Viitorul Pandurii încă poartă negocieri pentru readucerea ca antrenor a lui Eugen Trică. ”Mai sunt de pus la punct unele detalii”

Mircea OGLINDOIU 17 Jan. 2022, 12:44 Liga 2
Viitorul Pandurii încă poartă negocieri pentru readucerea ca antrenor a lui Eugen Trică. ”Mai sunt de pus la punct unele detalii”

Rămasă, de o săptămână, fără antrenorul Octavian Benga, Viitorul Pandurii Târgu Jiu încă n-a anunțat numele noului ”principal”. În ultimele zile, de pregătirea echipei aflată pe locul 15 în Liga 2 după 16 etape s-au ocupat antrenorul secund Alexandru Ciobanu și antrenorul principal de la ”satelitul” din Liga 3, Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, Bogdan Chiriac.

În tot această perioadă, conducerea clubului gorjean a purtat negocieri cu Eugen Trică, dar, momentan, cele două părți n-au ajuns la niciun acord.

Eugen Trică recunoaște că poartă negocieri pentru a reveni pe banca echipei Viitorul Pandurii

Lucrurile s-ar putea clarifica în câteva zile, după cum a admis chiar Trică, pentru Liga2.ro.

”Într-adevăr, este posibil să revin la Târgu Jiu, dar, deocamdată, suntem tot în negocieri. Mai sunt de pus la punct unele detalii, iar în două-trei zile voi stabili dacă revin sau nu la Viitorul Pandurii. Sunt șanse să semnez, dar vedem zilele viitoare dacă se va și semna contractul”, a declarat Trică.

A avut clauză de reziliere în precedentul mandat

În actualul sezon, Eugen Trică a condus Viitorul Pandurii între etapele 8-13, interval în care a bifat trei victorii, două remize și o înfrângere, aceasta din urmă chiar în ultimul meci în care a stat pe bancă, atunci când își alesese deja noua echipă.

Antrenorul de 45 de ani a solicitat rezilierea contractului cu trupa din Târgu Jiu pentru a putea semna cu ”FC U” Craiova, echipa pe care chiar el o promovase în Liga 1, unde n-a rezistat însă decât patru etape, după ce a înregistrat trei înfrângeri și o remiză.

Clubul din Bănie ar fi plătit echipei din Târgu Jiu și clauza de reziliere a antrenorului Eugen Trică, în valoare de 13.000 euro.

Trică avea probabil aceeași clauză și în cazul în care era el demis de Viitorul Pandurii, iar acum negociază termenii noului contract cu gorjenii.

Octavian Benga a plecat după două antrenamente conduse în 2022

În primele șapte etape din actuala stagiune, Viitorul Pandurii a fost pregătită de Cristian Lupuț, însă tehnicianul orădean a fost demis după eșecul de la Universitatea Cluj, al patrulea din acest campionat.

Eugen Trică a condus echipa în etapele 8-13, iar după plecarea sa Viitorul Pandurii i-a oferit postul de ”principal” antrenorului secund Alexandru Ciobanu, însă, după doar o etapă, a 14-a, l-a adus pe Octavian Benga. Cu antrenorul reșitean pe bancă, echipa din Târgu Jiu a înregistrat o victorie, 1-0 acasă cu Dacia Unirea Brăila, și un eșec, 0-2 în deplasare la Unirea Slobozia.

A urmat pauza de iarnă, iar, la revenirea din vacanță, Benga n-a apucat să conducă decât două antrenamente la Viitorul Pandurii, în acest an.

”În urma unor discuții, am convenit de comun acord că este cel mai bine să ne despărțim. Urez mult succes clubului de acum încolo. Eu îmi doream să continui, nu am venit la club doar pentru finalul de an. Am semnat pe un an și jumătate, iar, în principal, obiectivul era să construim o echipă competitivă pentru sezonul viitor, să îmbunătățim condițiile de la echipă”, spunea, pe 11 ianuarie, Octavian Benga pentru Liga2.ro.

Oficial, Viitorul Pandurii n-a anunțat nimic despre plecarea lui Octavian Benga, despre campania de achiziții sau despre despărtirile de la nivelul lotului, dar nici despre programul de pregătire.

Conform paginii de facebook a CSM Slatina, echipa din Liga 3 de la malul Oltului va disputa două amicale, pe 16 și 19 februarie, cu Viitorul Pandurii.

Viitorul Pandurii, fără șanse la play-off

La 8 puncte de ultimele două poziții care vor duce în play-off, ocupate în prezent de FC Buzău și Steaua, și la opt peste următoarea clasată, FC Brașov, Viitorul Pandurii Târgu Jiu mai are de jucat din sezonul regular cu Ripensia (acasă, locul 13), Unirea Dej (deplasare, locul 10) și CS Comunal Șelimbăr (acasă, locul 9).

Mai mult ca sigur, echipa gorjeană (locul 15) va evolua în play-out, unde va lupta pentru evitarea retrogradării. Vor fi două serii de play-out, a câte șapte echipe fiecare, care vor juca șase meciuri, iar grupările clasate ulterior pe locurile 5 vor disputa baraj în dublă manșă pentru menținerea în eșalonul secund. Echipele situate pe locurile 6 și 7 vor retrograda direct.

Foto: Justinel Stăvaru și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 17 Jan. 2022, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă