„Veteranii” Bălan și Semeghin au fost și în acest an „locomotivele” Rapidului

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 13:55 Liga 2

Rapid a încheiat prima parte a campionatului Ligii secunde pe locul 11, retrogradabil, în ierarhia Seriei I. Chiar dacă au existat și cauze secundare care au condus la acest parcurs nesatisfăctor, cum ar fi lipsa stabilității financiare, cred că ar fi fost greu să se obțină mai mult în condițiile în care, la cei aproape 35 de ani ai lor, „veteranii” Daniel Bălan și Dorin Semeghin au fost și în acest sezon cei mai buni jucători ai grupării sucevene, trăgând practic etapă de etapă echipa după ei.

Ținând cont de vitalitatea pe care o afișează cei doi în raport cu nivelul tot mai scăzut al eșalonului secund din România, Bălan și Semeghin dau senzația că pot face față rigorilor Ligii a II-a încă mulți ani de acum înainte. Păcat că „Seme” nu este concentrat în multe momente ale meciului numai la joc, el irosindu-și constant energia în dispute inutile cu arbitrii, adversarii, coechipierii și chiar cu spectatorii, atitudine în urma căreia a devenit un abonat la cartonașele galbene.

Marele câștig e juniorul Andrei Cerlincă

Dintre cei cu adevărat tineri, singurul jucător care a dat cu adevărat satisfacție este juniorul Andrei Cerlincă. La cei doar 18 ani ai săi „Cerceluș” mustește de talent, anunțându-se viitorul produs de export al fotbalului sucevean. Important este să rămână la fel de serios și de dedicat în continuare, pentru că sunt destule exemple de mari promisiuni care s-au pierdut pe drum, înainte să facă pasul spre fotbalul cu adevărat mare.

O bilă albă și pentru Ciprian Sumanariu, care a arătat un progres evident în joc în această toamnă. Din păcate, a fost chinuit constant de o accidentare și de aceea a jucat de multe ori cu dureri, total nerefăcut. Chiar dacă n-a avut continuitate, se aude că mijlocașul în vârstă de 23 de ani ar fi stârnit totuși interesul echipei de Liga I FC Vaslui. Deocamdată, la nivel de zvon.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă