VIDEO | Rapid a făcut egal cu Dunărea Călărași, adversara la play-off, iar Nicolae Grigore e mulțumit: ”O prestație bună, foarte bună pe alocuri”. Giuleștenii mai au în plan două amicale

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2021, 16:29 Liga 2

Rapid a făcut 2-2 cu Dunărea Călărași într-un meci amical. Rezultatul de egalitate cu una din rivalele la locurile din play-off a fost unul mulțumitor pentru antrenorul giuleștenilor, Nicolae Grigore, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, el a evidențiat jocul bun.

Nicolae Grigore: ”Am făcut niște greșeli care ne-au costat. În momentul în care le facem, suntem taxați” 

Grigore a fost plăcut surprins de anumite momente din evoluția echipei sale, după cum a afirmat la finalul confruntării. Fotbaliștii Rapidului s-au comportat bine, dar au fost și anumite aspecte care nu au fost în totalitate pe placul său. Este vorba de oboseală, după cum a accentuat Nicolae Grigore, dar a și afirmat că acest lucru este normal, dat fiind faptul că perioada de cantonament a fost una dificilă.

În altă ordine de idei, Rapid a jucat pentru prima dată în 2021 pe un teren natural. Amicalele pe care le-a susținut până acum s-au disputat doar pe gazon sintetic.

”Am zis și la meciurile precedente, prea puțin m-a interesat rezultatul. Mi s-a părut o prestație bună, foarte bună pe alocuri, dar totodată am făcut niște greșeli care ne-au costat. În momentul în care le facem, suntem taxați. Eu sunt per ansamblu mulțumit, pentru că venim după 12 zile de cantonament, iar jucătorii sunt obosiți atât mental, cât și fizic.

Mă așteptam la greșeli, pentru că din punctul meu de vedere vin într-un moment ok ca nivel de pregătire. Obiectivele noastre au fost îndeplinite, ceea ce ține și de aspectele fizice, dar și tactice. Mai avem două săptămâni până la prima etapă și sunt convins că vom fi foarte bine atunci.

Încă un aspect pe care l-am omis, e că a fost primul meci amical pe iarbă. A fost un amical bun din prisma asta, pentru că jucătorii au jucat un singur meci. Din păcate în București nu am putut să jucăm, le-am disputat pe toate pe sintetic. Cu siguranță că s-a văzut diferența, dar mă bucur că am reușit să jucăm acest meci. Am știut că se va acumula oboseala însă pentru acest amical. Facem două ore dus, două ore întors, dar faptul că am jucat pe un teren bun, ne-a făcut să acceptăm amicalul”, a declarat Nicolae Grigore, pentru FC Rapid 1923.

Rapid mai vrea două partide de verificare 

În interviul acordat la finalul meciului, Nicolae Grigore a vorbit și despre alte subiecte, prin care revederea cu foști fotbaliști ai Rapidului, care acum sunt angajați la Dunărea Călărași. Unul dintre ei este Ionel Ganea, director tehnic la Călărași. Grigore a spus și ce urmează pentru jucători după terminarea cantonamentului și a vorbit și de primul meci oficial din 2021.

În perioada următoare însă, Rapid va încerca să mai dispute două amicale.

Întotdeauna îmi face plăcere să mă văd cu persoanele dragi, oameni alături de care am jucat, alături de care am făcut performanță. Persoane alături de care am jucat sau care au îmbrăcat tricoul Rapidului.

Jucătorii vor avea două zile libere, pentru că au nevoie. Așa cum am spus, a fost un cantonament solicitant. O să ne readunăm și sperăm să mai facem două amicale până la prima etapă, iar apoi o să vedem ce facem până la meciul oficial.

(N.r. – Dacă a urmărit Ripensia, primul adversar al Rapidului din 2021, din Liga 2) Foarte puțin m-am uitat peste echipe. Avem ceva date, până la ora meciului vom cunoaște totul despre Ripensia și modul în care trebuie să abordăm acest meci, a mai punctat Nicolae Grigore.

În amicalul dintre Dunărea Călărași și Rapid s-au marcat câte două goluri pe repriză, câte unul de fiecare echipă. Giuleștenii au deschis scorul prin Alexandru Ioniță (28), iar Baudoin ”Bodo” Kanda a restabilit egalitatea în minutul 33. Apoi Antonio Sefer (65) a marcat din nou pentru giuleșteni, în timp ce Alexandru Ciucur (76) stabilit rezultatul final.

Video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-si-rapid-joaca-acum-un-meci-amical-19168214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-un-an-fara-spectatori-la-meciurile-de-fotbal-secretarul-general-al-lpf-cere-mts-sa-redeschida-stadioanele-pentru-public-la-30-la-suta-din-capacitate-apelul-catre-fanii-echi-19168198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-a-facut-doua-transferuri-maramuresenii-au-obtinut-imprumutul-lui-alin-fica-de-la-cfr-cluj-si-au-adus-un-fost-fundas-de-la-pandurii-19167978

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2021, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă