Viitorul Pandurii, la primul succes pe teren propriu! A administrat prima înfrângere echipei Corvinul Hunedoara, dar Călin Cojocaru a fost și nemulțumit: ”Trebuie să scoatem asta în evidență”

Mircea OGLINDOIU, Andrei PASCU 23 Sep. 2023, 18:47 Liga 2

După ce, etapa trecută, a bifat primul succes al sezonului, scor 2-1 în deplasarea de la Progresul Spartac, echipa antrenată de Călin Cojocaru a izbutit sâmbătă, în runda a 7-a a Ligii 2, întâiul succes stagional pe teren propriu!

Viitorul Pandurii a dispus cu 2-1 de nou-promovata Corvinul Hunedoara, echipă care nu cunoscuse gustul înfrângerii în precedentele șase meciuri din Liga 2.

Viitorul Pandurii, 2-1 cu Corvinul Hunedoara

Începutul partidei de la Târgu Jiu a aparținut gazdelor, care au deschis scorul, în minutul 10, prin Alexandru Gîrbiță, cu un șut de la aproximativ 12 metri, în dreapta portarului. Gîrbiță reușise dubla runda trecută și a ajuns la trei goluri în actuala stagiune!

La malul Jiului, Nicolae Pîrvulescu și Acolatse au lovit bara, în minutele 14, respectiv 28, iar, ulterior, Marius Chindriș a egalat, în minutul 35, după un corner executat de Neacșa și deviat de Manolache.  Gazdele au trecut în avantaj după o fază oarecum similară, petrecută în minutul 54, plecată de la lovitura de colț executată de Gîrbiță, deviată de Acolaste până la Denis Brînzan, care a înscris, nemarcat, din careul mic.

S-a încheiat 2-1 și Viitorul Pandurii a ajuns la 10 puncte, în timp ce Corvinul a rămas cu 14!

  • Viitorul Pandurii, contra Corvinul Hunedoara: Rob. Geantă – Jozic, Mrsulja (Dav. Savu 86′), Core, Godja – Acolatse (Moisie 86′), Tiihonen, Brînzan (Vulpe 60′), Gîrbiță – Njifakue, Andreaș (Nic. Geană 67′)
    Rezerve: Lupescu – Ed. Croitoru, Pîrcălabu, Dr. Popa, Buțurcă

Călin Cojocaru, nemulțumit de arbitraj deși Viitorul Pandurii a trecut de Corvinul Hunedoara

La finalul jocului, antrenorul gorjenilor s-a arătat nemulțumit de unele decizii ale arbitrului și speră să aibă și echipa sa parte de un „asemenea arbitraj” , etapa viitoare, la Reșița.

Consider că am meritat să câștigăm astăzi, împotriva unei echipe puternice, care joacă un fotbal frumos. Ne-am creat ocazii de a marca și am reușit să marcăm. Singurul lucru negativ este că am luat gol destul de ușor, dintr-o fază fixă.

 Suntem puternici, dar trebuie să rămânem modești, să muncim și să ne pregătim bine. Suntem doar la a doua victorie, mai avem foarte mult de jucat. Trebuie să ne focusăm doar pe următorul meci.

Nu accept să am în echipă, în lot, jucători care nu au atitudine corespunzătoare la antrenamente, la meciuri, fiindcă un om fără atitudine, fără vise de a ajunge la un nivel superior, nu are ce căuta la echipa noastră. Mi-aș dori și eu un asemenea arbitraj în deplasare. Am avut penalty neacordat, trebuie să scoatem și aceste lucruri în evidență.

Noi suntem ‘favorizați’ când ne dă un fault pe la 60 de metri. Vreau să-i felicit pe băieți pentru joc și atitudine, dar de luni trecem la muncă. La Reșița ne așteaptă un joc infernale„, a declarat Călin Cojocaru, a cărui echipă are două victorii, patru remize și o înfrângere în actualul sezon de Liga 2.

Viitorul Pandurii, duel cu CSM Reșița în runda următoare

În etapa a 6-a din Liga 2, prima după pauza competițională, Viitorul Pandurii a învins, scor 2-1, în deplasare, și Progresul Spartac. După șapte runde scurse, gorjenii au patru egaluri.

Viitorul Pandurii a remizat, în ordine cronologică, cu Campionii FC Argeș (0-0), Unirea Slobozia (1-1), CSC Dumbrăvița (1-1) și FK Miercurea Ciuc (1-1), iar în etapa a 3-a suferise prima și singura înfrângere stagională, scor 0-2, în deplasare, la CSM Ceahlăul. Are două victorii în cont.

Următorul duel pentru Viitorul Pandurii va avea loc în deplasare, contra CSM Reșița. În acest moment, gorjenii sunt pe locul 10, cu 10 puncte, punctaj la care se mai situează și Campionii FC Argeș, CS Mioveni, CSM Ceahlăul și Chindia Târgoviște.

Declarații Florin Maxim și Călin Cojocaru după Viitorul Pandurii – Corvinul 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=a9Jm47-5IsI

REZUMATUL meciului Viitorul Pandurii – Corvinul 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ql_M7iu4nZs

 

Foto: Cătălin PasăreViitorul Pandurii Târgu Jiu
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-4-0-cu-csm-alexandria-in-etapa-7-de-liga-2-19285969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-victorie-cu-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-a-7-a-de-liga-2-19285957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-rapus-concordia-chiajna-scor-3-2-in-etapa-7-19285911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-incasat-o-dur-la-targoviste-cu-chindia-19285913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-tine-nasul-sus-si-dupa-jocul-cu-gloria-buzau-claudiu-niculescu-bucuros-pentru-noul-succes-e-important-ce-am-realizat-dar-avem-in-continuare-un-program-greu-19285908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-meciul-cu-ceahlaul-dupa-ce-a-fost-condusa-19285901

Mircea OGLINDOIU, Andrei PASCU 23 Sep. 2023, 18:47 Liga 2
Pe aceeași temă