Dinamo, în pericol să piardă jucători. Conducerea, întrebată de condițiile rezilierilor: ”S-au interesat cum pot pleca”. Întârzierile salariale sunt principala problemă

Andrei PASCU 07 Jan. 2023, 17:14 Liga 2
Dinamo, în pericol să piardă jucători. Conducerea, întrebată de condițiile rezilierilor: ”S-au interesat cum pot pleca”. Întârzierile salariale sunt principala problemă

Fotbaliștii de la Dinamo, străinii în special, au luat și iau în calcul, în această iarnă, plecarea. Din pricina faptului că au existat perioade în care nu au fost plătiți și că s-au adunat restanțe salariale, au întrebat conducerea în ce condiții ar putea rezilia.

Dinamo ar putea rămâne fără câțiva jucători. Conducerea, întrebată de condițiile rezilierilor

Însă, deși problemele financiare persistă la Dinamo, conducerea nu vrea să renunțe la jucători, să reia Liga 2 cu același lot cu care a terminat anul precedent. Informația a fost confirmată de Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, în cadrul unui interviu.

E clar un motiv de îngrijorare pentru club, care în prima parte a sezonului s-a bazat și pe jucători străini, care și-au pus serios amprenta pe jocul echipei, în bine. Până în acest moment, Dinamo a reușit să îi convingă să rămână, dar perioada de transferuri nu s-a terminat.

Sunt jucători care au nemulțumiri absolut naturale. Sunt îngrijorați de situația clubului, de întârzierile salariale. Există jucători care au luat în calcul și au întrebat în ce condiții ar putea pleca. Noi ne menținem fermi pe poziție!

Avem nevoie de ei, de lot. Trebuie să menținem condiții decente. În contextul în care avem interdicție la transferuri, nu vom renunța la jucători decât dacă nu avem nevoie de ei”, a spus Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948.

Ovidiu Burcă, încrezător că nu vor pleca, totuși, jucători de la Dinamo: ”Poziții clare de forță nu au existat”

Același lucru a fost confirmat și de antrenorul Ovidiu Burcă, precizând că, din fericire, nu au fost ”poziții de forță” ale jucătorilor străini, ci doar discuții la nivel informațional.

Aparent însă, străinii nu cred că Dinamo va fi mai bine în lunile următoare, mai ales că planul de reorganizare a fost respins la finalul anului trecut.

E vorba de incertitudinea care planează asupra clubului. Sunt mulți care spun că ar fi mai bine să existe un moment zero, faliment, dar aceste discuții nu fac bine clubului. Ei sunt atenți la lucrurile astea, au semne de întrebare.

Nu putem garanta că intrăm în normalitate, unii își fac probleme. Dar nu a existat niciodată o poziție de ruptură totală, ci discuții, preocupări printre jucătorii străini, cei cu familii, care au credite, alte îndatoriri. Poziții clare de forță, «nu mai venim, nu mai continuăm», nu au existat”, a spus Ovidiu Burcă pentru sursa amintită.

Fanii au ajutat Dinamo cu 240.000 de euro în acest sezon

O sumă importantă intrată în conturile clubului până în acest moment, în acest sezon, a venit, așa cum era de așteptat, din partea fanilor. Cu ajutorul lor, grație celor 240.000 de euro virați în cont, Dinamo a putut să își plătească și jucătorii, chiar dacă s-au adunat și ceva luni de restanțe de-a lungul stagiunii.

DDB și suporterii au contribuit cu aproximativ 240.000 de euro în acest sezon. E doar o parte din suma cu care a contribuit DDB și în sezoanele precedente, însă nu este suficientă pentru funcționarea normală a clubului”, a mai spus Vlad Iacob.

Dinamo se pregătește să reia pregătirile, pe 9 ianuarie

Dinamo nu va pleca în afara Bucureștiului pentru pregătirile de iarnă, pentru abordarea ultimelor meciuri din sezonul regular al Ligii 2. Ovidiu Burcă a luat hotărârea ca Dinamo să rămână în oraș pentru antrenamente și va pleca în jurul Bucureștiului doar pentru partide amicale.

Reunirea va avea loc în prima parte a lunii ianuarie, la 9, iar stafful tehnic condus de Ovidiu Burcă nu a luat în calcul nici măcar posibilitatea de a face cantonamentul în altă zonă a României, cu atât mai puțin să plece din țară, în Bulgaria sau Turcia, așa cum au obișnuit în ultimele perioade de pregătire formațiile din Liga 2.

Pe locul 8 se află Dinamo în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de ocupanta locului 6, Gloria Buzău. Însă, e la distanță de numai trei puncte de locul 13, Viitorul Pandurii, astfel că formația lui Burcă poate pica poziții bune în cazul în care nu va reuși să obțină toate punctele în rundele rămase de jucat în 2023, în sezonul regular.

Emisiunea integrală cu Ovidiu Burcă și Vlad Iacob

Foto principal și video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-renovat-baza-de-la-saftica-19257230

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-primeste-mai-putini-bani-din-ultima-transa-a-transferului-lui-deian-sorescu-sa-existe-transparenta-pentru-a-cunoaste-cu-adevarat-ce-avem-de-infruntat-19257221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-o-vrea-pe-steaua-in-play-off-isi-merita-locul-ma-pun-si-eu-in-locul-federatiei-ce-poti-sa-faci-19257172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pregatire-ajustata-in-functie-de-vreme-amicale-cu-nemiluita-pentru-dinamo-ovidiu-burca-vrea-sa-faca-spartani-din-jucatorii-sai-este-volum-mare-de-lucru-19257116

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 07 Jan. 2023, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă