Veste bună de la Suceava! FRF ajută Foresta și echipa va face deplasarea pentru meciul cu CS Afumați

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 13:32 Liga 2

După ce ieri, jucătorilor Forestei li s-a transmis de către președintele Andrei Ciutac să plece acasă pentru că deplasarea de la Afumați nu se va face, în acest sens trimițând și o înștiințare către Federația Română de Fotbal, peste noapte lucrurile pare că s-au schimbat la gruparea suceveană.

În această dimineață, conducerea Forestei a decis ca echipa să meargă la meciul pe care sâmbătă, de la ora 11:00, îl are programat în județul Ilfov, cu CS Afumați, în etapa a 34-a a Ligii 2. Jucătorilor cărora li s-a transmis că pot pleca acasă li s-a comunicat acum să se reîntoarcă la Suceava.

„Da, este adevărat, facem deplasarea la Afumați. Nu am fi reușit lucrul ăsta dacă nu ne venea Federația Română în ajutor. Ei au decis să ne ajute cu cazarea și masa la centrul de la Mogoșoaia, astfel că noi ne-am ocupat doar de transportul până la București. În momentul de față, clubul nu dispune de niciun fel de lichidități care să poată asigura o deplasare până la București. Ajutorul este contra-cost. Problema e că noi nu aveam banii acum și în momentul în care vom avea suma disponibilă, vom achita către federație costurile pentru deplasarea de la acest meci cu Afumați”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Forestei, Andrei Ciutac.

Președintele clubului sucevean a luat această decizie după ce FRF i-a promis sprijin cu cazarea la baza sportivă de la Mogoșoaia, iar o firmă de transport va asigura deplasarea jucătorilor către Capitală cu autocarul.

Astăzi, jucătorii vor susține primul antrenament în această săptămână, iar mâine se va pleca la Mogoșoaia, acolo unde au asigurată cazarea de către FRF. Meciul de la Afumați are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Suporterii organizează miting în fața primăriei

În disperare de cauză că ar putea rămâne din nou fără echipă de fotbal în oraș, suporterii suceveni au decis să organizeze astăzi, de la ora 17:00, în fața primpriei Municipiului Suceava, un miting prin care vor să atraga atenția asupra iminentei desființări a clubului care în urmă cu șapte luni juca în șaisprezecimile Cupei României cu Steaua și era aproape să o elimine. La acțiune și-au anunțat participarea membrii galeriei, suporteri, dar și unii jucători ai Foreste.

„Într-un oraș normal, la un astfel de protest ar ieși în stradă mii de oameni. Sperăm ca sucevenii să demonstreze măcar în ultimul ceas că iubesc cu adevărat fotbalul și să vină alături de noi. Altfel, nu mai are rost să ne plângem: Ne merităm soarta!”, a spus, pentru Gazeta SV, unul dintre inițiatorii mitingului.

În același scop, de atragere a atenției că Foresta e pe punctul să se desființeze, după ce s-a transmis că nu se face deplasarea la Afumați, jucătorul Cornel Căinari a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care anunță că el și coechipierii săi scot la vânzare tricourile de joc pentru a face rost de bani ca echipa să încheie măcar acest sezon al Ligii 2, din care au mai rămas de disputat doar cinci etapei.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă