VIDEO | Ianis Zicu, entuziasmat de victoria Farului cu CSM Reșița: ”O partidă foarte bună. Cred că cea mai bună de când sunt aici”

Răzvan STÎNGĂ 21 Nov. 2020, 19:13 Liga 2

Farul a câștigat meciul cu CSM Reșița, din etapa a 13-a din Liga 2. S-a impus prin golul lui Simon Măzărache din minutul 73 și continuă promițător lupta pentru un loc de play-off la finalul sezonului regular. Ianis Zicu, antrenorul constănțenilor, a fost mai mult decât mulțumit de modul în care jucătorii săi au evoluat.

Zicu a mers atât de departe cu laudele, încât nu s-a ferit să afirme că este cel mai bun meci al Farului de când el a venit la echipă. Chiar dacă s-ar fi terminat la egalitate confruntarea, iar Măzărache nu ar fi reușit să marcheze, Ianis Zicu tot nu ar fi avut ce să le reproșeze jucătorilor.

Ianis Zicu: ”Chiar dacă partida s-ar fi terminat la egalitate, aș fi fost foarte mulțumit de evoluție” 

A văzut multă determinare, iar jocul s-a legat foarte bine. Evoluția îi dă încredere lui Ianis Zicu că Farul ar putea termina anul cu victorii pe linie, în ultimele trei etape.

O victorie mare și importantă din punctul meu de vedere. Am controlat meciul din minutul unu până în ultimul minut. Chiar dacă această partidă s-ar fi terminat la egalitate, aș fi fost foarte mulțumit de evoluția băieților. Au făcut o partidă foarte bună. Cred că este cea mai bună partidă de când sunt eu aici. Mă gândesc ca și posesie, ca și dinamică în teren. Mă bucur foarte mult că am câștigat, nu am avut foarte mulți jucători ca soluții pe banca de rezerve, dar toți jucătorii pentru mine sunt titulari.

Le-am spus și lor asta înainte de meci. Sunt jucători importanți care mereu au ajutat și nu consider că fac parte din echipa a doua. Toți jucătorii sunt importanți, pentru că ei au adus atâtea puncte în clasament, ei sunt cei care se sacrifică de un an și jumătate. Sunt convins că putem să ținem ritmul acesta. Au luptat, au avut încredere să paseze, să construiască”, a declarat Ianis Zicu la finalul meciului.

Ianis Zicu: ”Nu este ușor să joci împotriva unui adversar care stă pe trei linii” 

Ianis Zicu a făcut și o analiză asupra adversarilor, despre care a spus că au stat foarte bine în teren. Alin Minteuan a reușit, în opinia antrenorului de la Farul, să îi așeze foarte bine pe jucători în teren și să pună, astfel, probleme mari echipelor care atacă.

Nu este ușor să joci împotriva unui adversar care stă pe trei linii, se apără, nu îți lasă foarte multe spații. Nici terenul nu a fost extraordinar și este foarte greu de construit și de găsit soluții, pentru că mereu trebuie să faci o atingere în plus. Cu toate acestea s-a văzut diferență mare de valoare între noi și Reșița”, a declarat Ianis Zicu, care a făcut o analiză și asupra jucătorilor săi de atac.

Ianis Zicu: ”Atacanții trebuie să marcheze. Se pun însă și în slujba echipei” 

Filozofia lui Ianis Zicu e una clară, iar fotbaliștii din față au obligația să ajute și faza de apărare, atunci când e cazul. Asta a remarcat și în confruntarea cu CSM Reșița.

Atacanții trebuie să marcheze. Se pun însă și în slujba echipei, fac faza defensivă foarte bine, pentru că toată lumea muncește pentru a obține victoria la fiecare partidă. Câteodată ne iese, câteodată nu, dar în proporția cea mai mare din timp, băieții au încercat și au dat maxim la fiecare meci, chiar dacă sunt momente în care nu câștigăm”, a continuat fostul fotbalist al lui Dinamo.

Ianis Zicu, despre lupta la play-off: ”E un clasament strâns. Nici Craiova nu e sigură de locul ei” 

În ceea ce privește lupta la play-off, Ianis Zicu este de părere că va fi una cât se poate de strânsă, mai ales pentru că nu mai sunt echipe care au constanță. S-a bucurat că Farul a ajuns la 20 de puncte, dar a afirmat că lupta pentru clasarea pe primele șase locuri la finalul sezonului regular e în continuare deschisă.

Nici ”FC U” Craiova, liderul Ligii 2, nu îl impresionează pe Ianis Zicu. De când a plecat Nicolo Napoli, oltenii au meciuri oscilante, iar în ultimele patru meciuri au remizat de tot atâtea ori.

Este un prag psihologic important. Am făcut 20 de puncte, mai sunt opt etape, trebuie să scoatem maxim din aceste partide. Mă gândesc la 20-22-24 de puncte, pentru a putea fi siguri de play-off. Sunt puține etape, dar trebuie să fim preocupați. Echipele vor fi foarte atente și vor da mult mai mult decât au dat până acum, pentru că trebuie să obțină punctele necesare pentru play-off.

E un clasament strâns. Nici Craiova nu e sigură de locul de play-off. De când a schimbat antrenorul nu arată prea bine. Nu reușește să marcheze și o să vedeți că va avea probleme și mai mari. Cu siguranță va fi dificil și pentru ea să prindă play-off-ul. Sunt echipe echilibrate, care au jucători foarte buni și care vor lupta pentru locul de play-off”, a încheiat Ianiz Zicu.

Ultimele etape ale anului, capitale pentru Ianis Zicu 

Zicu a căzut la un acord cu Ciprian Marica și ceilalți conducători ai Farului că în acest an constănțenii trebuie să revină în Liga 1. Din acest motiv, antrenorul și-a dat ca ultimatum următoarele meciuri până la finalul anului, pentru a vedea dacă poate să îndeplinească obiectivul. În cazul în care Farul va termina sub locul 6, atunci va lăsa postul liber.

Ianis Zicu le-a spus jucătorilor despre planul său și speră ca anunțul să îi motiveze și în ultimele confruntări din 2020, din Liga 2, să dea totul și să scoată cât mai multe puncte.

Farul mai are trei meciuri în Liga 2, în acest an: Ripensia (deplasare), ”U” Cluj (deplasare) și FK Csikszereda (acasă). În acest interval, ”marinarii” vor juca și în Cupa României, cu Academica Clinceni (acasă).

Acum, Farul e chiar pe locul 6, cu 20 de puncte în 12 meciuri. Primul loc în Liga 2 este ocupat de U Craiova 1948 SA, 24 de puncte în 12 meciuri, urmată de ASU Poli, 23 de puncte în 12 meciuri, și Metaloglobus, 22 de puncte în 13 meciuri.

Foto: Răzvan Păsărică și Daniel Ciuc Sorin / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-repeta-unele-greseli-nu-vreau-sa-traim-in-mediocritate-alin-minteuan-s-a-suparat-dupa-esecul-resitei-cu-farul-si-le-a-cerut-jucatorilor-sa-fie-mai-atenti-sper-sa-intel-19158845

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sapte-meciuri-incep-la-ora-1100-cele-trei-echipe-clasate-pe-podium-joaca-in-deschiderea-rundei-19158679

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-petrolul-derby-ul-etapei-a-13-a-a-ligii-2-are-loc-de-la-ora-1500-pe-dan-paltinisanu-timisorenii-pot-urca-pe-locul-2-cu-o-victorie-19158744

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Nov. 2020, 19:13 Liga 2
Pe aceeași temă