CSM Reșița vrea dreptul de promovare! Clubul începe demersurile pentru atragerea privatului

Andrei PASCU 15 Jan. 2024, 14:57 Liga 2
CSM Reșița vrea dreptul de promovare! Clubul începe demersurile pentru atragerea privatului

Revenită în Liga 2 vara trecută, cu un final de an 2023 mulțumitor, după un start de întrecere deloc convingător, CSM Reșița se gândește să facă demersurile necesare pentru ca, din stagiunea 2024/ 2025 să aibă drept de promovare. Clubul din Valea Domanului se numără printre echipele care nu pot evolua mai sus de Liga 2.

CSM Reșița nu este singura formație din divizia secundă care a făcut această promisiune, ci și Corvinul Hunedoara a anunțat că va face demersurile necesare.

CSM Reșița, demersuri pentru obținerea dreptului de promovare

Cristian Bobar, președintele reșițenilor, a dat marea veste fanilor în acest început de an, după ce echipa s-a reunit și se pregătește de ultimele meciuri din sezonul regular și, apoi, pentru a se salva și matematic de la retrogradare, în grupa de play-out.

Conducătorul a declarat că pentru sezonul următor, dacă Reșița se va menține în Liga 2, se va propune un obiectiv mai îndrăzneț, calificare în play-off, dar vrea ca acest pas să fie ”întărit” inițial de schimbarea structurii de organizare a clubului.

Cristian Bobar, informații despre planurile CSM Reșița

Altfel, la CSM Reșița este stabilitate financiară în acest moment, iar Bobar le-a promis jucătorilor că, după o discuție cu primarul Ioan Popa, s-au oferit garanții pentru plata la timp a salariilor, să nu existe întârzieri.

(N.r. – Despre dreptul de promovare) ”De la anul vrem să schimbăm și statutul clubului și să încercăm să ne punem un alt obiectiv, unul și mai îndrăzneț: play-off-ul. Ne dorim să avem drept de promovare!

(N.r. – Despre salarii) Am avut o discuție cu primarul Ioan Popa și vă asigurăm de corectitudinea noastră. Veți avea banii la timp, iar condițiile pe care le aveți acum vor fi îmbunătățite”, a spus Cristian Bobar, conform Caraș Online.

CSM Reșița, o singură achiziție, dar poate contabiliza a șaptea plecare

Până acum, CSM Reșița a făcut o singură achiziție, cea a lui Elton Constantino da Silva (34 de ani), fotbalist cu mare experiență, care cu siguranță va aduce un plus în lupta pentru evitarea retrogradării.

În schimb, au fost prezentate mult mai multe plecări, șase la număr, fundașul Cornel Ardei, mijlocașii Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă și Laurențiu Maxim și atacanții Joseph Godwin și Tudor Cociș. E posibil să plece și portarul Cătălin Căpățînă, care în acest moment e în probe în SuperLiga României, la Poli Iași.

Trei amicale până la plecarea în Antalya

Formația din Reșița a pus la punct cantonamentul de iarnă, care va avea loc în Turcia, în Antalya, iar deplasarea va fi făcută la începutul lunii februarie și va dura în jur de 11 zile. Vor fi partide de verificare atât după reunire, dar și în stagiul din Turcia.

Până să meargă în Turcia, CSM Reșița va întâlni, după cum a anunțat deja, CSM Deva (27 ianuarie), CS Timișul Șag (31 ianuarie) și Jiul Petroșani (2 februarie).

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/se-aduc-modificari-la-accesul-in-complexul-sportiv-steaua-19297410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-anuntat-cei-noua-jucatori-de-care-se-desparte-19297406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/isaac-nortey-a-semnat-cu-cfc-arges-19297402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-printre-ultimele-echipe-din-liga-2-care-se-reunesc-19297398

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iliya-dimitrov-a-semnat-cu-unirea-slobozia-19297390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mahadi-kayondo-a-semnat-cu-csm-slatina-19297384

Andrei PASCU 15 Jan. 2024, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă