Viitorul Pandurii a pus capăt seriei negative chiar cu liderul Steaua. Florin Stîngă, la finalul jocului cu 7 goluri: ”A fost o victorie a suferinței”

Mircea OGLINDOIU 29 Oct. 2022, 23:14 Liga 2

Viitorul Pandurii și-a întrerupt seria negativă chiar contra liderului Steaua. ”A fost o victorie a suferinței”, a afirmat antrenorul Florin Stîngă la finalul jocului cu 7 goluri, desfășurat sâmbătă la Târgu Jiu, în etapa a 12-a a Ligii 2.

Fără victorie din 17 septembrie, când, în etapa a 7-a din Liga 2, învingea nou-promovata Progresul Spartac, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, Viitorul Pandurii a pus capăt seriei negative chiar împotriva liderului Steaua.

Steaua a avut 2-0 la Târgu Jiu, dar a pierdut cu 3-4 cu Viitorul Pandurii

Cu moralul la pâmânt după cele cinci înfrângeri consecutive, incluzând și eliminarea din Cupa României, scor 0-1 cu Dinamo, perioadă în care Florin Stîngă a plecat și s-a întors după o etapă, gorjenii s-au văzut conduși de Steaua încă din minutul 11, după golul, cu latul, izbutit de Bogdan Chipirliu, din interiorul careului mic.

Echipa pregătită de Daniel Oprița a majorat avanjatul prin același Chipirliu, dintr-un penalty contestat de olteni după un plonjon al lui Chunchukov, în minutul 44, și părea să nu aibă nicio emoție în a-și adjudeca a cincea victorie consecutivă din campionat.

Ceea ce a urmat a fost demn de un film horror pentru Steaua. Chiar înainte de pauză, Adrian Stoian a redus din diferență cu o lovitură de cap, iar în partea secundă Viitorul Pandurii a mai marcat de alte trei ori la rând, prin Claudiu Dragu (50), Gabriel Dodoi (72) și Alexandru Dulca (84), reușite care au dus scorul la 4-2, spre nedumerirea lui Oprița.

Florin Stîngă: ”Sper ca această victorie să le redea încrederea băieților”

Golul lui Atanas Trică, din minutul 88, a fost insuficient pentru ca Steaua să mai revină în joc și gorjenii au obținut o victorie în care nu mai credea nici măcar antrenorul Florin Stîngă.

”Nu pot să spun dacă mai credeam în victorie după ce am fost conduși cu 2-0, dar important e că am câștigat și sper ca această victorie să le redea încrederea băieților. Le-am spus că doar prin atitudine și concentrare putem ieși din această situație. A fost un meci frumos pentru public, dar greu pentru mine, ca antrenor, greu pentru jucători în teren.
A fost o victorie a suferinței, o victorie care a venit după mai bine de o lună de zile în care echipa nu a mai câștigat un meci, deși în acest timp a practicat un joc bun. Cred în continuare că putem să facem rezultate bune. De asta m-am și întors la echipă, pentru că am încredere în acești băieți”, a declarat Florin Stîngă, la finalul jocului.

Viitorul Pandurii în meciul cu Steaua: Krupenschi – Dănescu (Chelariu 75), Ad. Stoian, Rogac, Al. Băican – Vl. Toma (Godja 85), Brînzan (P. Mitrică 68), Țegle, Răsdan (cpt.) – Dodoi (Banu 85), Cl. Dragu (Al. Dulca 75). Rezerve neutilizate: Opric – Pîrcălabu, Vespe, Geană.

Viitorul Pandurii, pe locul 12 în Liga 2

După acest succes, Viitorul Pandurii a urcat pe locul 12 în Liga 2, cu 15 puncte, iar etapa viitoare la juca în deplasare cu Gloria Buzău. Meciul se va disputa duminică, 6 noiembrie, cu începere de la ora 11:00.

0-1 cu Dinamo în Cupa României, 1-2 la SC Oțelul Galați, 2-3 acasă cu FC Brașov, urmat de 1-2 tot pe teren propriu cu Unirea Dej și 0-2 la Concordia Chiajna au fost rezultatele gorjenilor înaintea succesului cu Steaua.

Stîngă se despărțise de Viitorul Pandurii după eșecul cu FC Brașov și a revenit, surprinzător, la Târgu Jiu, după o săptămână, dar n-a avut inspirație nici la Chiajna. A avut-o cu liderul Steaua.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 29 Oct. 2022, 23:14 Liga 2
Pe aceeași temă