Victoria cu ”U” Cluj, cea mai importantă de până acum a Șelimbărului. Daniel Tătar: ”Va rămâne în istoria clubului” / Alexandru Ciocâlteu: ”Am demonstrat că putem să ne batem cu echipele de sus de la egal la egal”

Ovidiu BOICA 02 Nov. 2021, 18:15 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr este autoarea surprizei în etapa a 12-a a Ligii 2, prin victoria cu 4-2 de pe teren propriu, la Avrig, cu Universitatea Cluj, una dintre favoritele la promovare, a doua cea mai în formă echipă din campionat privind rezultatele înregistrate în ultimele cinci runde.

  • Pentru trupa sibiană nou-promovată în eșalonul secund au marcat Daniel Tătar (7′), Messie Biatoumoussoka (66′), Alexandru Ciocâlteu (74′) și Ion Cărăruș (82′), în timp ce pentru ”U” Cluj au punctat Alexandru Boiciuc (43′) și Florian Haită (53′ – penalty).

Daniel Tătar e de părere că victoria cu ”U” Cluj este cea mai importantă din istoria clubului din Șelimbăr

Autorul primului gol al Șelimbărului din meciul cu ”U” Cluj, Daniel Tătar (34 de ani), e de părere că succesul obținut este cel mai prețios de până acum, din istoria clubului. Căpitanul sibienilor spune că, în meciul de luni, o echipă cu suflet a câștigat în fața uneia cu o istorie încărcată.

”E un meci care va rămâne în istoria clubului, chiar dacă (n.r. – istoria) este destul de scurtă. Ne bucurăm că facem parte din această istorie scurtă a clubului. Este foarte important, în primul rând, că am câștigat cele trei puncte și că, după aceste două meciuri care au trecut, chiar dacă am pierdut la ultima secundă cu Hermannstadt, suntem pe drumul cel bun și continuăm această formă bună. Astăzi (n.r. – luni) a jucat o echipă cu suflet împotriva uneia care are o istorie și mai multe meciuri în spate și e mai bine văzută. Astăzi, sufletul a dovedit că este posibil orice”, a afirmat ”Tăti”.

  • Fundașul originar din Blaj (Alba) a deschis scorul în meciul cu ”U” Cluj cu o super-execuție. În minutul 7 a bătut perfect o lovitură liberă de la 19 metri ușor lateral dreapta, peste zid, lângă bară, făcând inutil plonjonul portarului Gorcea.

Tătar a vorbit și despre situația în care s-au aflat sibienii, aceea de a se vedea conduși după ce au avut 1-0. ”Este frustrant, pentru că am marcat repede și ne-am făcut un pic meciul mai ușor, ei n-au avut nicio ocazie până la acel gol din prima repriză, care nu anunța prea multe probleme. Apoi, penalty-ul… Dar, e bine că avem putere și revenim. Suntem o echipă puternică și greu de învins”, a mai spus Tătar, noul căpitan al echipei din Șelimbăr.

  • Daniel Vasile Tătar a reușit în meciul cu ”U” Cluj al doilea său gol în acest sezon de Liga 2, după ce pe precedentul îl marcase în victoria cu 2-1 cu FC Brașov, tot la Avrig. În total are 11 meciuri disputate în acest campionat dintr-un total de 12, toate ca integralist, și două goluri înscrise.

Alexandru Ciocâlteu își dorește ca Șelimbăr să ia puncte mai multe și din meciurile din deplasare

Un alt jucător care a contribuit din plin la victoria cu ”U” Cluj a fost Alexandru Ciocâlteu (31 de ani). Acesta a provocat eliminarea lui Alexandru Gîț, care a primit două cartonașe galbene în tot atâtea minute, apoi a înscris golul de 3-2. La final, mijlocașul originar din Sinaia (Prahova) a afirmat că își dorește ca echipa să adune puncte și din deplasări, dacă se poate chiar din următorul joc, cel de la Timișoara, cu Poli.

”A fost un meci foarte greu, de fapt ca toate celelalte meciuri, dar acasă jucăm bine și nu pierdem puncte. Asta s-a văzut și astăzi (n.r. – luni), s-a văzut și cu Chiajna. Mă bucură treaba asta! Ușor-ușor trebuie să aducem puncte și de afară, să legăm rezultatele. Cred că cel mai important e (n.r. – să obținem) o nouă victorie, cu Timișoara. Asta ne-ar clasa cât și mai sus în clasament. Am demonstrat că putem să ne batem cu echipele de sus de la egal la egal”, a spus Ciocâlteu la finalul meciului cu ”U” Cluj.

  • Alexandru Ciocâlteu a înscris golul de 3-2 în minutul 74, când a reluat din circa 7 metri ușor lateral stânga, din voleu, din prima, sub transversală, o minge centrată pe bara a doua de Yameogo, dintr-un corner din partea dreaptă. Golul de 2-2 fusese marcat de Biatoumoussoka cu o lovitură de cap din 6 metri tot după un corner bătut din dreapta de Yameogo.

Mijlocașul a făcut bilanțul ultimelor cinci meciuri din campionat, în care sibienii au întâlnit numai echipe de top din Liga 2: ”Am obținut două victorii (n.r. – 1-0 cu Concordia Chiajna, 4-2 cu ”U” Cluj, ambele disputate acasă, la Avrig), un egal (n.r. – 0-0 cu Steaua, în deplasare) și două înfrângeri (n.r. – 0-3 cu Petrolul și 2-3 cu FC Hermannstadt, ambele în deplasare). Un eșec, chiar la ultima fază, cu Hermannstadt. Suntem în grafic. Aveam nevoie de victoria asta pentru că o luasem ușor în jos, ca să zic așa. Acum, am urcat în clasament. Cu o victorie la Timișoara, ne batem acolo sus.”

Ciocâlteu a vorbit și despre situația în care s-a aflat echipa sa în meciul cu ”U” Cluj, de a fi condusă după ce a avut 1-0: ”Nu e ușor! Am început bine meciul, am dat gol repede, în primele 10 minute, apoi am luat două goluri, unul la sfârșitul primei reprize, iar al doilea a venit chiar la începutul reprizei a doua. Bine că am reușit să revemim. Am avut tăria de a reveni de la 1-2, așa cum am revenit și cu Hermannstadt de la 0-2, am făcut 2-2, asta înseamnă că putem mai mult.”

  • Alexandru Cristian Ciocâlteu a evoluat în toate cele 12 meciuri de Liga 2 disputate de CS Comunal Șelimbăr, în opt dintre ele fiind titular și în patru fiind înlocuit. A marcat două goluri, cu Dunărea Călărași (1-0) și ”U” Cluj (4-2).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CS Comunal Șelimbăr

Ovidiu BOICA 02 Nov. 2021, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă