenorilor orice dialog cu reprezentanții mass-media, cel puțin până mâine, când este programată o conferință de presă, în care se dorește a fi prezentat lotul cu care Iașul va ataca în retur promovarea. Efectele acestei decizii, prevedere a Regulamentului de Ordine Interioară al clubului (ROI), poate avea efecte devastatoare asupra imaginii clubului, susținut aproape în exclusivitate de Primărie, unde plătitori de taxe și impozite sunt inclusiv microbiștii, care au tot dreptul să știe zi de zi ce se întâmplă, dar mai ales cum le cheltuiește fondurile formația-fanion.

Atmosfera din interiorul echipei din Copou s-a deteriorat tot mai mult în ultima vreme din cauza relațiilor reci dintre președintele Florin Prunea și tehnicianul Ionuț Popa, iar asta dăunează grav activității CSMS, care joacă tot mai slab, rezultatele din amicale fiind o consecință a problemelor reale dintre cei doi.

Deși aproape toți jucătorii achiziționați în iarnă de clubul ieșean au venit abia după ce termenii înțelegerilor fusese negociați în amănunt de antrenorul principal, acestuia i-au fost diminuate mult atribuțiile de către conducere, chiar dacă de cele mai multe ori aspectele colaterale ale activității formației influențează mult starea de spirit și, implicit, rezultatele.

sursa: Evenimentul.ro

14 Mar. 2012, 09:10 Liga 2
Pe aceeași temă