EXCLUSIV | FC Buzău negociază transferul definitiv al lui Adi Chică-Roșă, golgheterul Ligii a 2-a! Discuțiile cu FC Botoșani au ajuns la suma mutării

Răzvan STÎNGĂ 15 Dec. 2021, 15:12 Liga 2

Printre planurile Buzăului de transferuri din această iarnă se află și mutarea definitivă a atacantului Adi Chică-Roșă (23 de ani), nimeni altul decât golgheterul echipei și, totodată, al Ligii 2 (11 goluri), de la FC Botoșani.

Liga2.ro a aflat de intențiile buzoienilor, iar președintele echipei din Liga 1 a confirmat discuțiile.

FC Buzău negociază cu FC Botoșani transferul definitiv al lui Adi Chică-Roșă 

Cătălin Anton, conducătorul Botoșaniului, a recunoscut faptul că în urmă cu câteva zile au început negocierile dintre clubul pe care îl reprezintă și FC Buzău, pentru trecerea permanentă a atacantului la formația de Liga 2. Deși împrumutul lui Chică-Roșă la FC Buzău este scadent la finalul acestui sezon, echipa pregătită de Cristian Pustai nu vrea să mai aștepte până atunci.

Intenționează să îl ia definitiv pe vârful născut la Botoşani din această iarnă, date fiind evoluțiile bune ale acestuia, dar și pentru a nu risca să îl piardă în detrimentul altei echipe.

”Da, pot să confirm că sunt discuții pentru cedarea definitivă a lui Adi, purtăm negocieri cu Buzău. Cei de acolo îl vor, jucătorul își dorește și el și nu putem să ne opunem. El mai are contract cu noi și atunci va fi cedat pe o anumită sumă de bani, pe care o s-o stabilim în urma discuțiilor. Vedem cât poate să ofere Buzău, nu aș vrea să vorbesc despre sumă pentru că nu e corect, rămâne să stabilim în perioada următoare.

E important că și jucătorul vrea la Buzău, se simte bine acolo, are un parcurs bun și dacă e mai bine pentru el așa, e indicat să îi respectăm dorința. Oricum, până acum nu am avut oferte pentru Adi din partea altor echipe”, a spus președintele clubului din Botoșani, Cătălin Anton, pentru Liga2.ro.

  • Împrumutat la FC Buzău în iarna lui 2020, Adi Chică-Roșă a evoluat în 32 de meciuri în Liga 2 și a marcat de 14 ori. Cum spuneam, 11 dintre reușite au venit în acest campionat, pe parcursul celor 14 meciuri jucate de atacant în 16 etape disputate de echipa sa.

FC Buzău nu va face prea multe schimbări în această pauză de iarnă 

În privința altor mutări pe care le va face FC Buzău în această iarnă, intențiile conducerii și ale staffului tehnic sunt clare, nefiind programate prea multe modificări de lot. Se va merge pe strategia omogenizării echipei, lucru recunoscut de președintele Marin Mitran:

”Lucrăm la anumite aspecte, unde putem să ne întărim, vedem ce putem face. Nu vom face prea multe schimbări, pentru că omogenitatea echipei e mai importantă decât să aducem mulți jucători.

Ne axăm pe doi-trei jucători, două-trei poziții, vom încerca să susținem atacul, ceva la mijloc și cam asta va fi. Am găsit atacanții, lucrăm și în timpul campionatului la analize. Pe lângă munca organizatorică mai selectăm și pe timpul campionatului. Degeaba aduci jucători care nu au jucat de un an de zile, deși au valoare.”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/perioada-intensa-de-pregatire-la-fc-buzau-cristian-pustai-va-face-doua-cantonamente-dar-echipa-va-pleca-si-in-doua-tari-pentru-amicale-primele-partide-de-verificare-programate-si-strategia-transfer-19214065

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-interesante-din-liga-2-dupa-16-etape-selimbar-cele-mai-multe-puncte-adunate-dupa-ce-a-fost-condusa-unirea-constanta-cei-mai-multi-jucatori-rulati-steaua-cea-mai-batrana-echipa-capito-19214029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-mandru-de-reusitele-de-la-fc-buzau-profesorul-cuvinte-mari-dupa-ce-asteptarile-i-au-fost-intrecute-e-fantastic-19213900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contracte-noi-de-profesionisti-pentru-patru-tineri-jucatori-ai-universitatii-cluj-printre-ei-este-si-golgheterul-echipei-perioada-pe-care-a-semnat-albert-hofman-19214210

Răzvan STÎNGĂ 15 Dec. 2021, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă