Afară zmei, acasă mieluşei! FC Brașov încearcă împotriva Unirii Dej, surpriza din acest sezon a Ligii 2, prima victorie pe Tineretului în acest an. Călin Moldovan: ”Am avut probleme, dar sperăm să spargem gheața”

Adi MARICA 15 Apr. 2022, 11:50 Liga 2

FC Brașov mai are de jucat doar trei meciuri în ultimele patru etape din Grupa B a play-out-ului Ligii a 2-a, acasă cu Unirea Dej și Astra și în deplasare cu Viitorul Pandurii.

Situația este destul de clară în acestă serie, Astra și Unirea Constanța vor retrograda direct în Liga 3, iar brașovenii vor da un baraj pentru menținerea în Liga a 2-a cu ocupanta locului 5 din Grupa A, poziție ocupată în acest moment de Poli Timișoara.

Călin Moldovan, înaintea unui nou meci acasă al Brașovului: ”Sperăm ca sâmbătă să spargem gheața”

Deși echipa a arătat mai bine în sezonul de primăvară, elevii lui Călin Moldovan sunt corijenți în meciurile de pe Tineretului, acasă.

În 2022, FC Brașov a jucat două meciuri pe Tineretului, ambele pierdute, 0-2 cu Metaloglobus și 3-4 cu FC Buzău. În schimb, au fost zmei în deplasare, unde nu au cunoscut înfrângerea în acest an, înregistrând două egaluri, 1-1 cu Poli Iași și FK Miercurea Ciuc, și două victorii, 3-2 (*3-0 la masa verde) cu Ripensia Timișoara și 3-0 cu Unirea Constanța.

Sâmbătă, de la ora 11:00, e meciul cu Unirea Dej, o echipă nou-promovată, cu un buget net inferior Brașovului, dar care a avut un sezon peste așteptări și care și-a asigurat menținerea în Liga 2.

”În meciurile de acasă am avut probleme, dar sperăm ca sâmbătă să spargem gheața și să câștigăm. Rezultatele ne arată că suntem pe drumul cel bun, am avut patru meciuri în deplasare și nu am pierdut niciunul. Avem un moral bun după victoria de la Buftea, cu Unirea Constanța. Chiar dacă obiectivul este în mare parte atins, mai avem nevoie doar de un punct, vom rămâne la fel de concentrați, de implicați. Ne vom pregăti la fel de serios pentru că avem jocurile de baraj, ultimul pas pe care trebuie să-l facem pentru a rămâne în Liga a 2-a. Deocamdată nu suntem atât de atenți la adversarul de la baraj”, a spus Călin Moldovan.

Unirea Dej, o echipă arțăgoasă

Referitor la adversarul de sâmbătă, din etapa a 4-a a play-out-ului, Moldovan spune că ”Unirea Dej este o echipă pe care eu o apreciez foarte mult pentru ceea ce au făcut acolo. Sunt o echipă fără mari pretenții, toată lumea o credea victimă sigură în acest campionat, dar iată că a făcut o treabă foarte bună. Cei de la Dej au o echipă harnică, arțăgoasă, care aleargă și care primește foarte greu gol. E adevărat că nici nu marchează foarte multe goluri, dar au făcut puncte, ceea ce înseamnă că sunt pragmatici.”.

  • În meciul din sezonul regular, FC Brașov s-a impus pe Tineretului cu 1-0 în fața Unirii Dej, prin golul marcat pe finalul meciului de Horia Popa din penalty.

Laurențiu Popescu, alegere bună

Portarul Laurențiu Popescu s-a impus ca titular la FC Brașov.

După experiența din prima parte a sezonului de Liga 2 la Poli Iași, Popescu a fost împrumutat de U Craiova la FC Brașov. ”Mă simt foarte bine aici la Braşov. Am fost inspirat în iarnă și pot spune că am făcut o alegere bună când am ales să vin la FC Brașov. Mă bucur că am făcut meciuri bune și că am ajutat echipa. Sper să ne îndeplinim obiectivul şi să rămânem în Liga a 2-a. Ar fi perfect”, a spus Popescu, fotbalist aflat la primul său sezon în Liga a 2-a.

”Pentru mine este prima experiență la nivelul Ligii a 2-a. În toamnă am fost la Iași, iar acum sunt la Brașov. Este destul de greu și trebuie să muncești foarte mult, dar este o diferență destul de mare față de Liga 1”, a spus Laurenţiu Popescu.

Răzvan Iorga e încrezător

Mijlocașul Răzvan Iorga, fotbalist aflat la primul sezon la seniori, spune că mai are de acumulat din punct de vedere fizic, dar și la capitolul agresivitate.

Fotbalist format la Academia lui Gică Hagi, Iorga mai are până să confirme la seniori. ”Voi face tot ce pot să ajung cât mai sus. Acesta e primul meu sezon la seniori. La început a fost dificil din punct de vedere fizic, dar mă adaptez și e clar că mai am de lucrat la capitolul agresivitate. Eu sunt încrezător. Meciul cu Unirea Dej este unul pe care trebuie să îl câștigăm și vom da pe teren tot ce putem. E important să pregătim bine prin aceste partide din play-out, astfel ca la baraj să fim în cea mai bună formă”, a declarat Răzvan Iorga.

În etapa a 4-a din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, FC Brașov (locul 5, 20 puncte) o întâlnește pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Unirea Dej (locul 3, 31 puncte).

Luka Maric a rămas fără golul de la Buftea!

Altfel, fundașul croat Luka Maric, cel care a deschis seria golurilor victoriei din meciul câștigat etapa trecută, la Buftea, 3-0 cu Unirea Constanța, a rămas fără golul marcat.

Motivul? Arbitrul întâlnirii, Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş), l-a trecut în raportul oficial ca marcator pe Ivan Fustar. Confuzia lui Pîrîu a venit de la numărul tricoului lui Fustar, 55, minut în care Maric a marcat golul! Maric a avut tricoul cu numărul 32.

Declarațiile făcute de Călin Popescu, Laurențiu Popescu și Răzvan Iorga înainte de FC Brașov – Unirea Dej:

Foto și video: FC Brașov

Adi MARICA 15 Apr. 2022, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă