VIDEO | Ionuț Negoiță s-ar întoarce la Dinamo: ”Am două condiții.” Cum vede al treilea plan de reorganizare al clubului și care este bunul care îl leagă, în continuare, de echipă

Ionuț Negoiță a fost, între 2013 și 2020, acționar majoritar la Dinamo. Ulterior, și-a vândut acțiunile către Pablo Cortacero.

Într-un interviu acordat, în exclusivitate pentru ProSport, acesta a dat de înțeles că, la aproape trei ani de la acel moment, ar reveni la club, dar în anumite condiții.

Mai mult, a făcut o radiografie a clubului care, in extremis, s-a calificat în play-off-ul Ligii 2, subliniind că, și în acest context, Dinamo e un nume care atrage. Plecat de la club, dar legat de societate prin baza de la Săftica, Ionuț Negoiță a mai menționat că, în acest moment, ”noua conducere are prioritate în achiziționarea bazei”.

Ionuț Neboiță: ”M-am întâlnit cu unul dintre cei care au preluat. Noua conducere are prioritate în vederea achiziționării bazei de la Săftica”

Ionuț Negoiță a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv ProSport, despre lucrurile care ”ard” la Dinamo în ultima perioadă. Cel care a deținut, timp de șapte ani, pachetul majoritar de acțiuni din „Groapă” a confirmat ProSport și a recunoscut că s-a întâlnit cu „unul din cei care au preluat”.

”Am avut o discuție cu unul din cei care au preluat. Mi-a făcut o vizită, am discutat anumite probleme, au existat ceva tatonări. Ne vom revedea, la un moment dat. Mă interesează soarta lui Dinamo și m-aș bucura să fie bine. N-am intrat în discuții pe fond. Mai avem lucruri care ne leagă și am discutat să vedem cum le deblocăm. Mi-au povestit ce plan au, e interesant, sper să atragă fonduri”, a spus Ionuț Negoiță.

Din informațiile noastre, acesta s-a întâlnit cu Andrei Nicolescu. Mai mult, sursele noastre ne-au confirmat că cei doi au mai organizat o întrevedere.

Negoiță, despre baza sportivă de la Săftica

Legat de ceea ce încă leagă pe Negoiță de SC Dinamo 1948 SA, un bun important este baza de la Săftica. Fostul acționar majoritar din ”Groapă” are, prin firmele deținute de tatăl său, 1,5 din 4 hectare de pământ.

”Terenurile, inclusiv cel sintetic, și o parte din cazare, care au fost renovate de mine, sunt în proprietatea lui Dinamo. Există terenul din față, cu a doua bază de cazare care era abandonată, pe care a trebuit să-l vând în vederea finanțării ieșirii din insolvență. Nefiind altcineva, una din firmele mele a plătit undeva la 800.000-900.000 de euro, bani necesari pentru ieșirea din insolvență și, ulterior, renovarea bazei de cazare, care acum e preferată în defavoarea celeilalte, pentru că arată foarte bine. Acolo erau șobolani, era părăsită”, susține Negoiță.

Totuși, „momentan, nu poate fi înstrăinat acest bun. Noua conducere ar vrea să achiziționeze baza și, bineînțeles, au prioritate în cazul în care se deblochează acest bun și, evident, dacă au posibilitatea s-o facă. Bine ar fi să se reîntregească baza sportivă.”

Ionuț Negoiță are două condiții ca să se implice din nou la Dinamo

După ce a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, Ionuț Negoiță nu s-a mai implicat în fotbal la nicio echipă. Totuși, acesta ar reveni la Dinamo, în viitorul apropiat, cu anumite condiții.

”Am două condiții: prima e să se facă stadionul nou și, a doua, să mă întorc în varianta de acționar minoritar, să fiu alături de alți oameni cu care, împreună, să ne asumăm povestea acestui club. Așa da, m-aș întoarce, e un microb pe care-l am în sânge”, spune Ionuț Negoiță.

Ce este, însă, Dinamo, în momentul de față, în opinia lui Ionuț Negoiță?

”Dinamo, în momentul de față, este un club cu istorie, notorietate, cu potențial destul de mare, dar într-un impas, într-un moment greu. Totuși, cu șanse mari în a găsi soluții pentru a reveni unde îi este locul. Este printre puținele cluburi (n.r. – din țară) care are o bază sportivă și printre puținele din Europa care ar putea să aibă un stadion în centrul capitalei. Este un lucru important!”, e părerea fostului acționar majoritar al clubului Dinamo.

Negoiță: ”Nu m-am opus și n-am pus piedici lui Dinamo, dar nu aș vota planul”

A abordat și subiectul care privește cel de-al treilea plan de reorganizare de la Dinamo, elaborat de RTZ și care, în luna aprilie, va fi votat în Adunarea Generală a Creditorilor, dezvăluit, în premieră, de ProSport.

Conform acestuia, creditorii din categoria ”Chirografari” ar urma să nu mai fie plătiți. Aici, prin mai multe firme, se află și Ionuț Negoiță, cu circa 900.000 de euro.

”Știu că se lucrează la un nou plan, deși nu le-am înțeles pe celelalte două. Am trecut și noi printr-o insolvență, știm cum funcționează.
(n.r. – Ați fi dispus să renunțați la acești bani pe care îi aveți la masa credală, la categoria „Chirografari”?) Știu cum funcționează. Nu m-am opus niciodată și n-am pus piedici lui Dinamo. Din contră, când am putut să ajut, am făcut-o. Pe lângă faptul că nu aș vota, îmi știu drepturile. Asta e insolvența: încerci să scapi de ceea ce poți pentru a mai avea o șansă de a trăi”, a declarat Ionuț Negoiță.

  • 1 trofeu, Cupa Ligii în sezonul 2016-2017, o finală de Cupa României (2015-2016) și un loc 3 în campionat (2016-2017), urmat de o participare în preliminariile UEFA Europa League sunt performanțele obținute de Dinamo în ”era” Ionuț Negoiță

Interviul cu Ionuț Negoiță despre Dinamo:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-amical-cu-petrolul-19264286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raspunsul-oferit-de-milionarii-doriti-la-dinamo-19264269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ahmed-bani-incepe-sa-se-gandeasca-la-derbyul-steaua-dinamo-19264224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-cheltuiala-pe-care-si-a-asumat-o-redwhite-la-dinamo-19264130

https://liga2.prosport.ro/seria-1/crainicul-de-la-meciul-dinamo-gloria-buzau-cerere-inedita-catre-spectatori-tinand-cont-de-situatia-materiala-destul-de-grea-a-echipei-19264088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-depus-noul-plan-de-reorganizare-de-la-dinamo-19263394

Pe aceeași temă