Victor Pițurcă spune lucrurilor pe nume în privința situației de la Steaua: ”Nu cred că există interes din partea MApN”

Andrei PASCU 05 May. 2024, 17:10 Liga 2
Victor Pițurcă spune lucrurilor pe nume în privința situației de la Steaua: ”Nu cred că există interes din partea MApN”

Legendă a Stelei, fost jucător emblematic al clubului din Ghencea, Victor Pițurcă a intervenit și el referitor la ce se întâmplă la echipa din Liga 2, în privința obținerii dreptului de promovare, iar detaliile oferite nu sunt prea bune pentru suporteri.

Clubul ”militar” nu știe nici până acum dacă va avea drept legal de promovare în sezonul următor de Liga 2, deși stagiunea 2023/ 2024 este pe final, iar demersurile în acest sens ar trebui să fie într-un stadiu avansat, așa cum procedează, de exemplu, CSM Reșița sau Corvinul Hunedoara.

Victor Pițurcă nu crede că există interes pentru ca Steaua să obțină dreptul de promovare

Pițurcă spune mereu lucrurilor pe nume și s-a declarat îngrijorat de faptul că Steaua nu a reușit nici până acum să facă demersurile legale pentru a putea promova în SuperLiga României, dacă acest lucru îi va permite și din perspectivă sportivă la finalul stagiunii de Liga 2 care va debuta în vară.

A atras atenția asupra conducerii echipei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Steaua, pentru faptul că era nevoie să fie mai activă în această perioadă, mai ales după cele întâmplate în sezonul trecut, când a fost bifată o clasare pe loc direct promovabil.

Fost selecționer al României, Victor Pițurcă a scos în evidență și un detaliu care dă de gândit. Anume, nici măcar el nu știe cu cine poate vorbi din club când face trimitere la conducere, iar când a fost întrebat direct despre motivele pentru care Steaua nu devine un club privat, a afirmat că, din punctul său de vedere, Ministerului Apărării Naționale (MApN) nu este interesat să facă pașii necesari.

Victor Pițurcă: ”Dacă revine în prima ligă, Steaua trebuie să se bată pentru campionat”

În altă ordine de idei, Pițurcă este convins că dacă Steaua va promova, cândva, în prima ligă, trebuie să aibă un buget solid și să se bată din primul sezon pentru un loc în fruntea clasamentului.

(N.r. – De ce nu se face niciun demers pentru obținerea dreptului de promovare?) ”Fiindcă nu există interes din partea Ministerului (n.r. – Apărării Naționale). Dacă ar exista interes, ministrul, secretarul… sau poate nu sunt lăsați de șeful lor să se implice.

CSA Steaua, într-un fel, poate e mai bine că a rămas în Liga 2. Steaua, dacă ar reveni în prima ligă, ar avea probleme mari. Eu îmi doresc ca Steaua, dacă revine în prima ligă, să se bată pentru campionat, să câștige campionatul, să revină în prim-planul fotbalului european.

Pentru asta, trebuie investiții. Ministerul Apărării nu poate face investiții la echipă, pentru asta trebuie să vină tot firme private. Dacă nu vin, nu ai drept să promovezi”, a spus Pițurcă, pentru Antena Sport.

Marius Lăcătuș sau Tudorel Stoica, păreri despre situația Stelei

De ceva timp, legendele Stelei au tot vorbit despre ce se întâmplă acum la echipă. Marius Lăcătuș a declarat, la rândul său, la finalul anului trecut, că este sceptic în ceea ce privește obținerea dreptului de promovare pe parcursul sezonului în curs și crede că oamenii din conducere trebuie să iasă și să vorbească public despre ce se întâmplă cu adevărat acolo.

În afara celor doi, și-a spus părerea și Tudorel Stoica. Nici el nu înțelege ce se vrea sau dacă există un plan clar la Steaua. Și el precizat că își dorește mult ca structura clubului să fie schimbată, dar că nu știe de ce până acum nu s-a ajuns la o concluzie pozitivă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 05 May. 2024, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă