Rapid și-a readus de la FC Hermannstadt doi jucători. Cristian Buturugă: ”Sunt doi dintre tinerii de mare perspectivă ai României, ce știu spiritul giuleștean”

Marius ANGHEL 07 Jan. 2021, 15:31 Liga 2

Rapid ridică la șapte numărul achizițiilor din acest început de an. Ultimii doi jucători care au semnat contract sunt, de fapt, doi puști formați chiar de clubul giuleștean și care acum revin de la FC Hermannstadt, unde nu au evoluat la prima echipă. Aceștia vor trebui să se impună mai întâi la echipa a doua.

Portarul Valentin Mărgărit (foto, în stânga) și atacantul Ciprian Popescu (foto, în centru), ambii de 16 ani, s-au întors la Rapid și completează lista transferurilor pe care până acum au fost trecuți mijlocașii Bogdan Barbu (28 de ani, ex ”U” Cluj) și Octavian Ursu (26 de ani, ex UTA), atacanții Emmanuel Ernest (20 de ani, ex Sporting Roșiori) și Alexandru Ioniță (30 de ani, ex UTA) și portarul Horațiu Moldovan (23 de ani, ex UTA).

Valentin Mărgărit și Ciprian Popescu s-au întors la Rapid: ”Am readus doi dintre cei mai promițători juniori produși de Centrul de Performanță Rapid București”

Mărgărit a fost rezervă de portar la un singur meci al celor de la FC Hermannstadt, cel pierdut Astra (scor 1-1), în timp ce Popescu a evoluat puțin la echipa secundă a sibienilor, FC Hermannstadt 2, din Liga 3.

”Rapid continuă seria transferurilor, readucând doi dintre cei mai promițători juniori produși de Centrul de Performanță Rapid București.
Valentin Mărgărit și Ciprian Popescu au revenit la Rapid, după ce în prima parte a sezonului au fost jucătorii prim-divizionarei Hermannstadt.
Ciprian Popescu (16 ani) este atacant și evoluat în prima parte a sezonului pentru Hermannstadt II, având trei jocuri disputate în Liga 3, iar portarul Valentin Mărgărit (16 ani) a făcut parte din lotul mare al formației sibiene, fiind de două ori „pe bancă” în Liga 1. Ambii jucători sunt internaționali români U17.
Cei doi au reușit cu Rapid U15 să obțină locul 3 în Liga Elitelor, în sezonul 2018/2019”, sună anunțul clubului Rapid.

Cristian Buturugă, directorul sportiv al centrului de juniori al Rapidului, spune că cei doi jucători vor fi utilizați mai întâi la Rapid 2, echipă care activează în Liga 3.

”Mă bucur că am reușit să readucem la Rapid doi dintre tinerii de mare perspectivă ai României, ambii jucători de națională, jucători ce știu spiritul giuleștean, ce vor crește cu siguranță în următorii ani și sunt sigur că vor ajunge la prima echipă. Cei doi vor evolua inițial pentru formația secundă, însă ținând cont că la Rapid se dă credit mult tinerilor din propria pepinieră, au șanse mari să promoveze sub comanda lui Grig. Ține doar de ei, pentru că noi le oferim toate condițiile și sprijinul, la fel cum o facem pentru toți copiii noștri de la Centrul de Performanță”, a spus Cristian Buturugă.

Rapid 2 ocupă locul 8 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 10 puncte acumulate în zece meciuri. Lider este Steaua, cu 26 de puncte.

Foto: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-viorel-hizo-a-analizat-lupta-la-promovare-in-liga-2-din-perspectiva-rapidului-schimbarile-pe-care-trebuie-sa-le-faca-echipa-pentru-sanse-si-mai-mari-la-indeplinirea-obiectivului-si-sfaturile-19164026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-vede-inspirata-readucerea-lui-alexandru-ionita-la-rapid-e-o-mutare-foarte-buna-golgheterul-metaloglobusului-despre-posibilitatea-de-a-face-din-nou-echipa-cu-ionita-19163949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-alexandru-ionita-sigur-pe-el-ca-rapid-va-promova-avem-prima-sansa-stiu-ce-s-a-propus-atacantul-vorbeste-despre-despartirea-de-uta-cum-vrea-sa-ajute-tinerii-din-echipa-si-19163834

Marius ANGHEL 07 Jan. 2021, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă