VIDEO | Fanii Reșiței s-au ales cu dosare penale după meciul cu ”U” Cluj. Jandarmeria a intervenit pentru că au folosit materiale pirotehnice interzise. ”Din păcate nu s-a înțeles cum trebuie susținută echipa”

Andrei PASCU 14 Nov. 2020, 21:52 Liga 2

CSM Reșița este susținută meci de meci de suporteri, când joacă pe teren propriu.

Chiar dacă stadioanele sunt închise și fanii nu pot participa la partide din tribune, din cauza pandemiei COVID-19, susținătorii reșițenilor au găsit o metodă prin care își pot încuraja favoriții. Se urcă pe dealul pe care e construită tribuna a doua a stadionului ”Mircea Chivu”, lucru pe care l-au făcut și în confruntarea cu Universitatea Cluj.

Jandarmeria a intervenit după ce fanii Reșiței au folosit materiale pirotehnice interzise 

Totuși, în disputa de sâmbătă cu ardelenii, din etapa a 12-a a Ligii 2, fanii echipei pregătite de Alin Minteuan au exagerat și au atras atenția jandarmeriei.

Astfel, dat fiind faptul că suporterii au folosit materiale pirotehnice interzise de legislația în vigoare, oamenii legii au fost nevoiți să intervină. Mai multe persoane au fost ridicate și duse la sediul inspectoratului.

”Din păcate nu s-a înțeles cum trebuie  susținută echipa favorită

Chiar de la debutul meciului de fotbal dintre echipele CSM Reșița și U Cluj, disputat pe arena sportivă Mircea Chivu din  municipiul Reșița, susținătorii echipei gazdă au folosit materiale pirotehnice, interzise de legislația în vigoare.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au fost obligate să intervină în zona adiacentă arenei sportive, deoarece un grup de susținători, aflați la liziera pădurii, au aprins mai multe fumigene si au folosit materiale explozive, încălcând prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

In acest moment, în urma verificărilor și a imaginilor de la fața locului, efectivele de ordine au condus mai multe persoane la sediul inspectoratului pentru întocmirea actelor prevazute de legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Județene Caraș-Severin.

Dosare penale pentru trei suporteri

În urma celor întâmplate, trei dintre suporterii conduși de Marcel Gușcă care au fost conduși la sediul inspectoratului s-au ales cu dosare penale, pentru faptul că au folosit materiale pirotehnic interzise.

”În urma incidentelor petrecute în zona adiacentă arenei sportive Mircea Chivul din municipiul Reșița, cu ocazia  desfășurării competiție sportive dintre echipele CSM Reșița și U Cluj,  efectivele de ordine au întocmit actele premergătoare pentru trei susținători ai echipei gazdă, aceștia fiind susceptibili de comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, se arată în comunicatul Jandarmeriei de după partida dintre CSM Reșița și ”U” Cluj.

CSM Reșița a urcat pe locul 14 în Liga 2 

În etapa a 12-a, CSM Reșița a trecut cu 2-1 pe teren propriu de Universitatea Cluj și a ajuns la două victorii consecutive în 48 de ore. Autorii golurilor învingătorilor au fost Ionuț Ilie, minutul 16, și Cristian Danci, minutul 74. De partea cealaltă, ardelenii au marcat pe finalul confruntării, prin Alexandru Pop, minutul 85.

Reșițenii au mai urcat în ierarhia Ligii a 2-a, pe poziția a 14-a, cu 14 puncte în 11 meciuri.

Foto: Miruna Mihancea
Video: Jandarmeria Caraș-Severin

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-u-cluj-incepe-la-ora-1430-banatenii-au-jucat-in-urma-cu-doua-zile-ardelenii-au-facut-o-ultima-data-acum-19-zile-19157407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-minteuan-a-surprins-dupa-victoria-resitei-cu-u-cluj-antrenorul-are-o-urma-de-regret-gandul-ma-duce-la-primul-meci-cu-mioveni-unde-am-fost-dezavantajati-de-acel-pena-19157509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minteuan-mai-da-o-lovitura-u-cluj-revine-dupa-covid-19-si-pierde-la-resita-goluri-de-champions-league-in-liga-2-19157486

Andrei PASCU 14 Nov. 2020, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă