Două plecări dintr-un ”foc” de la Steaua! Daniel Oprița a renunțat la Mario Enache și Cezar Gherghiceanu

Răzvan STÎNGĂ 10 Dec. 2021, 13:58 Liga 2
Două plecări dintr-un ”foc” de la Steaua! Daniel Oprița a renunțat la Mario Enache și Cezar Gherghiceanu

Steaua a făcut primele schimbări de lot pentru 2022. A reziliat contractele a doi jucători pe care antrenorul Daniel Oprița nu s-a bazat prea mult în prima parte a campionatului Ligii a 2-a. ”Militarii” au anunțat vineri, 10 decembrie, despărțirile de portarul Mario Enache (19 ani) și de atacantul Cezar Gherghiceanu (20 de ani).

Mario Enache se va întoarce la U Craiova 1948 SA, de unde era împrumutat. Înțelegerea dintre olteni și Steaua era valabilă pentru un sezon, până la finalul campionatului de Liga 2, dar Daniel Oprița a decis să renunțe la el acum, în pauza de iarnă, și să îl retrimită în Bănie.

Steaua a renunțat la Mario Enache și Cezar Gherghiceanu 

Oricum, Mario Enache a jucat un singur meci pentru Steaua de când a venit, în Liga 2. A fost integralist în confruntarea cu Astra, din etapa a 10-a, terminată la egalitate, scor 1-1.

De partea cealaltă, Cezar Gherghiceanu a ajuns la Steaua tot în vară, după o ultimă experiență la fosta Farul. Deși a crezut că se poate baza pe el, Daniel Oprița nu l-a folosit, în cele din urmă, nici măcar un minut în partidele din Liga 2.

Anunțul plecării celor doi a venit la o zi după amicalul jucat de Steaua cu Retezatul Hațeg, câștigat de formația din Ghencea cu 3-0. Cezar Gherghiceanu a fost utilizat chiar din primul minut al testului.

În urma analizei făcute la nivelul echipei de fotbal seniori, s-a decis încetarea colaborării cu portarul Mario Enache și atacantul Cezar Gherghiceanu.

Pe această cale, dorim să le mulțumim pentru perioada petrecută la clubul nostru și le urăm succes pe mai departe.

În următoarele zile, vom anunța și alte noutăți din vestiarul echipei Steaua București.

Fiți cu ochii pe noi!”, se arată în comunicatul emis de Steaua.

Steaua schimbă puțin strategia: va aduce și fotbaliști din afara României 

Steaua va face și câteva transferuri interesante, aspect recunoscut chiar de Daniel Oprița la finalul partidei amicale de joi. Dacă în vară s-a concentrat mai mult pe aducerea de jucători români, de această dată, în această pauză de transferuri, în Ghencea vor ajunge și câțiva fotbaliști din afara țării. Chiar există negocieri în acest sens.

Francezii veniți în probe la Steaua, Kevin Yoke şi Mazire Soula, nu vor fi păstrați în lot pentru 2022.

Nu m-au mulțumit (n.r. – francezii). Căutăm ceva mai bun. Sper să găsim și în țară, și în străinătate. Suntem în discuții cu câțiva și din țară, și din străinătate. Urmăresc în continuare, îmi trimit impresarii să-i urmăresc. Sper ca luna asta să mă decid la trei-patru jucători”, a spus Daniel Oprița după partida cu Retezatul Hațeg.

Foto: Steaua și AS47

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Dec. 2021, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă