Viața bate filmul! Povestea lui Adi Chică-Roşă, ajuns de la vânzător de flori, la golgheter al Ligii 2. S-a retras din fotbal și a revenit din întâmplare: ”Aşa am fost remarcat”

Andrei PASCU 04 Jan. 2022, 14:40 Liga 2
Viața bate filmul! Povestea lui Adi Chică-Roşă, ajuns de la vânzător de flori, la golgheter al Ligii 2. S-a retras din fotbal și a revenit din întâmplare: ”Aşa am fost remarcat”

Adi Chică-Roşă, golgheterul Ligii a 2-a, a avut de tras până să ajungă în acest punct, având parte de o copilărie grea, în care a fost nevoit să lucreze pentru a putea să se întrețină. Atacantul de 23 de ani a ajuns în punctul de a pleca din România, la muncă.

După terminarea liceului, la vârsta de 18 ani, vârful s-a văzut pus în postura de a merge în Olanda. Nu a primit oferte din fotbal, astfel că a plecat în ”Țara Lalelor” pentru a vinde flori. Chiar renunța la fotbal la momentul respectiv, dar o întâmplare interesantă i-a schimbat traiectoria în viață.

Adi Chică-Roşă: ”Când am terminat liceul, am renunțat la fotbal” 

Într-o vacanță în România, Adi Chică-Roşă a jucat trei meciuri în Liga 4, a marcat 18 goluri, iar astfel l-a văzut FC Botoșani, care la momentul respectiv evolua în Liga 3. Așa a ajuns la formația din Moldova, care acum e printre cele mai bune din prima divizie.

”Când am terminat liceul, nu aveam nicio ofertă, nu aveam la ce echipă să joc. Aşa că am făcut ce ar fi făcut oricine. Nu puteam să stau degeaba şi să aştept. Aşa că am renunţat la fotbal. Am zis că nu e pentru mine. Am plecat la muncă în Olanda pentru un an. Am cules flori.

(N.r. – După cele trei meciuri în Liga 4) Aşa am fost remarcat. La vremea respectivă cei de la Botoşani aveau echipă în Liga a 3-a şi m-au luat la ei”, a spus atacantul pentru Telekom Sport.

Adi Chică-Roşă visează la un transfer la FCSB și la o experiență în afara României 

Adi Chică-Roşă își face planuri pe termen lung și visează ca în timp, peste câțiva ani, să ajungă la o echipă de top din România, la FCSB. Speră ca prin evoluțiile sale să atragă atenția, iar cineva de la vicecampioana Ligii 1 să îl remarce și să îi propună un contract.

”Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate. Mă antrenez serios. Nici de criticile lui Gigi Becali nu îmi este frică. Să ajung eu acolo şi mai vedem. Visez frumos şi mă antrenez serios. Momentan mai am multe de arătat.

Sunt sigur că la forma mea a contribuit şi domnul Pustai, şi domnul antrenor secund. Nu aş fi reuşit să am momentul ăsta de explozie dacă nu erau ei. Şi colegii mei de echipă, desigur. Că nu joc singur la Buzău”, a mai spus jucătorul.

Adi Chică-Roşă va fi cumpărat de FC Buzău

Până să ajungă la FCSB, iar ulterior să aibă, poate, șansa unui transfer în afară, Adi Chică-Roşă este decis să rămână la FC Buzău și să o ducă în Liga 1. Așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, buzoienii negociază cu FC Botoșani cedarea definitivă a atacantului, în schimbul unei anumite sume de bani.

Împrumutat la FC Buzău în iarna lui 2020, Adi Chică-Roșă a evoluat în 32 de meciuri în Liga 2 și a marcat de 14 ori. 11 dintre reușite au venit în acest campionat, pe parcursul celor 14 meciuri jucate de atacant în 16 etape disputate de echipa sa. Statistica îl plasează pe locul 1 în topul celor mai buni marcatori din Liga 2.

El a avut o evoluţie constant bună, a marcat, asta e cel mai important pentru un atacant. Cu o mică scădere pe finalul turului, dar de înţeles din cauza decesului mamei lui. Îl văd un jucător de perspectivă. Cred că îi mai trebuie încă un an în Liga 2. La noi se promovează prea repede jucătorii şi apoi stau pe margine, nu mai joacă, se pierd.

E ambiţios şi sper să înţeleaga că numai cu răbdare poţi să ajungi unde îţi doreşti”, a spus antrenorul Buzăului, Cristian Pustai, despre Adi Chică-Roşă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-buzau-pare-sa-fi-castigat-batalia-cu-poli-iasi-pentru-petrolistul-alexandru-saim-tudor-ce-alte-tinte-are-costel-enache-19215303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-transa-de-bani-de-la-primarie-pentru-fc-buzau-suma-aprobata-de-consilierii-locali-catre-echipa-lui-cristian-pustai-in-ultimele-zile-din-2021-19214958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-1-cu-18-echipe-in-cazul-in-care-dinamo-va-retrograda-mirel-radoi-are-informatii-in-acest-sens-sunt-sigur-cum-ar-putea-modifica-aceasta-situatie-campionatul-ligii-2-19214881

Andrei PASCU 04 Jan. 2022, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă