Dușan Uhrin, într-un punct critic după ce a retrogradat Dinamo în Liga 2: ”Am antrenat 25 de ani, dar niciodată nu a fost o situaţie atât de gravă”. Cehul, discurs tranșanst după eșecul din barajul cu ”U” Cluj

Andrei PASCU 30 May. 2022, 10:17 Liga 2

29 mai va fi mereu o zi care le va da fiori fanilor lui Dinamo și nu numai, pentru că echipa a făcut 1-1 în returul barajului cu Universitatea Cluj și a retrogradat în Liga 2. Dușan Uhrin a comentat la finalul jocului din ”Ștefan cel Mare” cum se vede acest eșec istoric din interior.

Foarte multă tristețe simte cehul după ce a devenit antrenorul care a dus Dinamo în Liga 2. O parte din vină a recunoscut că este a lui, dar și conducerea clubului are, poate, o vină și mai mare, a faptului că nu a știut să gestioneze situația în acest sezon dezastruos, cu zeci de jucători aduși și dați afară și cu patru schimbări de antrenori.

Dușan Uhrin, după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2: ”Poate puteam să fac schimb ceva, dar nu știu ce”

E clar că va urma o reorganizare la nivel de lot cel puțin, iar Dușan Uhrin e convins că acest lucru trebuie să se întâmple cu foarte multă atenție. Până la urmă, Dinamo nu a reușit să marcheze decât un gol într-o dublă decisivă cu o echipă din Liga 2 și a primit trei.

Uhrin și-a cerut scuze fanilor pentru că Dinamo a ajuns în divizia a doua pentru prima dată în istorie.

E incredibil, sunt foarte trist. Am crezut astăzi că vom ține Dinamo în prima ligă. Acum, conducerea lui Dinamo trebuie să se gândească bine pentru că, dacă schimbi 53 de jucători și patru antrenori într-un an, e aproape imposibil să te gândești la viitor.

Îmi pare rău pentru suporteri, am dat tot ce am putut. Dacă e să vorbesc despre aceste două meciuri, am pierdut prima repriză de la Cluj și nu am putut să revenim. Nu e mult să înscrii un gol în două meciuri. Sunt foarte supărat astăzi, nu știu ce aș fi putut să fac mai mult.

Poate puteam să schimb ceva, dar nu știu ce. Nu sunt prea mândru pentru că am vrut să ajut Dinamo. Nu am știut situația, dar am vrut să ajut. Nu vreau să vorbesc despre ce-mi reproșez. Atmosfera este foarte proastă în vestiar, le-am spus ceva, dar rămâne între noi”, a declarat Dușan Uhrin pentru televiziunile care au transmis partida.

Dușan Uhrin nu știe dacă va mai continua la Dinamo: ”Am antrenat 25 de ani, niciodată nu a fost o situaţie atât de gravă”

Viitorul lui Dușan Uhrin ar putea să nu se mai lege de Dinamo din această vară. El nu știe dacă va continua la echipă și în Liga 2, urmând să poarte o discuție clară cu conducerea în zilele următoare. Nici din perspectiva lui lucrurile nu sunt clare, catalogând situația ca fiind cea mai grea din cariera de antrenor.

Nu vreau să vorbesc acum despre vina mea, trebuie să îi întrebaţi pe fani. Atmosfera în vestiar era foarte rea. Am vorbit cu ei. Nu ştiu care va fi viitorul. Nu cred că este o întrebare pentru mine să vorbim despre viitorul lui Dinamo.

Am antrenat timp de 25 de ani, niciodată nu a fost o situaţie atât de gravă. Nu doar despre retrogradare, despre tot. Nu mai am contract pentru sezonul viitor. Nimeni nu a vorbit cu mine despre ce se întâmplă dacă ajungem în Liga 2”, a mai spus Dușan Uhrin.

Dinamo, un singur gol în dubla cu ”U” Cluj

Un singur gol a marcat Dinamo în dubla cu Universitatea Cluj, în retur, în minutul 20, prin Vlad Morar. Reușita a venit în urma deschiderii scorului de către ardeleni, care au punctat în minutul 17, prin Dragoș Tescan. În tur, pe Cluj Arena, scorul a fost 2-0 pentru echipa lui Erik Lincar, care a reușit, grație scorului de 3-1 la general, să promoveze în Liga 1 și a trimis Dinamo în Liga 2.

  • Dinamo, în returul cu ”U” Cluj: Eșanu – G. Crețu (Bani 64′), Carp, Aloe, Andr. Radu (S. Filip 74′) – Torje (cpt.), Pierret, Grădinaru – Irobiso, Vl. Morar (Ivanovski 64′), C. Matei (Rodriguez 74′)
    Rezerve neutilizate: Figueiredo – Gabriel Rodrigues, Jovanovic, Al. Răuță, Bordușanu

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-2100-ardelenii-pot-scrie-istorie-in-stefan-cel-mare-19233426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-sarbatoare-in-chiloti-modul-in-care-jucatorii-universitatii-cluj-s-au-bucurat-in-stefan-cel-mare-pentru-promovarea-in-liga-1-in-fata-lui-dinamo-n-au-scapat-nici-ei-19233627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-tescan-i-a-adus-pe-suporterii-universitatii-cluj-in-extaz-cu-golul-sau-superb-din-stefan-cel-mare-mi-am-pus-o-pe-stangul-si-am-incercat-sa-o-dau-la-coltul-lung-19233594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-s-a-racorit-dupa-ce-u-cluj-a-promovat-in-liga-1-antrenorul-mesaj-cu-tinta-directa-sa-vina-sa-si-ceara-scuze-atat-mi-as-dori-si-online-ori-19233595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindiei-targoviste-i-a-trecut-glontul-pe-la-ureche-dar-emil-sandoi-a-fost-mai-mult-decat-fericit-dupa-victoria-cu-concordia-chiajna-sincer-a-fost-de-domeniul-sf-ului-ce-urmeaza-19233577

 

 

 

Andrei PASCU 30 May. 2022, 10:17 Liga 2
Pe aceeași temă