VIDEO | Dănuț Lupu pune ”tunurile” pe conducerea Rapidului, nu pe antrenor: ”Tu l-ai adus, nu s-a autopropus. Dă-i puțin timp. Dar la Rapid sunt și alți factori.” De ce nu remarcă niciun jucător din actualul lot și ce crede că-i lipsește echipei

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 14:19 Liga 2

Dănuț Lupu (54 de ani), campion cu Dinamo și Rapid, legendă a celor două mari cluburi din fotbalul românesc, a vorbit, la rândul său, despre situația pe care o traversează în această perioadă echipa giuleșteană.

Rapid a pierdut weekendul trecut meciul de pe teren propriu, la Buftea, cu FK Csikszereda (scor 1-3), a căzut sub locurile de play-off, iar în cele trei etape care au mai rămas de disputat din sezonul regular al Ligii 2 întâlnește adversari la fel de dificili, astfel că riscă să piardă pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 1.

Dănuț Lupu îi ia apărarea lui Nicolae Grigore: ”Conducerea, de ce pui tunurile pe el, dacă tu l-ai adus? Nu s-a autopropus”

După Adrian Iencsi, acesta fiind chiar fost antrenor la Rapid în primele șapte etape ale sezonului în curs, Dănuț Lupu îi ține parte lui Nicolae Grigore, actualul șef al băncii tehnice a formației care a ajuns să-și dispute partidele de acasă la Buftea.

Rapid are două remize și o înfrângere în primele trei meciuri oficiale din Liga 2 în 2021, cu Grigore pe bancă, cel care preluase echipa anul trecut, în chiar ultimul joc din 2020, când a obținut o victorie la Timișoara, 2-0 cu frații de la ASU Poli.

Lupu e de părere că Nicolae Grigore e mai puțin vinovat față de șefii clubului, în speță principalul acționar Victor Angelescu, pentru situația actuală a echipei.

”Știți care e problema în fotbalul românesc? Majoritatea antrenorilor tineri nu li se dă șase luni, un an. Ca să formezi o echipă îți trebuie puțin timp, mai ales la antrenorii cu experiență. La un antrenor tânăr, cu atât mai mult. Eu nu înțeleg de ce sunt puse tunurile pe antrenorii tineri, atâta timp cât acești antrenori tineri nu vin singuri, nu se autopropun. Conducerea caută și numește un antrenor. De ce pui tunurile pe el, dacă tu l-ai adus? Protejează-l și dă-i puțin timp să poată să facă ceva”, a declarat Dănuț Lupu la ProSport LIVE.

”La Rapid nu e de timp. Nu vreau să intru în alte detalii, pentru că nu mă privește pe mine. Eu nu cred că sunt de vină doar antrenorii ăștia tineri. Sunt și alți factori, care sunt mult mai importanți decât acești antrenori tineri”, a mai spus Lupu.

Lui Lupu nu-i place niciun jucător de la Rapid

Pe de altă parte, întrebat dacă poate să identifice un jucător din lotul Rapidului care îi place, fostul tehnic mijlocaș spune că nu are pe cine, însă spune, de pe altă parte, că e normal.

”Cu durere în suflet, sincer, nu pot să identific un jucător care îmi place la Rapid. E îngrijorător da și nu, pentru că, atâta timp cât ești în Divizia B, nu poți să aduci jucători importanți la echipă. Dacă stăm puțin și ne gândim, majoritatea jucătorilor de care se vorbește, de-a lungul timpului, la Rapid cred că sunt foarte puțin care au jucat în Divizia B”, e de părere Dănuț Lupu.

Dănuț Lupu e de părere că la Rapid ”nu sunt jucători care să tragă o echipă după ei”

Despre jucătorii din actualul lot care au destule meciuri la nivel de primei ligi și care ar trebui să ofere mai mult pentru echipă, Dănuț Lupu spune despre aceștia că nu sunt fotbaliști care să decidă un joc, că nu trag echipa după ei.

”Nu am nimic cu Alex Ioniță. A fost un copil care chiar, la un moment dat, promitea foarte mult. Dar haideți să vedem și altceva, unde a jucat și cât a jucat. De ce să se vorbească de el? Dacă reușea, se vorbea de el în Divizia A.

(n.r. – fiindu-i enumerați Dandea, Bălan, alți jucători cu experiența Ligii 1) Știți cum e, când te duci într-un loc, te cam complaci așa, chiar dacă aduci jucători importanți la echipă. Dacă ceilalți sunt mai jos de nivel, e greu să tragi după tine. Cum să explic eu: nu sunt jucători care să tragă o echipă după ei. Sunt niște jucători buni, dar nu puteți să-mi spuneți mie că vreunul dintre ei poate să decidă un meci.

Problema nu e că nu se identifică cu Rapidul, pentru că problema asta o au toate echipele, fiindcă toți antrenorii din ziua de azi cam fug de jucătorii cu personalitate. Nu le convine. Fotbalul, pe vremea mea, dacă vă aduceți aminte, avea foarte mulți jucători cu personalitate, jucători care puteau să decidă un meci sau altul. În ziua de azi, ușor – ușor, au cam dispărut”, a comentat Dănuț Lungu la ProSport LIVE.

Rapid e pe locul 7 în Liga 2, în afara locurilor de play-off, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular

Rapid ocupă locul 7 în Liga 2 în acest moment, după 18 etape, cu 27 de puncte acumulate în 16 meciuri. E la egalitate cu Petrolul, care are un golaveraj net superior, +14 față de 0. Ploieștenii sunt pe locul 6, ultimul care duce în play-off.

În ultimele trei etape din sezonul regular al Ligii 2, Rapid mai are de disputat meciuri cu Unirea Slobozia (deplasare, 14 martie, ora 13:45), Dunărea Călărași (acasă) și Metaloglobus (deplasare), trei echipe puternice din eșalonul secund.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-adrian-iencsi-vrea-unitate-la-rapid-jucatorii-si-stafful-tehnic-sa-fie-incurajati-dupa-inceputul-modest-de-an-n-ar-trebui-sa-arda-nicio-casa-fostul-antrenor-al-giulestenil-19173456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-angelescu-mesaj-transant-pentru-jucatorii-rapidului-dupa-ce-echipa-a-iesit-de-pe-locurile-de-play-off-trebuie-sa-se-trezeasca-fiindca-nimeni-nu-mai-are-rabdare-cu-noi-nu-le-gasesc-19173351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă