VIDEO | Laurențiu Popescu, plin de optimism după ce a închis poarta Iașiului în ultimele două meciuri: ”Avem o echipă bună. Îmi doresc să promovez cu Poli Iași în Liga 1”

Narcis POHOAȚĂ 03 Sep. 2021, 11:36 Liga 2

După un început ezitant de sezon, cu două meciuri în care a avut partea sa de vină la unele goluri ale adversarilor (0-2 la Petrolul și 0-1 acasă cu Concordia), Laurențiu Popescu a reușit să închidă poarta Politehnicii Iași în ultimele două etape (2-0 acasă cu ”U” Cluj și 1-0 la Poli Timișoara). Goalkeeperul în vârstă de 24 de ani venit sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova a avut evoluții în creștere și a contribuit alături de colegii săi la procentajul maxim obținut de Poli Iași în ultimele două meciuri, cu Universitatea Cluj și Politehnica Timișoara.

Laurențiu Popescu s-a adaptat repede la Poli Iași: ”E foarte important grupul, iar noi avem un grup bun”

Cel apelat ”Popică” în vestiar spune că parcursul bun al echipei în ultimele două partide se datorează în primul rând grupului, unul pe care îl consideră foarte unit, în ciuda timpului scurt avut la dispoziție.

”M-am acomodat foarte bine la Iași, chiar dacă perioada a fost scurtă. Îmi place foarte mult aici, colegii de la Poli sunt foarte de treabă, mă înțeleg foarte bine cu ei și cu stafful, avem o comunicare foarte bună. E foarte important grupul, iar noi avem un grup bun”, a declarat Laurențiu Popescu.

”Ne dorim mult să ajungem în play-off la final”

Portarul care a bifat patru meciuri în primele cinci etape consideră că Poli Iași poate aspira la un loc în play-off și speră ca la final să promoveze în Liga 1 cu gruparea din Copou.

”Au fost două meciuri în care nu am luat gol datorită colegilor mei, pentru că am comunicat foarte bine, iar acest lucru e foarte important. Ne ajută mult pentru moral aceste două victorii, dar și faptul că nu am primit gol. Clar, avem o echipă bună, un colectiv foarte bun și ne dorim mult să ajungem în play-off la final. Politehnica este o echipă cu tradiție în Liga 1, iar acest oraș merită să aibă echipă în prima ligă. Sută la sută îmi doresc să promovez cu Poli Iași în Liga 1”, a mai declarat, pentru site-ul clubului, Laurențiu Popescu.

  • În etapa a 3-a, cu FC Hermannstadt (scor 1-2 la Mediaș), poarta Politehnicii a fost apărată de Teodor Axinte (21 ani). Al treilea portar în lot este basarabeanul Ianoș Brînză (22 ani).

Popescu: ”Șase puncte în primele cinci etape nu e foarte bine, dar nici rău”

Goalkeeperul de 24 de ani spune că echipa crește de la meci la meci și consideră că ieșenii trebuie să abordeze cu maximă seriozitate toate meciurile, indiferent de adversar și de eșalonul în care evoluează.

”Se vede o creștere importantă în jocul echipei. Am început rău campionatul, dar cu trei echipe foarte bune. Șase puncte în primele cinci etape nu e foarte bine, dar nici rău, ținând cont de adversari și de faptul că am început pregătirea târziu. Dar am recuperat și vom recupera în continuare. Trebuie multă muncă. Cel mai important este să muncim și să ne recuperăm bine. Noi sperăm să vină numai victorii. Dacă vom munci mult și bine în perioada asta cu siguranță vor veni și victoriile. Trebuie să tratăm toate meciurile de la egal la egal și să tratăm toți adversarii la fel, cu seriozitate, indiferent că jucăm în Cupă cu un adversar de Liga a 3-a sau în campionat”, a punctat Popescu.

În cariera sa, Laurențiu Popescu a mai apărat pentru U Craiova (Liga 1), Pandurii Târgu Jiu (Liga 1) și U Craiova 2 (Liga 3). Pentru trupa din Bănie a bifat doar 15 meciuri în prima ligă în șase sezoane.

Interviul cu Laurențiu Popescu:

https://www.youtube.com/watch?v=I6ZUyXJDSLE

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-doar-o-zi-de-team-building-la-vatra-dornei-minicantonamentul-a-fost-anulat-din-cauza-conditiilor-meteo-19198819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionatul-ligii-2-la-prima-sa-pauza-generata-de-meciurile-nationalelor-a-fost-stabilit-programul-etapei-a-6-a-si-meciurile-televizate-19199009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-ramane-moderat-dupa-ultimele-doua-victorii-ale-iasiului-trebuie-sa-ramanem-echilibrati-ce-i-a-placut-la-jocurile-cu-u-cluj-si-poli-timisoara-si-conc-19198762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-florin-plamada-capitanul-echipei-poli-iasi-suntem-o-echipa-care-poate-face-puncte-cu-oricine-poate-lumea-ne-ia-in-ras-acum-dar-cu-timpul-vom-arata-altfel-ce-spune-des-19198606

Narcis POHOAȚĂ 03 Sep. 2021, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă