VIDEO | Romario Moise și Viorel Lică, la primele impresii după venirea la Petrolul. Cei doi au planuri mari și nu concep ratarea promovării

Andrei PASCU 14 Jan. 2021, 16:32 Liga 2
VIDEO | Romario Moise și Viorel Lică, la primele impresii după venirea la Petrolul. Cei doi au planuri mari și nu concep ratarea promovării

Ultimele două mutări ale Petrolului pe piața transferurilor sunt printre cele mai surprinzătoare din Liga 2, în această pauză de iarnă. Ploieștenii au reușit să îi aducă pe fundașul central Viorel Lică (25 de ani) de la Farul, o rivală la promovare, și pe mijlocașul Romario Moise (25 de ani) de la Astra.

Cei doi au vorbit pentru prima dată despre venirea la Petrolul și au declarat că au sosit cu un singur gând, să ducă echipa în Liga 1. Promovarea este un obiectiv trasat la Ploiești de câțiva ani, dar care până acum nu a fost îndeplinit.

Viorel Lică: ”Cei care vor juca trebuie să dea totul pentru echipă”

Fundașul Viorel Lică, venit de la Farul, a afirmat, printre altele, că Petrolul este pentru el una dintre cele mai importante echipe ale carierei și unde este o presiune în plus. Cu toate acestea, vrea să fie un om important și să pună cât mai mult umărul la promovarea în Liga 1.

”Îmi doresc să fiu sănătos. Obiectivele mele sunt să joc cât de mult se poate, să dau cât mai mult pentru această echipă, pentru suporteri și singurul obiectiv al nostru, e promovarea. Petrolul e o echipă bună, omogenă, cu suporteri fantastici și cred că aici e o presiune pozitivă față de cluburile la care am mai jucat.

(N.r. – Despre lupta la promovare) O să luăm fiecare meci în parte, o să jucăm fiecare meci la victorie și sper să îndeplinim obiectivul.

(N.r. – Despre concurența din defensivă) Este bine că este concurență, nu neapărat doar defensiv, și ofensiv. Cei care vor juca trebuie să dea totul pentru echipă.

(N.r. – Ce îți aduci aminte din ultimele jocuri cu Petrolul?) Sincer, victoria pe care am obținut-o cu Farul aici, în tur, o victorie muncită. Dar nu mai contează ce a fost, contează prezentul și ce va fi după.

Am fost primit destul de bine de colegi. Am venit ieri și am făcut cunoștință cu câțiva, azi la antrenamente am făcut cunoștință cu majoritatea. Sper să mă integrez destul de repede și să facem o echipă competitivă”, a declarat Viorel Lică pentru FC Petrolul Ploiești.

În actualul sezon, Viorel Lică a apucat să joace pentru Farul în 10 meciuri, nouă ca titular, totalizând 811 minute. Fundașul originar din București a fost sub media sa din ultimele sezoane, deoarece a fost accidentat sau infectat cu COVID-19.

Romario Moise: ”Pentru mine e un vis să joc pentru Petrolul” 

Mijlocașul Romario Moise, împrumutat de la Astra, nu s-a temut să revină în Liga 2, deși ar fi putut să rămână în lotul giurgiuvenilor. Fotbalistul a afirmat că a sosit cu brațele deschise la Petrolul, pentru că este un club important. Acum, speră să promoveze pentru a doua oară succesiv în Liga 1, după performanța din sezonul trecut, cu UTA.

Pentru mine e un vis să joc pentru Petrolul, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc aici. Cu siguranță și familia mea este foarte fericită pentru că îmbrac tricoul galben-albastru. Pe scurt, un vis îndeplinit.

Ținând cont că e vorba de Petrolul, nu am avut o reținere să revin în Liga 2. Știam ce înseamnă, știam condițiile, știam că Petrolul este un club foarte mare, cu foarte mare tradiție.

(N.r. – Despre lupta la promovare) Ținând cont de modalitatea de disputare a meciurilor, cu play-off, cred că e mai ușor. Stăm la mâna noastră și victoriile ne vor aduce acolo unde ne este locul. Nivelul cred că este mai ridicat, pentru că multe echipe s-au întărit. Au făcut public mai multe echipe faptul că își doresc să promoveze. Nu o să fie ușor, clar, dar am venit să pun umărul la treabă și să îndeplinim obiectivul.

(N.r. – De ce e nevoie ca Petrolul să promoveze?) De suflet. De suflet, în primul rând, și cu siguranță cred că toți băieții, grupul cum l-am văzut eu din afară sper așa să fie și din interior, vor pune suflet, a afirmat Moise.

În acest sezon, Romario Moise a jucat în 13 meciuri de Liga 1 pentru Astra, doar de patru ori intrând ca titular, partide în care a și fost înlocuit. A strâns în total 487 de minute pe teren.

Foto și video: FC Petrolul Ploiesti

Andrei PASCU 14 Jan. 2021, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă