VIDEO | Dan Alexa dă mai departe un sfat prețios, primit de la Răzvan Lucescu, pentru Nicolae Grigore, actualul antrenor al Rapidului: ”Să înțeleagă că este foarte ușor să vorbești de tauri, mai greu este când ești cu ei în arenă!”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2021, 16:19 Liga 2

Dan Alexa (41 de ani), acum la ASU Politehnica Timișoara, însă fost antrenor în două rânduri la Rapid, are un sfat prețios pentru Nicolae Grigore (37 de ani), noul ”principal” al formației giuleștene.

Invitat la ProSport LIVE, ”Chirurgul” i-a transmis actualului antrenor al Rapidului un sfat pe care l-a primit la rândul său de la Răzvan Lucescu, despre cum trebuie să te comporți la clubul din Giulești pentru a avea succes. Relația cu suporterii este cheia, din punctul de vedere al lui Alexa.

Dan Alexa, sfat pentru Nicolae Grigore: ”Să aibă o relație bună cu cei din galerie”

Dan Alexa compară suporterii Rapidului cu niște tauri, cu care nu te poți pune în arenă.

”Rapid e un club greu. Are avantaje și dezavantaje. Un avantaj mare ai în momentul în care ai rezultate. Este totul foarte frumos, simți că antrenezi, simți că poți să faci lucruri mari. Un dezavantaj e când lucrurile nu merg bine.

Cred că Nicolae Grigore va fi sprijinit, pentru că am înțeles că a fost foarte dorit la Rapid. Cred că oamenii din conducere îl vor sprijini.

La Rapid, un factor foarte important e galeria, care pune foarte mult suflet.

Îi dau, așa, un sfat: să aibă o relație bună cu cei din galerie. Pentru ei e pasiune pură și pot să fie un barometru la un moment dat, să ajute echipa sau să facă lucrurile să meargă spre rău. I-aș dau un sfat pe care mi l-a dat Răzvan Lucescu. E foarte important ca Grig să înțeleagă că este foarte ușor să vorbești de tauri, mai greu este când ești cu ei în arenă! Dacă știe lucrul ăsta, să nu țină cont de comentariile care sunt în jurul echipei, pentru că îl pot face să își piardă echilibrul, să-și piardă o anumită linie. Și va fi în defavoare lui.

E foarte ușor să vorbește de fotbal, de fotbaliști, mai greu e cu ei”, a spus Dan Alexa la ProSport LIVE.

De exemplu, puterea galeriei Rapidului s-a văzut când antrenor era Daniel Pancu. Acesta, chiar dacă este o legendă a clubului, a fost pe punctul de a fi demis în mai multe rânduri de actuala conducere, presată de fostul primar Dan Tudorache, însă a rezistat în funcție la presiunea suporterilor. Tot la insistențele acestora a și fost numit președinte, după ce îndepărtarea sa de pe banca tehnică s-a produs la un moment dat, abia după ce suporterii s-au săturat de rezultate slabe și i-au strigat demisia.

Alexa laudă chiar campania de achiziții făcută acum de Rapid: ”Sunt mult mai bune decât cele din vară”

Dan Alexa, fost antrenor la Rapid în perioadele august 2015 – iunie 2016, când a reușit promovarea în Liga 1, și martie – august 2020, când a ratat accederea în prima ligă după play-off-ul din Liga 2, a vorbit și despre campania de achiziții reușită în această iarnă de giuleșteni.

Alexa laudă conducerea pentru mutări, precizând chiar că pe Ursu și l-a dorit și el la ASU Poli.

”Eu cred că transferurile din perioada asta sunt mult mai bune decât cele din vară. Asta este părerea mea. Cumva, preconizam, așa, un parcurs slab, pentru că jucătorii care au venit veniseră după o pauză sau nu jucau și simțeau că plecaseră jucători importanți. Jucătorii aduși acum cred că sunt buni, chiar foarte buni pentru Liga a 2-a. Alexandru Ioniță este un jucător, un rapidist care are experiență. Ursu e un jucător pe care mi l-aș fi dorit și eu. Nu mai spun că am și discutat cu el, dar luase decizia cu Rapid. Sunt jucători buni, care pot să facă diferența, care vin de la Liga 1, au un anumit nivel și cred că au adus plus echipei”, a mai declarat Dan Alexa la ProSport LIVE.

Nicolae Grigore a fost numit antrenor principal la Rapid la finalul anului trecut, înainte de ultimul meci oficial din 2020, când a câștigat cu 2-0 chiar la Timișoara, cu ASU Poli, contra lui Dan Alexa. Galeriile celor două cluburi sunt înfrățite.

În prima parte a sezonului, Rapid i-a avut ca antrenori pe Adrian Iencsi și Mihai Iosif, acesta din urmă fiind interimar.

După 15 etape desfășurate din acest sezon de Liga 2, Rapid ocupă locul 3, cu 26 de puncte acumulate în 14 meciuri, iar ASU Poli se află pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte obținute tot în atâtea partide. Cele două echipe luptă pentru a rămâne între primele șase la finalul sezonului regular, ca apoi să meargă în play-off-ul de promovare în Liga 1.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dan-alexa-fascinat-de-fcsb-dupa-venirea-noului-staff-19177935

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dan-alexa-nu-crede-in-transferul-lui-olimpiu-morutan-pe-suma-vehiculata-de-gigi-becali-19177902

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dan-alexa-il-batjocoreste-pe-iulian-mamele-19177866

Marius ANGHEL 08 Jan. 2021, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă