VIDEO | Steaua s-a reunit, Daniel Oprița e supărat că patru jucători dintre cei pe care nu-i mai dorește în lot nu vor să plece: ”Vor să se antreneze separat.” Achizițiile planificate deja țin de aceste despărțiri

Marius ANGHEL 10 Jan. 2022, 15:35 Liga 2

Steaua este una dintre echipele din Liga 2 care de astăzi, 10 ianuarie, și-au reluat antrenamentele în vederea pregătirii părții a doua a sezonului, ediția 2021-2022. Formația bucureșteană clasată pe locul 6 în acest moment, după 16 etape, la egalitate cu FC Buzău, situată pe poziția a 5-a datorită golaverajului mai bun, se va pregăti în prima parte la baza proprie din Ghencea, iar de la începutul lunii februarie speră să meargă într-un cantonament în Turcia, în Antalya.

Antrenorul Daniel Oprița a avut la dispoziție un număr ridicat de jucători, lotul fiind completat cu juniori din cadrul clubului, dar și cu câțiva tineri pe care vrea să-i urmărească în continuare după ce i-a testat și în ultimele amicale disputate în 2021, cu Unirea Bascov și Retezatul Hațeg. Unul dintre aceștia este Iustin Raducan, fiul fostului stelist Narcis Răducan, care a și înscris în testul cu Hațeg.

Despre reunire și perioada ce va urma pentru Steaua au vorbit antrenorul Daniel Oprița, căpitanul Valentin Bărbulescu și unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului, Florin Răsdan.

Liviu Băjenaru, George Călințaru, Alexandru Zaharia și Ovidiu Morariu nu mai sunt doriți la Steaua. Se vor antrena separat

La prima ședință de pregătire din 2022 susținută de echipa din Ghencea, pe terenul 6 din Complexul Sportiv Steaua, Daniel Oprița nu s-a bazat pe portarul Mario Enache (18 ani) și atacantul Cezar Gherghiceanu (21 de ani), primii jucători anunțați că nu mai sunt doriți în lot și care și-au reziliat contractul de la finalul anului trecut.

Spre deosebire de anul trecut, când Daniel Oprița nu dorea să spună numele jucătorilor pe care nu-i mai vrea în continuare sub comanda sa, acum antrenorul a prins mai mult curaj și i-a nominalizat. Acesta s-a arătat chiar nemulțumit că respectivii jucători însă n-au ajuns la un acord cu conducerea pentru reziliere, fiindcă acest lucru stopează și planurile pentru a aduce alții în loc.

În afară de George Călințaru, care a vorbit pentru ProSport despre dezamăgirea sa de a nu mai fi dorit la Steaua, pe lista neagră a lui Oprița sunt și Liviu Băjenaru, Alexandru Zaharia și Ovidiu Morariu, fotbaliști aflați aproape de finalul carierei.

”Și eu aștept întăriri, nu numai suporterii. Asta nu mai depinde de mine. Am spus că în vară, când am făcut lotul, am oprit toți jucătorii care au contribuit la cele două promovări. În momentul ăsta vreau să renunța la șase jucători, doi și-au reziliat contractul. Este vorba despre Mario Enache și Gherghiceanu, care au făcut-o încă din luna decembrie. Mai sunt încă patru cu care s-a discutat, nu vor să plece, se pare că nu și-au găsit echipe. E vorba de Morariu, Băjenaru, Călințaru și Zaharia. Vor să se antreneze separat”, a spus Daniel Oprița la reunire, la microfonul Steaua TV.

  • Ovidiu Morariu (32 de ani) nu a jucat în niciun meci în acest sezon de Liga 2, George Călințaru (32 de ani) a fost utilizat în 8 jocuri (429 minute), Alexandru Zaharia (31 de ani) a prins 9 partide (315 minute), în timp ce Liviu Băjenaru (38 de ani) a fost cel mai folosit dintre aceștia, în 12 meciuri (528 minute).

Oprița are în ”stand-by” trei jucători străini și un român

Antrenorul Stelei are în plan să aducă trei jucători străini și unul român, în special în cazul celor din afara țării așteptându-se rezilierea cu cei care nu mai sunt doriți pentru a se trece efectiv la negocieri. Oprița nu a dorit să le spună numele, de frică să nu îi fure altcineva.

”Acum, în funcție de buget, eu am găsit trei-patru jucători să-i iau, dar depinde de buget. Și mie mi-e greu, pentru că timpul mă presează, aș vrea să-i am cât mai repede pe jucătorii noi, dar am înțeles că depindem de cei patru jucători de care vrem să ne despărțim, cel puțin doi dacă vor pleca, dacă vor accepta sau își vor găsi echipe.

Cei pe care îi vreau sunt trei jucători străini, nu sunt din țară. Nu vreau să spune de acum numele lor, până nu se concretizează. Am vorbit cu agenții lor, la doi dintrei ei lucrurile ar fi cam clare, am vorbit și de bani, acum mai vedem. Și ar mai fi un jucăm român, cu care am discutat zilele astea, și sper ca săptămâna asta, cel puțin cu el, să rezolvăm. Cred că se va rezolva, pentru că și el este dispus să vină pe un salariu pe care ni l-am permite.

Dintre cei trei, doi sunt de atac, iar unul este fundaș central și mijlocaș central, poate să joace ambele poziții. Iar românul joacă tot în atac”, a declarat Oprița, care a vorbit și despre tinerii jucători pe care îi are în probe: ”Sunt jucători pentru care am fost sunat să-i văd la antrenament, sunt unii care au fost și în jocul amical cu Unirea Bascov, pe care am vrut să-i mai văd și acum. Și după meciul cu Hațeg e un jucător, băiatul lui Narcis Răducan. Vreau să mai iau și unul sau doi juniori, pentru că nu stăm foarte bine acolo. Oroian a confirmat, dar vrem să dublăm acel post.”

Trei amicale stabilite până la posibila plecare în cantonamentul din Turcia

Privind perioada de pregătire, Steaua se va antrena lejer în această săptămână, la finalul ei, sâmbătă, urmând să joace un prim meci amical, cu Progresul Spartac (15 ianuarie, ora 12:00), liderul Seriei a 4-a a Ligii 3. Ulterior se va intra într-un cantonament la propria bază, în perioada 17-30 ianuarie, în care mai sunt stabilite alte două jocuri test, cu CS Tunari (22 ianuarie) și CS Afumați (28 ianuarie), tot formații din Liga 3 care vor evolua în play-off.

Oprița își dorește un cantonament în Turcia, în Antalya, în perioada 2-16 februarie, însă acesta încă nu este stabilit cu exactitate, fiindcă este problema cu pandemia. Antrenorul susține că în această săptămână se va decide de către club dacă se va merge sau nu în Turcia.

”Vom avea prima săptămână cu antrenamente mai lejere, de reacomodare la efort, după care, de luni, vom intra în cantonament aici, la baza noastră, un cantonament la stadion timp de două săptămâni, în care vom avea și trei jocuri amicale. Primul joc va fi sâmbătă, cu Progresul Spartac, de la ora 12:00, după aceea vom avea cu Tunari și ultimul joc cu Afumați. După care ar trebui să plecăm într-un cantonament în Antalya, în data de 2 februarie e stabilit. Acum nu mai depinde de noi, de club, depinde de ce va fi cu pandemia, cu restricțiile acestea și vom lua o hotărâre săptămâna aceasta. Acolo am cerut jocuri cu echipe bune, dar nu am putut să concretizăm ceva până nu suntem sigură că vom pleca în Antalya. Dacă nu vom pleca, va fi dificil să găsim jocuri amicale la noi în țară, pentru că am refuzat unele echipe în ideea că vom pleca în Antalya. Sper să se poată pleca, și pentru vremea de acolo, vor fi și terenurile mai bune și sper să găsim adversari puternici”, a mai spus Daniel Oprița.

Părerile lui Valentin Bărbulescu și Florin Răsdan

Despre reunire, perioada de pregătire, cele trei meciuri rămase de disputat de Steaua în sezonul regular, evoluția echipei în prima parte a sezonului sau suporteri au vorbit și mijlocașii Valentin Bărbulescu și Florin Răsdan.

”Ne era dor de fotbal. Chiar dacă am mai mers în vacanță la un meci de fotbal, nu se compară cu revederea cu colegii. Suntem dornici să ne antrenăm bine și să avem rezultatele pe așteptările suporterilor. Am avut un kilogram în plus, dar e normal. Ideea e să nu ai mai multe în plus. Cu unul e indicat să vii. E cea mai grea perioadă din an, în care trebuie să acumulăm, să tragem de noi, să acumulăm atât fizic, cât și mental.

Vor fi trei meciuri grele (n.r. – cele rămase de disputat în sezonul regular, cu Unirea Constanța, Poli Iași și Metaloglobus), indiferent că sunt adversari care sunt clasați sub noi. Vor fi meciuri cu presiune, vor fi meciuri din care să scoatem maximum. Nu mai contează aspectul jocului neapărat.

Eu, personal, nu sunt mulțumit pe deplin cu ce am realizat în prima parte a sezonului, aș fi dorit să avem însă trei sau patru puncte, pe care le-am pierdut prostește, dacă ne gândim la meciul cu Astra și Șelimbăr. Mie mi-au rămas aceste două meciuri în minte. Dacă aveam patru puncte în plus eram în proporție de 99 la sută în play-off. Dar, pe de altă parte, poate e mai bine, că vom fi mai concentrați și vom aborda alber meciurile care urmează”, a spus, la microfonul Steaua TV, Valentin Bărbulescu, căpitanul Stelei.

”A trecut repede vacanța, dar așteptam cu toții să venim la antrenament. Cu unii m-am mai văzut, am mai vorbit, dar nu e ca și când ai stat cu ei în vestiar. Eu nu am probleme cu greutate, am fost puțin calculat, am făcut și mișcare, să vin bine. Știu că avem o pregătire foarte grea și trebuie să fim în cea mai bună formă. E cea mai grea perioadă de pregătire. Cât am fost în vacanță a fost numai soare, acum, când începem antrenamentele, e direct frig. E greu, dar trebuie să ne obișnuim, să ne facem treaba. Antrenamentele fizice cu Daniel sunt foarte-foarte grele, tocmai de asta trebuie să ai grijă de tine în perioada asta, să te odihnești, să mânânci bine, să iei în greutate, pentru e foarte greu cu el.

Vor fi meciuri disputate, dar grele, cu toate adversarele au fost meciuri grele, însă trebuie să câștigăm prima partidă și după vom vedea.

Știm cu toții că suporterii contează să fie alături de noi, ne-a fost greu în perioada în care nu au fost lângă noi. Sperăm ca de la primul meci din noul an să fie lângă noi și să facem rezultate bune”, a declarat și Florin Răsdan, unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului, jucător care a evoluat la Steaua de când era în Liga 4.

Steaua e pe loc de play-off și se luptă de la distanță cu FC Buzău și FK Miercurea Ciuc pentru a-l menține

Steaua are 28 de puncte acumulate în 16 etape scurse din sezonul regular al Ligii 2, se află pe locul 6, ultimul care duce în play-off, și e la egalitate cu locul 5, FC Buzău, care are un golaveraj mai bun. Sub ele se află FK Miercurea Ciuc, la două puncte în spate, aceasta fiind principala contracandidată în lupta pentru play-off.

În ultimele etape ale sezonului regular, Steaua urmează să întâlnească Unirea Constanța (deplasare), Poli Iași (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, fiind un club de drept public, formă juridică neacceptată de FRF, prin regulament, în primul eșalon fotbalistic.

Foto și video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-nu-iese-din-tipar-si-pleaca-si-ea-in-turcia-daniel-oprita-a-ales-locatia-cantonamentului-in-tonul-celorlalte-echipe-din-liga-2-19215703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-balint-se-teme-ca-steaua-nu-si-va-rezolva-problema-privind-dreptul-la-promovare-nici-pentru-urmatorul-sezon-ori-nu-se-doreste-ori-sunt-niste-oameni-incompetenti-as47-a-contac-19215454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-donose-poate-face-trecerea-in-italia-steaua-si-a-dat-acordul-iar-atacantul-de-17-ani-a-ajuns-in-probe-la-napoli-primavera-19215176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-calintaru-printre-jucatorii-pe-care-oprita-nu-i-mai-vrea-in-lotul-stelei-dupa-ce-am-promovat-am-fost-intr-o-pasa-proasta-dar-nu-stiu-daca-neaparat-din-vina-mea-exclusiv-19215149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

Marius ANGHEL 10 Jan. 2022, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă