FC Bihor a încercat să explice motivele startului neconvingător de sezon în Liga 2. Nou-promovata, conferință de presă înaintea partidei cu CFC Argeș

Andrei PASCU 19 Aug. 2024, 14:05 Liga 2
FC Bihor a încercat să explice motivele startului neconvingător de sezon în Liga 2. Nou-promovata, conferință de presă înaintea partidei cu CFC Argeș

FC Bihor Oradea, o nou-promovată în Liga 2, dar care și-a propus salvarea de la retrogradare deși a anunțat că va avea un buget de aproximativ două milioane de euro pe parcursul acestui sezon, a început să atragă reacții de nemulțumire din partea suporterilor, care și-au exprimat opiniile în mediul online în ultima perioadă, dar și din partea jurnaliștilor locali.

La conferința de presă premergătoare partidei din etapa a 3-a din Liga 2, de marți, contra Campionii FC Argeș, oamenii de presă l-au interogat pe Aragolaza cu privire la lipsa de rezultate și lipsa de jocuri consistente ale echipei.

La conferință au participat, pe lângă directorul tehnic Gustavo Aragolaza, și fotbalistul Albert Stahl, directorul tehnic asistent Cristian Oros și directorul sportiv Stelian Farcău.

FC Bihor, conferință înaintea partidei cu CFC Argeș, din etapa a 3-a din Liga 2

Directorul sportiv a fost în centrul atenției în fața jurnaliștilor, încercând cumva să ”scuze” rezultatele și exprimarea echipei de până în acest moment, din Liga 2 și din Cupa României, în ciuda investițiilor și achizițiilor importante din perioada premergătoare startului de sezon.

Printre altele, a accentuat ideea că obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare și că vrea să atragă, cu ceilalți oameni din conducere, din diverse surse, un milion de euro pe parcursul acestui sezon, pentru a aduce un plus cât mai mare din punct de vedere financiar, pe lângă ajutorul pe care îl primește FC Bihor din partea autorităților județene și autorităților locale.

În curând, FC Bihor Oradea va deschide și un magazin dedicat fanilor, un fan shop, iar directorul sportiv vrea ca în oraș și poate chiar la nivel județean să se formeze un entuziasm mare în jurul echipei. Oricum, FC Bihor are parte de susținere mare din partea oamenilor din zonă, pentru că și în Liga 3 disputa meciurile de acasă cu un procent important de locuri ocupate.

Gustavo Aragolaza apreciază Liga 2 ca fiind echilibrată

La nivelul Ligii 2, FC Bihor este în rândul echipelor cu cea mai mare asistență la jocurile de acasă, un detaliu ușor de preconizat anterior primei și singurei partide disputate până acum pe teren propriu de nou-promovată.

Referitor la jocul cu CFC Argeș, Gustavo Aragolaza a transmis aspecte generale, vorbind în limba italiană și traducerea fiind asigurată de Cristian Oros. După primele meciuri din Liga 2, Aragolaza a ajuns la o concluzie, anume că întrecerea este una echilibrată, iar orice rezultat este posibil, indiferent de meci și de echipe.

Este o partidă foarte importantă pentru noi, jucăm contra unei echipe care trage pentru promovarea în Liga 1. Este un meci important pentru noi și sperăm să jucăm bine.

E un campionat competitiv cel al Ligii 2, nu am văzut o echipă care să se detașeze, toate sunt la același nivel. Vrem să ne salvăm de la retrogradare în acest sezon, acesta e obiectivul. (…)

Am luat fiecare jucător în parte, i-am arătat fiecărui jucător ce are de făcut. Noi trebuie să arătăm bine în atac, să atacăm poarta adversă. Echipa joacă din punctul meu de vedere, trebuie să ducă mingea până la mijlocul terenului, iar de acolo să verticalizeze”, a spus Aragolaza în privința partidei cu CFC Argeș, el fiind ”interogat” de jurnaliștii prezenți la conferința de presă și în privința partidei cu AFC Câmpulung Muscel, din runda trecută, pierdută cu 1-2, după ce echipa sa a condus. A încercat să explice care au fost cauzele eșecului.

FC Bihor caută prima victorie în Liga 2

Până acum, FC Bihor Oradea a câștigat doar în Cupa României, în turul 2 și turul 3, trecând de Crișul Sântandrei cu scorul de 2-1 și învingând Gloria Lunca Teuz Cermei cu 6-2 în urma reprizelor adiționale de câte 15 minute, după 2-2 la finalul primelor 90 de minute.

În Liga 2, orădenii au un punct, acumulat în prima etapă, după 0-0 cu Viitorul Pandurii pe teren propriu. În etapa a 2-a au pierdut duelul cu AFC Câmpulung Muscel, din deplasare, de la Buftea, scor 1-2.

Conferința de presă organizată de FC Bihor înaintea partidei cu CFC Argeș:

Foto și video: FC Bihor

Andrei PASCU 19 Aug. 2024, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă