Viitorul Pandurii, victorie pe muchie cu FK Miercurea Ciuc și emoțiile retrogradării sunt departe. Călin Cojocaru, totuși nemulțumit: ”Pentru asta sunt supărat”

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 16:25 Liga 2

Viitorul Pandurii a reușit prima victorie din 2023 și a mai adunat trei puncte în clasamentul de Liga 2, în ultima rundă a întrecerii regulare. Gorjenii au trecut cu 2-1 de FK Miercurea Ciuc, în deplasare, după un gol marcat pe final.

Viitorul Pandurii a terminat, astfel, sezonul regular imediat sub FK Miercurea Ciuc, la un punct, în urma victoriei surprinzătoare de duminică. Formația lui Călin Cojocaru a marcat în minutul 68 pentru 1-0, prin Alin Țegle, care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Viitorul Pandurii, victorie pe terenul formației FK Miercurea Ciuc!

Tot de la punctul cu var s-a restabilit apoi egalitatea, autor al golului fiind Lorant Kovacs, în minutul 80. Meciul părea că se îndreaptă către remiză, doar că în al doilea minut adițional a ieșit în evidență Claudiu Dragu, care a adus cele trei puncte pentru Viitorul Pandurii.

  • Viitorul Pandurii: Rz. Udrea – Stepanenko, Rogac, Țegle (cpt.), Godja (Banu 90’), Vulpe, Acolatse, Răsdan (Vl. Toma 90’), Cl. Dragu (Nsiah 90+4’), Dodoi (Raicea 86’), Al. Dulca (Gîrbiță 86’)
    Rezerve neutilizate: Geantă – Dănescu, Brînzan, Geană

Călin Cojocaru, reacție după ce Viitorul Pandurii a învins FK Miercurea Ciuc

Cojocaru nu a fost total mulțumit de meci, mai ales pentru că Viitorul Pandurii merita, din punctul său de vedere, să marcheze mai mult, date fiind și ocaziile importante pe care le-a avut. El speră ca în play-out acest lucru să nu se mai întâmple, iar jucătorii să fie lucizi în fața porții.

Vreau să îi felicit pe băieți pentru atitudine. Prima repriză a fost una echilibrată, am avut o bară prin Dragu, iar în a doua repriză am avut ocazii foarte multe și foarte mari. Am marcat de două ori, sunt bucuros că am câștigat, dar și supărat că ratăm mult din ocaziile pe care le avem.

Am ratat mult, iar pe final putea să ne coste asta. Mă refer la faza în care au primit lovitura de la 11 metri. S-a făcut 1-1, dar mă bucur că am fost puternici și am marcat golul victoriei pe final, cred eu meritat, pentru că am avut ocazii mai multe și mai clare.

Pe viitor sper să nu mai ratăm așa mult, să marcăm din ocaziile pe care le avem, pentru că putem să suferim la final din cauza asta”, a spus Călin Cojocaru, conform Radio Accent.

Viitorul Pandurii nu va avea, teoretic, probleme în privința retrogradării

Viitorul Pandurii intră în play-out cu 25 de puncte, de pe locul 3 în Grupa B, acolo unde a fost repartizată luni, când a avut loc și tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului. E la opt puncte de locul 5, care duce la barajul de menținere, astfel că rămânerea în Liga 2 e ca și asigurată.

Primele locuri în Grupa B ale play-out-ului sunt ocupate de Concordia Chiajna și FC Brașov, cu 29, respectiv 28 de puncte, iar în prima rundă Viitorul Pandurii va întâlni FC Brașov, în deplasare.

Etapa 1 din Grupa B a play-out-ului:

FC Brașov – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Unirea Constanța – CSC Dumbrăvița
Ripensia Timișoara – Concordia Chiajna
Progresul Spartac 
stă.

Clasamentul Grupei B a play-out-ului:

  1. Concordia Chiajna – 29 puncte
  2. FC Brașov – 28
  3. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 25
  4. CSC Dumbrăvița – 24
  5. Progresul Spartac – 17
  6. Ripensia Timișoara – 16
  7. Unirea Constanța – 12 

Foto: FK Miercurea Ciuc

 

 

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă