VIDEO și FOTO | Sărbătoare în chiloți! Modul în care jucătorii Universității Cluj s-au bucurat în ”Ștefan cel Mare” pentru promovarea în Liga 1 în fața lui Dinamo. N-au scăpat nici ei de gazele lacrimogene

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 30 May. 2022, 01:21 Liga 2

”U” Cluj este a treia echipă promovată din Liga 2 în Liga 1 la finalul acestui sezon, 2021-2022.

Petrolul și FC Hermannstadt au făcut direct pasul în prima ligă după ce au încheiat play-off-ul pe primele două locuri, iar Universitatea Cluj, clasată pe locul 3, a fost nevoită să joace o dublă manșă cu Dinamo (locul 8 în play-out-ul Ligii 1) pentru a promova.

După 2-0 pe Cluj Arena, în manșa tur, ”U” Cluj a înregistrat o remiză, scor 1-1, în retur, în ”Ștefan cel Mare”, astfel că și-a îndeplinit obiectivul și se întoarce în Liga 1 după șapte ani de absență.

După fluierul de final, jucătorii Universității au intrat la vestiare, însă au ieșit rapid din cauza gazelor lacrimogene împrăștiare de Jandarmerie

Imediat după fluierul de final al partidei din ”Groapă”, într-o atmosferă tensionată din cauza retrogradării în Liga 2 a lui Dinamo, jucătorii Universității Cluj și-au salutat galeria de la distanță și au mers la vestiare, până să se mai calmeze spiritele încinse de contraperformanța echipei gazdă.

Nu s-a stat însă mult acolo, asta și din cauza faptului că jandarmii pătrunși pe pista de atletism în ultimele minute ale jocului, pentru a descuraja spectatorii revoltați să sară pe teren și să creeze incidente, au dat cu gaze lacrimogene. Astfel mare parte din suporteri au fost disperați și trimiși mai repede acasă, iar de suferit au avut inclusiv jucătorii și membri staffurilor.

Cei de la ”U” Cluj au revenit pe teren și au avut nevoie de câteva momente bune pentru a-și reveni în urma inhalării acelor gaze (video jos).

”Studenții”, salutați de PCH și rămași la bustul gol după bucuria în fața propriei galerii

Jucătorii Universității Cluj au fost salutați de galeria din Peluza Cătălin Hîldan (primul video de jos), a lui Dinamo, iar apoi au mers în fața Peluzei Șepcile roșii pentru a celebra performanța promovării (al doilea video de jos).

La vestiare, mulți dintre jucători au revenit la bustul gol, fiindcă și-au dat tricoul suporterilor veniți în număr destul de mare la București pentru a-i încuraja.

Momentele de bucurie au continua însă și pe pista de atletism, în fața culoarului care duce către vestiare. Acolo, Romario Pires și au sărbătorit promovarea la bustul gol, unii chiar rămași în chiloți și au strigat: ”Să curgă șampania!”

Modul în care Romario Pires, Ely Fernandes și Sergio Ribeiro au ieșit de la vestiar și au mers la autocarul Universității Cluj:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-tescan-i-a-adus-pe-suporterii-universitatii-cluj-in-extaz-cu-golul-sau-superb-din-stefan-cel-mare-mi-am-pus-o-pe-stangul-si-am-incercat-sa-o-dau-la-coltul-lung-19233594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-s-a-racorit-dupa-ce-u-cluj-a-promovat-in-liga-1-antrenorul-mesaj-cu-tinta-directa-sa-vina-sa-si-ceara-scuze-atat-mi-as-dori-si-online-ori-19233595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-2100-ardelenii-pot-scrie-istorie-in-stefan-cel-mare-19233426

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 30 May. 2022, 01:21 Liga 2
Pe aceeași temă