Concordia a spart gheața la malul Dunării! Echipa lui Ilie Poenaru abia s-a impus cu Viitorul Pandurii, antrenorul visează departe: ”Toți vrem în play-off”

Mircea OGLINDOIU 25 Aug. 2024, 17:05 Liga 2

De patru etape a avut nevoie Concordia Chiajna ca să obțină prima victorie a sezonului 2024-2025 de Liga 2.

Echipa lui Ilie Poenaru s-a chinuit însă, duminică, 25 august 2024, mult la malul Dunării, la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pentru a cuceri cele trei puncte puse în joc și a avut, până la deschiderea scorului, doar o bară, în minutul 55, prin Andreas Burcea, și un șut anemic pe spațiul porții adverse, trimis în minutul 81 de Adrian Iancu.

Inspirat la schimbări, Poenaru a avut satisfacție pe finalul jocului. Tabela s-a modificat, oarecum contrar cursului jocului, în minutul 87, după reluarea lui Andrei Marc, cu latul, din 5 metri, iar în prelungiri Adrian Petre a stabilit scorul final, 2-0, cu șut în dreapta portarului, din 12 metri.

Ilie Poenaru, după victoria chinuită a Concordiei cu Viitorul Pandurii: ”Sper să fie o descătușare”

După acest prin succes, Chiajna a urcat, de pe 20 pe locul 15, cu 4 puncte. ”Vreau să îmi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru joc, și pentru cele trei puncte. Cam așa trebuie să arătăm, doar că mai avem de pus la punct anumite lucuriri. Sper să fie o descătușare această victorie și din acest moment să avem rezultatele așteptate. Știam că trebuia să avem răbdare în acest joc, am studiat adversarul, am vrut să avem posesie și să ducem adversarul într-o stare de oboseală și apoi să forțăm. De multe ori îți iese, de multe ori nu. Acum ne-a ieșit! Important e că și cei de pe bancă, care au intrat pe teren, au făcut diferența și sper să conștientizăm că fără muncă și atitudine nu poți câștiga, mai ales la Liga 2. La mine toți sunt titulari. Nu e nimeni rezervă, dar atunci când intră trebuie să dea totul, a spus Poenaru reporterului Liga2.ro.

Concordia Chiajna, în victoria cu Viitorul Pandurii: Oct. Vâlceanu (cpt.) – Ad. Iancu, C-tin. Dima (Marc 40′), Mboumbouni, Dobrescu, R. Lazăr, Iul. Roșu (Neicuțescu 58′), Rob. Ion, Petcu (Ad. Petre 73′), Ghimfuș, Ad. Bălan. Rezerve: Fara – Dav. Alexe, Dumbravă, Burcea, Spătaru, Mocanu.

Remarca lui Ilie Poenaru: ”Parcă suntem în pandemie”

Meciul de la malul Dunării s-a disputat într-un anonimat total, mai puțin de 50 de spectatori luând loc în tribunele arenei de 20.000 de locuri.

”Sunt de puțin timp antrenor la Liga 2 și am constatat că sunt nu sunt mulți spectatori la acest nivel. Doar noi, cei care jucăm, în putem aduce pe stadion. Nu vin că nu oferim spectacol. Trebuie să muncim că să-i readucem, ca pe vremuri. E frumos când joci cu atmosferă. Azi am avut impresia că suntem în pandemie. Am mai trecut prin situații de genul, cu stadioanele goale la Liga 1, dar era o situație aparte. Azi au fost extrem de puțini. Ok, nu a jucat echipa orașului Drobeta. Păcat, credeam că oltenii se încurajează între ei”, a precizat Poenaru, al cărei echipă nu joacă deloc spectaculos și nici rezultate nu are în acest debut de sezon.

Antrenorul Concordiei se plânge de un program aglomerat!

În primele patru etape, Concordia a înregistrat o victorie, un egal și două înfrângeri, cu 4 puncte și golaveraj 5-7 fiind pe locul 15, la egalitate cu alte patru echipe, CSC Șelimbăr, CFC Argeș, CSC Dumbrăvița și CS Mioveni. Trupa din Șelimbăr și formația din Pitești au, însă, un meci mai puțin, doar trei în dreptul lor.

În runda a 5-a, trupa din Chiajna care în această săptămână la numit director tehnic pe Ion ”Liță” Dumitru va juca pe teren propriu cu nou-promovata AFC Câmpulung Muscel (locul 19, 3 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Până atunci, ambele echipe au meci în Play-off-ul Cupei Românei. AFC Câmpulung Muscel joacă în deplasare la Sănătatea Cluj (Liga 3), marți, de la ora 17:30, iar Concordia primește vizita prim-divizionarei Poli Iași, miercuri, de la ora 17:30.

”Avem șapte meciuri în august, urmează meciul de Cupă cu Poli Iași, apoi în campionat cu nou-promovata Câmpulung Muscel. Cam toate cluburile, mai ales cele cu tradiție și cu stabilitate, vor să facă performanță. E clar că și noi vrem în play-off, dar mai avem mult de muncă până acolo”, a spus Poenaru despre ceea ce urmează pentru echipa sa.

Foto: Justinel Stăvaru

Mircea OGLINDOIU 25 Aug. 2024, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă