VIDEO | Adrian Iencsi, dezvăluiri în premieră după îndepărtarea sa de la Rapid. Demiterea nici nu l-a ”atins”: ”Mi s-a părut ceva de nedescris. Aceste lucruri m-au afectat foarte tare.” De ce s-a simțit folosit și motivul pentru care spunea că nu are obiectiv promovarea

Marius ANGHEL 01 Feb. 2021, 13:16 Liga 2

La mai bine de trei luni distanță de la demiterea sa din funcția de antrenor al echipei Rapid, Adrian Iencsi (45 de ani) a vorbit, la ProSport LIVE, despre regretele pe care le are, dar și despre dezamăgirea pe care i-au produs-o conducătorii clubului giuleștean, unde fostul fundaș este considerat o legendă.

Iencsi, afectat mai tare de faptul că șefii Rapidului nu l-au sunat să-l întrebe de sănătate, cât era infectat cu COVID-19, decât de demitere

Chiar dacă nu i-a pronunțat numele, Iencsi și-a spus dezamăgirea față de Victor Angelescu, principalul acționar al Rapidului, cel care nu l-a sunat nici măcar o dată în perioada în care era infectat cu COVID-19 și era izolat acasă, neputând să conducă echipa nici măcar la antrenamente. Prin sentimentele trăite atunci, anunțul demiterii sale din funcția de antrenor nici n-a mai contat, fiindcă ceea ce își dorea, susținere morală într-o perioadă grea prin care trecea din punct de vedere medical, nu primise.

”Am rămas efectiv șocat la telefon. Nu m-au sunat niciodată să mă întrebe de sănătate. O spun în premieră. Nu vreau să mă justific, nu am nimic cu conducătorii. Lăsând partea profesională la o parte, indiferent de capacitatea fiecărui antrenor, a fiecărui conducător, de priceperea lui, ș.a.m.d. Nu, astea le dăm la o parte. Vorbim acum doar din punct de vedere uman, sentimental, față de un om, față de un prieten, față de un colaborator. Când un antrenor stă închis în carantină, fiind infectat cu COVID, și tu nu dai un telefon, un telefon, să întrebi dacă ești bine, ești ok, ești mai bine, cum te simți, care e starea ta…

Practic asta a fost lucrul care mi-a… nu știu, pentru mine a fost o… nu m-a deranjat atât de tare demiterea pe cât a fost asta cu sunatul. De aia, poate, odată cu această demitere nici nu eram atât de atins, pentru că dacă tu, ca om, nu ești interesat de omul tău, antrenorul tău, să dai un telefon măcar, să vorbești, să întrebi care e starea de sănătate, atunci lucrurile sunt pentru mine foarte clare.

Chiar și cu toate astea, vă dau cuvântul meu de onoare că eu nu am ranchiună pe oameni. În general, eu sunt un om care iert oamenii, și eu pot să greșesc în viață, oricine greșește, nu e nimeni perfect, dar să ai un asemenea… nu știu, mie mi s-a părut ceva de nedescris”, a povestit Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

”Aceste lucruri m-au afectat foarte tare, pentru că știu că am venit cu dragoste, am venit cu sufletul deschis la Rapid, mi-am asumat. Îmi aduc aminte că toți îmi spuneau atunci când m-am înțeles cu Rapid: «Bă, de ce te-ai dus, cum, că e o perioadă chiar foarte dificilă.» Era o perioadă în care au plecat foarte mulți jucători, o perioadă în care s-a ratat un obiectiv important, au fost și discuțiile care au fost pe acolo. Eu cât am fost acolo a fost liniște”, a mai spus fostul antrenor al Rapidului.

Adrian Iencsi s-a simțit folosit la Rapid. Antrenorul spune de ce declara în fața presei că nu are obiectiv promovarea

Întrebat dacă s-a simți ca o soluție pentru calmarea spiritelor, să se liniștească suporterii, atunci când a fost ales să preia Rapidul ca antrenor, Adrian Iencsi a spus că în acele momente nu s-a gândit la acest lucru, însă că acum crede că asta a fost tactica lui Victor Angelescu și a colaboratorilor săi.

Totodată, Iencsi a explicat și de ce spunea de fiecare dată în fața presei să el nu are ca obiectiv promovarea, lucru care crede că i-a supărat pe suporteri. Totul făcea parte dintr-o tactică a sa, să spună public să nu acesta este scopul în primul sezon cu el pe bancă, însă că, în realitate, doar la asta se gândea, să ducă Rapidul în Liga 1.

”La ceea ce s-a întâmplat ulterior, da. Când m-am dus acolo nu m-am gândit la asta. Eram foarte entuziasmat și mă dusesem cu o foarte mare plăcere. Avem în gând să stau cât mai mult și să reușesc să promovez cu Rapidul. Eu, în fața presei, niciodată nu declaram că echipa asta vrea să promoveze. Bine, într-un fel era și nefiresc ca o echipă să promoveze, nefiind omogenă. În fiecare zi, discuțiile cu elevii mei, jucătorii, doar asta aveam în cap, să promovăm. Eu am vrut să le iau puțin din presiunea sau supărarea suporterilor, pe care o aveau pe umeri după obiectivul ratat și să o iau pe mine. Știu că suporterii poate au fost puțin deranjați atunci de declarațiile mele, că eu chiar declaram la fiecare conferință de presă că, domnule, nu putem să promovăm, mi-am dori, dar nu cred că putem. Dar, în capul meu, normal că asta voiam să fac. Și obiectivul meu în contract era de a promova, pentru că dacă nu promovam nu mai rămâneam la club.

M-am simțit folosit. Ulterior, da. Păi să stai șapte etape, să fi în grafic, cu patru victorii, un egal, două înfrângeri, și ultimele două înfrângeri să fi cum am fost, cu jucători cu COVID, cu antrenorul cu COVID, nefiind prezent la antrenamente și la meci, atunci nu te înțeleg. Înțeleg când un antrenor nu are rezultate. Nu este niciun fel de problemă. Antrenorul este judecat după rezultate, dar, totuși, parcă la mine a fost prea scurtă perioada de pregătire și perioada din competiția oficială”, a mai declarat Iencsi la ProSport LIVE.

Adrian Iencsi, demis de la Rapid după opt meciuri în care a fost antrenor principal

Cu Adrian Iencsi antrenor, Rapid a început sezonul 2020/2021 cu trei victorii consecutive: 3-1 la Viitorul Pandurii, 2-1 cu Pandurii și 3-0 la CSM Slatina. Au urmat apoi rezultate de toate felurile: remiza de la Buftea cu Turris Oltul (1-1), eșecul rușinos la Fotbal Comuna Recea (1-2), victoria cu Concordia Chiajna (4-2), umilința cu U Craiova 1948 SA (0-5) și o altă înfrângere rușinoasă, 2-3, după prelungiri, cu Progresul Spartac (echipă de Liga 3), în turul 4 al Cupei României.

Cu Progresul Spartac, Iencsi a lipsit de pe banca tehnică, fiindcă a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și a intrat în izolare.

În total, cu Iensi antrenor, Rapid a înregistrat patru victorii, un egal și trei înfrângeri. Giuleștenii au fost eliminați din Cupa României de la primul joc, iar în campionat, după nouă etape în care echipa a jucat șapte meciuri, ocupa locul 9, cu 13 puncte.

Noul Rapid e la al șaselea antrenor

Ulterior, în locul său era numit antrenor interimar Mihai Iosif, antrenorul principal al echipei a doua a clubului Rapid. Acesta a condus echipa în șase meciuri. A început cu două înfrângeri, au urmat trei victorii și apoi un egal, iar înaintea ultimului joc din 2020 s-a infectat cu COVID-19 și a intrat în izolare. Se găsise deja un nou antrenor principal, însă acesta trebuia să preia Rapidul de la începutul anului 2021. Din cauza infectării cu nou coronavirus a lui Iosif, s-a grăbit instalarea lui Nicolae Grigore în funcție încă de la ultimul joc oficial din an, cel care avea să fie câștigat la Timișoara cu 2-0 cu ASU Poli.

De când noul Rapid (fost Academia Rapid sau FC R, acum FC Rapid 1923) a fost înființat, din vara lui 2017, echipa i-a avut ca antrenori pe Constantin Schumacher (Liga 4 și început Liga 3), Daniel Pancu (Liga 3 și Liga 2), Dan Alexa (Liga 2), Adrian Iencsi (Liga 2), Mihai Iosif (interimar, Liga 2) și acum e condusă de Nicolae Grigore (Liga 2).

Ediția ProSport LIVE din 1 februarie 2021 cu Adrian Iencsi antrenor o poți urmări integral mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=9T0FoHTA55I

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-rapid-a-castigat-iar-in-partidele-de-verificare-nicolae-grigore-e-multumit-ii-responsabilizez-pe-jucatori-dar-le-ofer-si-libertate-antrenorul-laude-pentru-capitanul-meci-19167313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-din-patru-pentru-rapid-a-castigat-si-meciul-amical-cu-mostistea-ulmu-dar-a-avut-probleme-in-prima-repriza-19167261

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-si-valentin-negru-mintiti-de-conducerea-rapidului-am-primit-asigurari-dupa-meciul-cu-spartac-ne-au-spus-ca-nu-se-pune-problema-sa-plecam-cand-s-a-produs-rezilierea-19159848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/107-debutanti-autohtoni-in-prima-parte-a-ligii-2-recea-si-slobozia-au-cei-mai-multi-jucatori-cel-mai-tanar-vine-de-la-u-cluj-iar-golgheterul-l-a-avut-turris-oltul-19167503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-demis-de-la-rapid-la-o-saptamana-dupa-esecul-rusinos-cu-progresul-spartac-conducerea-a-decis-cine-asigura-interimatul-19154627

Marius ANGHEL 01 Feb. 2021, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă