Viitorul Pandurii revine pe loc de play-off, după victoria cu CSM Reșița, prima obținută în campionat, în 2021. Flavius Stoican: ”Ne batem până la final.” Jucătorul despre care antrenorul spune că este un exemplu și pentru el

Mircea OGLINDOIU 07 Mar. 2021, 18:20 Liga 2

După eșecurile din campionat cu Universitatea Cluj, scor 1-2, și Farul Constanța, scor 0-1, înfrângeri care au dus echipa în clasament de pe 2, loc pe care îl ocupa în pauză de iarnă, până pe 8, Viitorul Pandurii a izbutit prima victorie din acest an, în Liga 2.

Echipa atrenată de Flavius Stoican a învins, duminică la prânz, CSM Reșița, scor 2-1, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, în etapa a 18-a.

Viitorul Pandurii a învins CSM Reșița și a obținut prima victorie în campionat în 2021

Cu moralul refăcut, după ce, la mijlocul săptămânii, s-au calificat în semifinalele Cupei României, după ce și-au luat revanșa cu ”U” Cluj (scor 3-1 pe Cluj Arena), gorjenii au dominat autoritar prima repriză a jocului cu CSM Reșița.

Gazdele au ratat prin Vulpe (minutul 10), Dragu (minutele 20, 30, 33 și 34) sau Cioiu (28), dar n-au mai greșit ținta în minutul 38, când Marius Cioiu a reluat, din 5 metri, cu latul, balonul centrat de Andrei Dragu. Antrenorul Alin Minteuan a operat trei schimbări la pauză, iar echipa sa a controlat primul sfert de oră al părții secunde, când a avut și două mari ocazii de a egala, prin Dumitraș (48) și Buș (57).

Ultima jumătate de oră a fost echilibrată: s-a jucat pe contre, iar cei care au marcat primii au fost tot gazdele, prin Alin Țeghe, în minutul 88, care a profitat de pasa greșită a portarului Cobrea și a înscris cu un șut plasat, din 9 metri. Peste doar un minut, Sin l-a faultat în careu pe Chera, iar Laurețiu Buș a înscris, din penalty, cu un șut în dreapta portarului Bordea, aflat și el pe direcția mingii.

Bănățenii n-au mai avut forța să și egaleze în cele 3 minute de prelungiri, astfel că au pierdut cu 2-1.

Flavius Stoican: ”Mă bucur că suntem din nou în prime şase echipe”

Negru de supărare, probabil, antrenorul Minteuan a refuzat, la finalul jocului, să ofere declarații reprezentanților mass-media. De partea cealaltă, omologul său, Flavius Stoican și-a respectat, în primul rând, fanii care vor să afle impresii despre echipa lor și a declarat următoarele:

”Sunt trei puncte mari. Aveam nevoie de această victorie. Veneam după o calificare în Cupa României şi important era să nu fim relaxaţi. Am mai păţit acest lucru după ce am eliminat Gaz Metan Mediaş, iar în meciul cu U Cluj am avut o primă repriză în care am intrat pe vârfuri. Mă bucur că suntem din nou în prime şase echipe. Acesta este obiectivul nostru, să ne batem până la final. În prima repriză, am avut multe situaţii şi o posesie bună. În a doua repriză, au echilibrat jocul, au fost şi momente mai delicate, pentru că au pus presiune pe noi.

Până la urmă, sunt importante cele trei puncte. Am încercat să le redau plăcere şi să aibă şi prospeţime”, a spus Stoican.

”Vreau să-l felicit Cristi Oros. Este un exemplu pentru mine şi pentru jucători”

Antrenorul clubului gorjean a avut cuvinte de laudă și pentru căpitanul Cristian Oros.

”Astăzi, vreau să-l felicit Cristi Oros. În ultimele trei partide, acest băiat, care are 36 de ani, a jucat foarte bine. Din trei în trei zile. Să joci, la Cluj, mijlocaş central în faţa apărării şi cu un efort deosebit, este un exemplu pentru mine şi pentru jucători. Trebuie să tratăm toate meciurile serios, se pot întâmpla multe”, a declarat Flavius Stoican.

După acest prim succes în campionat din 2021, Viitorul Pandurii a urcat pe locul 5, cu 28 de puncte acumultate în 16 meciuri, fiind la egalitate cu FK Csikszereda și Dunărea Călărași, care au un golaveraj mai bun.

Etapa viitoare, echipa gorjeană va juca la Ripensia Timișoara, sâmbătă, de la ora 11:00. Ulterior, în ultimele două meciuri din sezonul regular, Viitorul Pandurii mai întâlnește FK Csikszereda (acasă) și Dunărea Călărași (deplasare).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-meciurile-dunarea-calarasi-ripensia-si-viitorul-pandurii-csm-resita-se-joaca-de-la-ora-1100-19173093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

Mircea OGLINDOIU 07 Mar. 2021, 18:20 Liga 2
Pe aceeași temă