EXCLUSIV | Eugen Trică are planuri mărețe cu liderul Ligii 2: „Până acum au câștigat doar o bătălie. Împreună câștigăm războiul”. Pe lângă Diniță și Martin Tudor, la Snagov e așteptat și alt stelist

EXCLUSIV | Eugen Trică are planuri mărețe cu liderul Ligii 2:
  • Prima clasată din Liga 2, Sportul Snagov, e ultima echipă din campionat care și-a reluat antrenamentele în 2019. Liderul pare să-și fi rezolvat din problemele care au dus, săptămâna trecută, la cele două reuniri amânate, de luni și joi. Eugen Trică este noul antrenor principal al formației ilfovene, astăzi dimineață semnând contractul și conducând prima ședință de pregătire. Fostul mijlocaș și-a stabilit ca obiectiv promovarea și spune că are condiții „bunicele” la Snagov.

 

Începutul de săptămână a fost unul promițător pentru Sportul Snagov, după ce în ultima perioadă echipa a fost măcinată de problemele restanțelor salariale, dar și de despărțirile de antrenorul principal și stafful său, dar și câțiva dintre titulari din prima parte a sezonului. Laszlo Balint și secunzii săi au ales să plece la Metaloglobus, în timp ce jucătorii Cătălin Oanea și Cătălin Hlistei au ajuns la Rapid, Ștefăn Vlădoiu a fost redirecționat de U Craiova către Dunărea Călărași, iar Florin Iacob s-a dus și el tot la Metaloglobus.

Trică – Diniță – Martin Tudor. Florentin Dumitru, așteptat și el

Pentru a repune clubul pe picioare, acționarul Cătălin Rufă a bătut palma cu noul staff tehnic. Antrenor principal este Eugen Trică (42 de ani), iar ajutoarele sale sunt Laurențiu Diniță, ca secund, și Martin Tudor, ca antrenor de portari. Contractul este valabil pe șase luni, adică până la finalul actualului sezon, cu opțiunea de prelungire pe încă un an.

În plus, Trică e în discuții și pentru aducerea la Sportul a lui Florentin Dumitru, ca director sportiv.

„Colaboratorii mei sunt Laurențiu Diniță și Martin Tudor, ca antrenor cu portarii. Sunt condiții bunicele. Noi vom face totul. Am găsit un grup foarte unit, puternic. Asta am și ținut, să îmi fac stafful meu foarte puternic. Ca dovadă, i-am convins pe Laurențiu Diniță și Martin Tudor să vină să mă ajute. Este posibil să vină și Florentin Dumitru, să ne ajute ca director sportiv, și împreună să câștigăm și războiul. Ei, până acum, au câștigat doar o bătălie. Asta le-am și spus în vestiar jucătorilor”, a transmis, pentru Liga2.ro, Eugen Trică, noul antrenor al Sportului Snagov.

În cariera sa de antrenor principal, Trică le-a condus pe Juventus București (actuala Daco Getica), CFR Cluj (în două rânduri, 2013 și 2015) și UTA, iar ca „secund” a activat în stafful lui Victor Pițurcă, la Al-Ittihad (Arabia Saudită), cât și al lui Flavius Stoican, la CSM Poli Iași. Ultima dată a activat ca șef al departamentului de scouting la CFR Cluj.

„Vineri se termină cu problemele. E un singur salariu restant”

Mulțumit de condițiile găsite la Snagov, Eugen Trică spune că obiectivul pe care și l-a propus este să se continue lupta pentru promovare. Sportul e prima în Liga 2 după 21 de etape, cu 46 de puncte, cu unul mai mult decât Academica Clinceni și Petrolul, și cu două decât „U” Cluj și Chindia, acestea fiind și principalele contracandidate.

„Am venit cu gândul de a promova, de a menține echipa pe primul loc. Am văzut condițiile acum două zile, când m-am întâlnit cu domnul Cătălin Rufă. Nu sunt condiții rele. Într-adevăr, sunt ceva probleme cu terenurile pe perioada asta de iarnă, dovadă că majoritatea echipelor pleacă în Antalya. Acum să vedem. E posibil să plecăm și noi undeva, iar în cazul în care nu plecăm, rămânem în țară și o să găsim ceva pe la Izvorani. E un fond foarte bun de jucători”, a spus Trică, care crede că problemele de la echipă nu sunt alarmante. Acesta știe că jucătorii au un singur salariu restant, pentru care au primit promisiunea că îl vor încasa vineri.

„Astăzi ne-am reunit, am avut o discuție, și jucătorii și patronul, au ajuns la un acord. Era un singur salariu restant și s-a promis că va fi plătit până vineri, deci se termină cu problemele. Asta era singura problemă. Dacă atâta tam-tam s-a făcut pentru un salariu… nu știu. Un salariu, din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă. Au stricat unii, nu știu cine, imaginea clubului, dar, vă spun sincer, am fost acolo și am văzut, sunt condiții bune”, a mai spus, pentru Liga2.ro, Eugen Trică.

Vrea cantonament în Bulgaria sau Antalya și achiziții cu experiență

La primul antrenament pe care l-a condus la Sportul Snagov, Eugen Trică a avut 17 jucători, toți cu contracte cu echipa. De mâine vin și cei patru absenți de astăzi, iar în perioada următoare așteaptă jucători în probe, dar are și discuții pentru aducerea a cel puțin patru jucători cu experiență. Noul antrenor al liderului Ligii 2 speră ca în patru-cinci zile să aibă lotul complet.

„E posibil să plecăm de săptămâna următoare în Bulgaria sau în Antalya. În cazul în care nu se va rezolva, vom rămâne aici, într-un cantonament centralizat. Să vedem, căutăm opțiuni. Sâmbătă jucăm cu Steaua, în Ghencea, dacă este sinteticul bun, sau la Coresi. Pe 2 februarie întâlnim CS Tunari, iar cu CS Mioveni jucăm pe data de 13 februarie, la ei. Și mai trebuie să perfectăm încă două amicale. Am discuții pentru aducerea a trei-patru jucători cu experiență la acest nivel, iar în patru-cinci zile vreau să am lotul complet”, a mai spus Trică.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă