ACS Poli va avea un administrator special la sfârșitul acestei săptămâni. Actualul președinte al clubului, dar și șeful Ripensiei – în tabelul creditorilor indispensabili

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Oct. 2018, 16:26 Campionat
ACS Poli va avea un administrator special la sfârșitul acestei săptămâni.** Actualul președinte al clubului, dar și șeful Ripensiei - în tabelul creditorilor indispensabili

ACS Poli a intrat în procedura insolvenței pe data de 31 august. Fotbalistic, clubul nu stă foarte grozav, deoarece este pe locul 19 în Liga a 2-a. Săptămâna aceasta, una în care elevii lui Ștefan Nanu au meci pe terenul celor de la Metaloglobus București, este important și sub aspect extra-fotbalistic. Joi, gruparea timișoreană ar putea avea un nou administrator special.

Deocamdată, există un administrator judiciar, Alfa & Quantum Consulting SPRL (lichidator Bogdan Alic). Săptămâna aceasta, Adunarea Generală a Membrilor Fondatori va stabili cine va fi administrator special. „Ședința va fi în zilele de joi și vineri. Este vorba de două zile în cazul în care în prima zi nu se îndeplinește cvorumul, așa este procedura. Cei patru membrii fondatori desemnează administratorul special, iar noi, administratorul judiciar, luăm act. Este vorba de Primăria Municipiului Timișoara, prin primar, Consiliul Județean Timiș, prin președinte, Universitatea Politehnica din Timișoara, prin rector, și Ioan Miculaș. În cazul societăților aflate în insolvență, nu mai vorbim de un președinte al consiliului de administrație, ci de un administrator special, care face legătura între membrii fondatori și administratorul judiciar”, a declarat Bogdan Alic.

Unul dintre membrii fondatori, aflat la închisoare

În acest moment, clubul mai are patru membri fondatori. Semnul de întrebare este la Ioan Miculaș, cel care a fost și președintele clubului o perioadă.

Din vara lui 2017, Miculaș a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, cu o firmă de construcții proprietate personală. În prezent, își ispășește pedeapsa, dar poate trimite la adunarea generală un reprezentant legal, cu împuternicire notarială. Oricum, decizia de a alege un adminsitartor special va aparține membrilor fondatori.

„Administrator special poate fi oricine consideră membrii fondatori că îi poate reprezenta. Adunarea generală a membrilor fondatori desemnează administratorul special și adinistratorul judiciar ia act de decizie”, a explicat Bogdan Alic.

Tabelul creditorilor indispensabili include FRF, LPF, instituții, universități, dar și pe actualul președinte al clubului, cât și pe cel al Ripensiei

Un aspect foarte important regăsit în Buletinul Insolvențelor este primul raport întocmit de administratorul judiciar, unde există un tabel al creditorilor indispensabili, cu 59 de poziții. În tabel nu se regăsesc doar societăți comerciale, ci și instituții sau persoane fizice care au creditat clubul. Printre altele, este vorba de Asociația Fotbal Club Astra Giurgiu, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Primăria Timișoara, județul Timiș, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, dar și persoane fizice, precum Ionel Gaiță, patronul unui restaurant cu specific pescăresc din Calea Lipovei, Marcel Ivu, patronul unei pensiuni din comuna Giroc, Dumitru Mihu, om de afaceri ajuns recent președintele al Ripensiei, club care activează tot în Liga a 2-a, sau însuși Radu Birlică, președintele ACS Poli.

Tabelul este făcut conform datelor din contabilitatea clubului. „Acela este tabelul creditorilor indispensabili, adică cei fără de care nu se poate face un plan de reorganizare. Toate datele le-am luat din contabilitatea clubului la data de 31 august”, a precizat Bogdan Alic.

Jucătorii se înscriu la masa credală

În tabelul creditorilor indispensabili nu se află și foștii sau actualii jucători care mai au de primit bani de la club. Aceștia se înscriu sau urmează să se înscrie la masa credală, deoarece termenul limită este 15 octombrie. Tabelul final al sumelor ce vor trebuie plătite de club în perioada de reorganizare va fi publicat în 29 noiembrie, cu sumele aprobate de administratorul judiciar.

ACS Poli ocupă locul 19, penultimul, după nouă runde desfășurate în Liga 2, cu cinci puncte, după o victorie, două egaluri și șase înfrângeri.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ACS Poli Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Oct. 2018, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă