Veste șoc în fotbalul românesc. Martin Tudor a murit la doar 43 de ani. Reacții ale foștilor colegi ai dublului campion cu Steaua

Marius ANGHEL 30 Mar. 2020, 12:31 Liga 2

Veste tragică în fotbalul românesc. Fostul portar Martin Tudor a decedat astăzi, 30 martie, la doar 43 de ani, la Reșița. Cauza decesului este un infarct.

Momentul tragicului eveniment a avut loc la Reșița, în casa prietenei lui Martin Tudor. Aceștia se aflau în bucătorie, iar fostului portar i s-a făcut rău și a suferit un infarct care avea să-i fie fatal.

Originar din Avrig, Martin Gheorghe Tudor a jucat la echipele Jiul Petroșani, Olimpia Satu Mare, Steaua, CFR Cluj și ”U” Cluj. Alături de Steaua a câștigat titlul de campionat în anii 2001 și 2005.

După ce a renunțat la cariera de jucător, în 2008, a început-o apoi pe cea de antrenor cu portarii. A pregătit goalkeeperi la Steaua, U Craiova, naționala Românei, Ittihad, Juventus București, CSM Școlar Reșița și Sportul Snagov.

 


În sezonul trecut al Ligii 2, Martin Tudor a fost antrenor cu portarii la Sportul Snagov, în stafful tehnic condus de Eugen Trică

Reacții după moartea lui Martin Tudor:

Eugen Trică a vorbit pentru ProSport despre relația pe care a avut-o cu Martin Tudor. „Este incredibil tot ce s-a întâmplat cu acest băiat. Mă cunoșteam cu el din 98-99, atunci când eu m-am transferat de la Universitatea Craiova la Steaua. Tudorică a fost un băiat extraordinar și a devenit imediat prietenul meu. Nu pot să cred că s-a stins la doar 43 de ani. El avea aceeași vârstă cu cu mine. Sunt șocat. Va rămâne mereu în inima mea. Ulterior am colaborat cu el și ca antrenori. A lucrat cu mine pe la arabi și l-am luat și în staff la Snagov. Îmi pare tare rău că nu mă pot duce cu o coroană de flori la el la înmormântare după aceste restricții de circuație din partea autorităților. Vedeți și voi ce probleme avem în România din cauza coronavirusului. Îmi găsesc cu greu cuvintele despre această tragedie”, a spus Eugen Trică pentru ProSport.

Petre Marin a mărturisit pentru ProSport că, deși au rămas în relații foarte bune, nu știa despre problemele de sănătate ale lui Martin Tudor. „Nici nu-mi vine să cred. Nu știam să aibă probleme cu inima. Ultima dată am vorbit cu el când era la Craiova. Sunt șocat, e greu să primești așa veste. Condoleanțe familiei. Când ne gândim ce e viața asta… Și noi chiar am fost apropiați generația noastră, vorbeam mereu, ne vedeam”, a spus Petre Marin.

Ionel Dănciulescu i-a fost coleg, dar și adversar lui Martin Tudor și s-a declarat devastat atunci când a aflat vestea. „Nu-mi vine să cred! Sunt șocat! Nu am cuvinte ce să zic! Dintr-o dată, așa! Era antrenor cu portarii, făcea mișcare. E o veste care mă devastează pentru că am fost coechipieri la Steaua. Dumnezeu să-l odihnească! Venise de la Satu Mare la Steaua și nu prea îți dădeai seama din prima că poate să ajungă portar mare, pentru că nu prea avea talie. Dar era foarte agil, foarte rapid și foarte muncitor, foarte modest. Un băiat cu mult simț. Asta mai lipsea în perioada grea în care ne aflăm! Condoleanțe familiei”, a spus Ionel Dănciulescu, pentru ProSport.

Eugen Nae a fost răvășit la aflarea veștii dispariției lui Martin Tudor. Nae a mărturisit că a ținut legătura mereu cu Tudor, pentru că amândoi au avut o relație de prietenie foarte bună. „Nu-mi vine să cred. M-a bubuit vestea asta ca un trăznet. Îmi aduc aminte că eram puști amândoi, eu sunt cu un an mai mare, am stat în cameră cu el la primul cantonament al lui la Forban, prin 2000. Un băiat discret, cu mult bun simț, nu deranja pe nimeni niciodată. Nu avea tupeu decât pe teren, avea niște reflexe incredibile. În viața de zi cu zi, era foarte liniștit. Compensa lipsa înălțimii cu reflexele incredibile, avea o viteză de reacție foarte bună între buturi”, a declarat, pentru ProSport, Eugen Nae, actualul antrenor cu portarii al echipei lui Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning.

Andrei Cristea, fostul coleg al lui Martin Tudor la Steaua, s-a arătat devastat de trecerea în neființă a fostului portar. Atacantul consideră că fotbaliștii ar trebui să facă controale mai des și este de părere că oprirea bruscă a activității sportive, la încheierea carierei, poate cauza și conduce la drame de acest fel.

„Era un băiat inteligent, sufletist. Din păcate, s-a dus, condoleanțe familiei. Și Didi Prodan, Patrick Ekeng de la Dinamo, cred că oprirea bruscă a activității sportive este un factor important, de-aia se recomandă ca după ce termini cariera de fotbalist să mai joci, e nevoie de o descărcare treptată. El era apropiat de Aliuță, de Neaga, de Rădoi. Un lider al vestiarului, un băiat de bun simț, apreciat”, a spus Cristea la ProSport LIVE.

Marius ANGHEL 30 Mar. 2020, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă