George Călințaru, printre jucătorii pe care Oprița nu-i mai vrea în lotul Stelei: ”După ce am promovat, am fost într-o pasă proastă, dar nu știu dacă neapărat din vina mea” | EXCLUSIV

Carmen MANDIȘ 30 Dec. 2021, 11:47 Liga 2

George Călințaru (32 de ani) este unul dintre jucătorii care nu mai intră în planurile lui Daniel Oprița la Steaua. Fundașul sau mijlocașul de bandă este foarte aproape să se despartă de clubul din Ghencea, după ce a fost chemat la discuții în privința rezilierii contractului.

Jucătorul care la 26 februarie 2022 împlinește 33 de ani are un istoric impresionant. A promovat cu mai multe echipe în Liga 1, însă, cel mai probabil, cu Steaua nu va mai avea ocazia.

George Călințaru nu mai e dorit la Steaua

Călințaru, achiziționat de Steaua în august 2020, când activa în Liga 3, speră totuși că va putea ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivul la care visează toți suporterii.

”Anul 2021 n-a fost un an foarte bun pentru mine, am apucat să joc foarte puțin. Până am promovat, a fost OK. După ce am promovat, am fost într-o pasă proastă, dar nu știu dacă neapărat din vina mea. M-am trezit în vestiar cu un junior pe postul meu, singurul junior (n.r. – este vorba despre Darius Oroian, de 18 ani).

E normal să fiu puțin supărat, dar, până la urmă, echipa primează. Și dacă echipa merge bine, nu am cum să mă împotrivesc sau să fac altceva. Am purtat niște discuții, dar nu am ajuns la un consens. Sper ca toate lucrurile să meargă spre bine”, a declarat George Călințaru pentru ProSport.

George Călințaru a semnat cu Steaua, care tocmai promovare în Liga 3, în august 2020, după ce a ratat promovarea în Liga 1 cu Turris Oltul Turnu Măgurele.

Regretă ratarea promovării cu Turris Oltul

George Călințaru a evoluat de-a lungul timpului la mai multe echipe care au promovat în Liga 1, la Victoria Brănești, Viitorul, FC Voluntari și Juventus București. Cel mai mare regret al său este ratarea accederii în primul eșalon cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în 2020.

”Prima dată am fost la Juventus. După aia am promovat cu Viitorul în Liga 1, apoi cu FC Voluntari din Liga a 3-a în Liga a 2-a, din Liga a 2-a în Liga 1. Apoi am venit cu Juventus din Liga a 2-a în Liga 1. La Turris am ratat, ăla a fost cel mai mare regret al meu. De Turnu Măgurele nici nu știam că au echipă, dar făcusem un grup foarte bun și chiar mi-a părut rău”, a mai punctat Călințaru.

În sezonul 2019-2020 de Liga 2, Turris Oltul a evoluat în play-off-ul Ligii 2 alături de UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni, Rapid și Petrolul. În ultima etapă, echipa antrenată de Erik Lincar a avut 1-0 în Regie cu Rapid până în ultimele secunde și la acest rezultat era promovată matematic în Liga 1. Giuleștenii au egalat la ultima fază și Turris Oltul a picat în clasament tocmai pe locul 4, ratând inclusiv barajul de promovare, unde mergea CS Mioveni și pierdea în fața celor de la Chindia. Promovau direct, la braț, după o remiză la Pitești, Campionii FC Argeș și UTA.

Daniel Oprița: ”Asta este! Sper să înțeleagă că nu e nimic personal cu niciunul dintre ei”

George Călințaru a fost utilizat de Daniel Oprița în 8 meciuri în acest sezon de Liga 2, în cinci dintre ele ca titular și a totalizat 429 de minute pe teren. A fost trimis pe teren mai mult ca fundaș dreapta, în timp ce Darius Oroian a prins toate cele 16 meciuri din această primă parte a campionatul, în 12 dintre ele fiind utilizat ca titular.

Steaua s-a despărțit după încheierea meciurilor oficiale din acest an de portarul Mario Enache (19 ani) și de atacantul Cezar Gherghiceanu (20 de ani).

Daniel Oprița nu și-a asumat să comunice public numele jucătorilor pe care nu-i mai vrea în lot, transmițând că a trimis conducerii lista cu cei de care nu mai are nevoie. Printre aceștia se numără și George Călințaru.

”O să fie discuții, o să plece câțiva jucători, nu pot să-i spun eu acum. O să discute conducerea cu ei. Eu le-am dat o listă, ei trebuie să discute pentru rezilierea contractelor. Asta este, vin și momente din acestea, în care trebuie să ne despărțim. Sper să înțeleagă că nu e nimic personal cu niciunul dintre ei, dar trebuie să ne întărim și să aducem jucători noi la echipă, spunea Oprița despre plecări.

  • Călințaru este unul dintre jucătorii pe care Oprița i-a antrenat și la Juventus București, cu care a reușit promovări în Liga 2 și Liga 1, și pe care l-a adus și la Steaua.

Din lotul pe care Steaua l-a avut în Liga 2, Bactăr a prins doar un meci, Morariu nu a jucat deloc, iar Călințaru și Zaharia au avut evoluții sub așteptări. Echipa bucureșteană are un lot îmbătrânit, în ciuda faptului că nu are ca obiectiv promovarea, iar de retrogradat nu poate fi vorba. De exemplu, Liviu Băjenaru va împlini 39 de ani în luna mai.

Carmen MANDIȘ 30 Dec. 2021, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă