Veste excelentă pentru Dunărea Călărași. „Cluburile de fotbal și handbal nu se vor desființa. Vor fi finanțate în continuare”

Marius ANGHEL 26 Jan. 2017, 13:53 Liga 2

Veste bună pentru Dunărea Călărași. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a dat, astăzi, asigurări că echipele de fotbal și handbal ale clubului călărășean vor primi finanțare în continuare, iar modalitatea imediată va fi pe contract de finanțare și nu pe cotizații cum a fost până acum.

Săptămâna trecută, Curtea de Conturi Călărași i-a cerut Primăriei și Consiliului Județean Călărași, sistarea finanțărilor prin cotizație către echipele AFC Dunărea 2005 Călărași și AHC Dunărea Călărași, deoarece nu este eligibilă atâta timp cât această parte are calitate de membru asociat într-o structură sportivă.

„Ambele cluburi, atât AHC, cât și AFC Dunărea 2005 Călărași nu se vor desființa, țin să precizez acest lucru. Echipele vor fi finanțate în continuare pe contracte de finanțare, până vor intra în vigoare proiectele celor două cluburi”, a afirmat șeful Consiliului Județean Călărași.

Cele două structuri sportive au fost aproape de desființare când, săptămâna trecută, organele de control au specificat faptul că modalitatea de finanțare către cele două cluburi prin cotizație de la bugetele locale ar fi ilegale.

Bogdan Leu, președintele clubului de fotbal Dunărea Călărași a declarat pentru editia.ro că: „baza legală pentru finanțarea sportului călărășean se poate face prin aplicarea Legii 69, articolele 18/1 și 69 dar și a Legii 171, art. 2. În baza unor contracte de finanțare se poate susține Legal activitatea sportivă de la Călărași”.

În această perioadă, ambele formații, atât de fotbal, cât și handbal, se află în perioada de pregătire. Formația de fotbal antrenată de Adi Mihalcea se pregătește la Călărași și a disputat deja un prim amical câștigat în fața celor de la Unirea Slobozia, scor 2-1, urmând ca sâmbătă, 28 ianuarie, să joace un alt meci de verificare de această dată cu Spicul Vâlcelele, de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la Modelu. Campania de achiziții continuă la Dunărea, club care va anunța într-o conferință de presă noile sosiri.

La AHC Dunărea, noul antrenor, Adrian Petrea, a început să pună echipa pe picioare. Călărășenii au câștigat ambele amicale în compania echipei Farul Constanța. Primul meci oficial pe care Dunărea îl va juca este programat pe 4 februarie în compania echipei actualului tehnician călărășean Adrian Petrea Reșița în sala „Ion C. Neagu”.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 26 Jan. 2017, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă