Dan Alexa, despre motivele care l-au făcut să ducă FC Brașov într-un mini-cantonament la Alba Iulia. Cum s-au integrat nou-veniții și cei doi jucători care vor rata cel puțin primul meci oficial din 2023

Adi MARICA 14 Feb. 2023, 16:05 Liga 2
Dan Alexa, despre motivele care l-au făcut să ducă FC Brașov într-un mini-cantonament la Alba Iulia. Cum s-au integrat nou-veniții și cei doi jucători care vor rata cel puțin primul meci oficial din 2023

Fotbaliștii echipei FC Brașov au efectuat luni după-amiaza primul antrenament de la revenirea din Turcia.

Ședința de pregătire a avut loc pe sinteticul de la ICIM. În această dimineață, elevii lui Dan Alexa au plecat la Alba Iulia pentru un mini-cantonament.

Dan Alexa, despre motivul pentru care FC Brașov a preferat Alba Iulia

Dan Alexa a explicat motivele pentru care a decis ca echipa să se antreneze la Alba Iulia în această săptămână.

”La Alba Iulia nu a nins absolut deloc. Ne vom antrena pe un teren de iarbă, ceea ce este foarte important pentru noi. Din păcate, în Brașov nu am avut posibilitatea asta. Pentru mine important era să continuăm șirul antrenamentelor specifice pe un teren de iarbă. Sinteticul este o suprafață dură și nu ne-ar fi avantajat în momentul ăsta. Mă bucur că s-a găsit varianta să putem pleca acolo. Avem un teren de antrenament în condiții bune, spre foarte bune. O să legăm și două meciuri amicale, o să împart echipa în două, să joace fiecare aproape 90 de minute. Sperăm să ne fie util”, a spus Alexa.

Vineri, FC Brașov va reveni acasă, iar sâmbătă, de la ora 14:00, are programat amicalul cu Dinamo, ultimul test înaintea reluării campionatului Ligii 2.

Alexa: ”Trebuie să fim perfecți la Buzău”

”Chirurgul” este îngrijorat de lipsa terenurilor de antrenamente de la Brașov. În prima etapă din 2023, FC Brașov va juca, la finalul săptămânii viitoare, în deplasare cu Gloria Buzău.

”Sperăm ca săptămâna viitoare să se găsească variante bune și la Brașov, începem campionatul. Am vorbit cu oamenii din conducere și am promisiunea lor că începând de luni se vor găsi variante. Important este ca la meciul de la Buzău să avem un tonus bun atât fizic cât și mental. Avem șanse, din păcate mai avem meciuri foarte puține și avem de recuperat niște puncte. Trebuie să fim aproape perfecți ca să reușim lucrul ăsta”, a spus Dan Alexa.

Chică-Roșă și Florică ratează startul

În lotul pentru mini-cantonamentul de la Alba Iulia fac parte și mijlocașul Luca Florică și atacantul Adi Chică-Roșă, însă ambii jucători au probleme medicale și nu vor putea fi recuperați până la startul sezonului.

Chică-Roșă este chinuit de problemele de la gleznă din meciul cu Dinamo, ultimul din 2022. Atacantul nu a fost luat în cantonamentul din Turcia și abia acum a început alegările ușoare.

În schimb, Luca Florică, împrumutat în această iarnă de la Progresul Spartac, a fost doar turist în Antalya. Florică acuză o pubalgie și se află în plin proces de recuperare.

”Băieții noi s-au acomodat. Sunt jucători care ne pot ajuta și în care eu am mare încredere. Blănaru vine după o pauză de trei luni. Diallo are evoluţii bune, Boboc la fel, Pîrvulescu a stagnat în ultimul timp și trebuie să îşi revină. Luca Florică, din păcate, vine după o accidentare mai veche şi e în proces de recuperare cu echipa, dar s-a acomodat. În acest cantonament pleacă şi Chică-Roşă, încă nu e apt 100 la sută, el s-a accidentat în ultima etapă, cu Dinamo. Se pare că e o accidentare mai gravă decât ne-am fi aşteptat noi”, a spus Dan Alexa.

Lotul echipei FC Brașov deplasat la Alba Iulia:

portari: Daniel Mutu, Ştefan Dobre, Andrei Ureche;
fundaşi: Tomislav Sorsa, Sergiu Pîrvulescu, Marius Burlacu, Ivan Fustar, Andrei Marc, Andrei Vasu, Tudor Oltean, Bradley Diallo, Daniel Dumbravă;
mijlocaşi: Andrei Lascu, Kirill Kirylenko, Rareş Lazar, Diogo Izata, Alexandru Saim Tudor, Vasile Constantin, Zoran Mitrov, Luca Florică, Robert Boboc;
atacanţi: Adi Chică-Roşă, Dan Spătaru, Milcho Angelov, Eduard Lambrinoc, Ştefan Blănaru, Tudor Cociş.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/yanis-mbombo-a-ajuns-in-indonezia-dupa-despartirea-de-fc-brasov-unde-au-ajuns-ceilalti-jucatori-la-care-a-renuntat-dan-alexa-in-aceasta-iarna-19260420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-doua-achizitii-de-la-o-echipa-din-liga-3-tot-din-brasov-19260236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-prezentat-oficial-la-fc-brasov-contract-minim-pentru-mijlocas-la-echipa-antrenata-de-alexa-19260133

Adi MARICA 14 Feb. 2023, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă